PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows karşılaştırması, Hangi windows? ve Neden?

eylo02
17/05/2007, 19:04
herkese selamlar.

windows hakkında pek fazla bilgim yok, bir fikir sahibi olmam için sizlerin düşüncelerine ve tecrübelerinize başvurmak istedim.

hangi windows'u kullanıyorsunuz (xp, 2000, 2003 vs.) ve kullanma nedenleriniz?

şimdiden teşekkür ederim.....
sevgiyle:hey:

Volkan Uzun
17/05/2007, 19:15
vistayi ben cok begendim, bir iki ozelligini xp ye koysan xp de kullabilirim. hangi ozellikler ?
* start dugmesini tiklayinca acilan menude program adini bulmak yerine, search kisminda daha yazarken getirmesi
* wireless networklere baglanma seysi, bu kadar cabuk, sorunsuz baglanmamistim daha once, ustelik networkun haritasini falan cikariyor
* notebookuma ekledigim compact flash kartada yazdigi bilgiler sayesinde cok cabuk aciliyor
* henuz gocmedi :)))
dezavantaji iyi bir makine istiyor.
is yerinde ise uyumluluk acisindan xp kullaniyoruz, memnunum yukaridaki ozellikler eklense daha memnun olurum

Revlis
17/05/2007, 19:36
2000 ; xp sp2 çıkana kadar en stabil işletim sistemi idi o zamandan alışkanlık kullananlar olabiliyor şahsen xp nin sp2 den önce epey kullandım. 2003 ün direk workstation sürümü yok ama ayarları ile oynarak çevrilebiliyor. Xp den sağlam ama genel itibariyle bir sunucu sistemi . Multimedya da bazen üzebilir.
Vista, desen iyi bir sistem istediği bir gerçek ama o iyi sistemde xp den çok daha hızlı ve stabil çalışıyor o da başka bir gerçek. Fakat vista ya uyumlu programlar ve oyunlar az. Şahsen sırf oynayamadığım oyunlar yüzünden kaldırdım. Ama service pack çıktığı zaman kuracağım kendisini :)..
Yakın zamanda Longhorn server çıkacak .. sırf eğlence niyetine 2003 de olduğu gibi workstation a çevrilip kullanılabilir :)

Sam Orpheus
20/05/2007, 22:02
win 98 : hayatımın mavi ekranını veren bir işletim sistemi idi.

win me : miğde bulantısı geçirdiğim ve sırf wallpaperinda şato olduğu için seçtiğim bir işletim sistemiydi :)

win 2000 : sorunsuz güvenli , ve getirdiği nt ile özellikleri beni mutlu etmişti.

win xp : zaman zaman 98 gibi kıvıran işletim sistemi idi,

win 2003 : sunucuların babası ve yeni tahtın kıralı idi.

win vista : grafikleri ile ilgi odağı olmuş xpnin tahtını almış ama gönlümü alamamış işletim sistemi..

win xp kullanıyorum çünkü,sürücü driverları olarak en yaygın stabil üretimler ona yapılıyor,aynı şekilde programlar,oyunlar vs..