Tam Sürümünü Görmek İçin : c/c++ ve internet
merhaba arkadaşlar,
uzun süredir merak ettiğim bir konu var. c/c++ ı (c# değil) internet üzerinde nasıl kullanabiliriz. yani aklıma gelen şekilde:
- bir internet sitesindeki ankete oy verebilir miyiz?
- bir ftp sitesinde dosya yaratabilir miyiz?
- bir network üzerinde başka bir bilgisayarda dosya yaratabilir miyiz?
aklınıza gelen başka bir şey varsa ekleyebilirsiniz tabi. nereden bilgi bulabilirim bu konuda?
Şurdaki Dökümanı okuyarak baslayabilirsiniz. Libcurl u anlatir. Libcurl Ftp, Http, SMTP gibi bir çok protokolü destekler.
http://curl.haxx.se/libcurl/c/
Birde Socket programlama konusu var. oda burda:
http://www.belgeler.org/bgnet/bgnet.html
zbahadir
17/05/2007, 18:20
İnternet üzerinden kullanmakla ne demek istediğinizi anlamadım ama tahminen C++ Builder olursa internet uygulamaları yazabilirsiniz web sayfası, CGI uygulamaları vs. .
acehreli
17/05/2007, 19:12
zbahadir, C++ Builder'i ornek olarak veriyorsunuz tabii. Builder olmasi sart degil de, isleri kolaylastiriyor yani...
Cunku hicbir kutuphane olmadan da C++ ile istenen her program yazilabilir. Internet uzerinden calisan programlar birbirlerine karakterlerden olusan bilgiler gonderirler. O bilgileri C++'ta olusturmak mumkun.
Ali
zbahadir
17/05/2007, 19:49
zbahadir, C++ Builder'i ornek olarak veriyorsunuz tabii. Builder olmasi sart degil de, isleri kolaylastiriyor yani...
Cunku hicbir kutuphane olmadan da C++ ile istenen her program yazilabilir. Internet uzerinden calisan programlar birbirlerine karakterlerden olusan bilgiler gonderirler. O bilgileri C++'ta olusturmak mumkun.
Ali
Soruyu soran arkadaş o kadar biliyor olsaydı zaten bu soruları sorması gerekmezdi. Yeni başlayanlar için builder'ler iyi kaynak olabilir. Onu göstermemin bir başka nedeni ben daha ilerisini bilmiyor olmam. Yani bildiğimi sandığım şeyleri paylaşıyorum. :)
onur@debian
17/05/2007, 20:00
Socket programlama ile, socket destekleyen her dilde dediklerini yapabilirsin.
Euclides
17/05/2007, 21:26
WinInet ile de kolaylıkla yapabiliriz, kolaylık için builder şart değil
acehreli
17/05/2007, 23:54
zbahadir, niye soyledigini anliyorum tabii; eksik kalmasin diye ekledim. :)
Ali
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.