PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : cpp programinda bir hata

lordarcon
17/05/2007, 21:47
bu hatanin nasil cozulecegini ve ne kastettigini anlamadim yardimlariniz icin tesekkurler

F:\lab 7.cpp(21) : fatal error C1001: INTERNAL COMPILER ERROR
(compiler file 'msc1.cpp', line 1786)
Please choose the Technical Support command on the Visual C++
Help menu, or open the Technical Support help file for more information
Error executing cl.exe.

lab 7.obj - 1 error(s), 0 warning(s)

I2sync
17/05/2007, 22:01
line 1786

yani kodun içindeki 1786. satırda bir hata olduğunu söylüyor

lordarcon
17/05/2007, 22:08
:S demek istedigim kacinci satirinda hata oldugu degildi yani tam olarak ne kastettigini anlamadim internal compiler error vermesi benim compilerimin versiyonu ile ilgili birsey mi ya da acaba o 1786. satirda kullandigim bir operand reserved word degil mi ve tabiki nasil cozebilirm problemimi

sysdev
17/05/2007, 23:06
Bu ve benzeri problemlerin mahiyetini anlamak için MS MSDN'i hazırlamaktadır senin de bildiğin gibi tavsiyem ilk olarak onu kullanmandır. MDSN'i açıp hata kodunu yazman (C1001) yeterlidir. İnsanların senin kodunun 1786. yada diğer satırlarındaki kodları tahmin etmesi pek mümkün gözükmüyor web üzerinden ;)

Selamlar...
You can probably fix the problem by removing one or more optimization options. To determine which option is at fault, remove options one at a time and recompile until the error message goes away. The options most commonly responsible are /Og, /Oi, and /Oa. Once you determine which option is responsible, you can disable it using the optimize pragma around the function where the error occurs and continue to use the option for the rest of the module.

acehreli
17/05/2007, 23:57
lordarcon, sonucta bu senin kodunda hata oldugun gostermiyor. Senin kodun derleyiciyi gocertmis. :) Herkese nasip olmaz... encodeum'un gosterdigi gibi optimization seceneklerini kapatirsan derleyici kendine gelebilir. :D

Ali