PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows regedit,favorites,OutlookExpress ayarları

omerosmanoglu
17/07/2003, 11:25
Merhaba,

30 Günlük Antivirüs , Dergi cd'lerindeki demo program denemeleri vs... sebeplerden dolayı bilgisayarını 20,30 günde bir formatlayan biri olarak her formatlama işleminde de yedek alma sorunundan dolayı saatlerimi kaybetmek istemiyorum.

Outlook Express kurduktan sonra mesela seçenekleri girip ;

İletileri 1 dakikada bir bak
Gönderilen tüm iletiler için okundu bilgisi iste
Yanıtladığım kişileri adres defterine ekleme vs.....
ayarları her zaman tekrar yapmak zorunda kalıyorum.

Bunları tekrar yapmak istemiyorum regedit'tan ilgili anahtarları değiştirerek iki tık ile halletmem veya "başka bir yol" ile bunları halletmem mümkünmü.

Aynı şey Favorites klasörü ile ilgilide sorunum var. (Formatlarken yedek alamayı sık sık unutuyorum)

Regedit'tan aşağıdaki anahtarları kendi isteğime göre uyarladım ama gel gör ki her açıldığında yine kendi anahtar değerlerini yazıyor üzerine

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Shell Folders]
"Favorites"="D:\\OZEL_AKTARILACAK\\FAVORITES"

[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Explorer\Shell Folders]
"Favorites"="D:\\OZEL_AKTARILACAK\\FAVORITES"

Not: Norton ghost kullanamam ev iş yerinde farklı makinalar var.

Iceberg
18/07/2003, 09:26
Canı sıkıldıkça makinesini formatlayan biri olarak formatlama işleminin ne kadar zaman kaybettirdiğini ve can sıktığını iyi bilen birisiyim. Önce Harddiske format at, windows'u ve programları yükle, driver'ları yükle, codec bileşenlerini güncelle, mail hesaplarını ayarla falan filan derken rahat 3 saati götüren bir olaydı benim için formatlama.

Eğer özellikle cd yazıcınız varsa bu problemin çok güzel bir çözümü var. NORTON GHOST !!!

Önce makineye güzel bir format çekiyorsunuz. yukarıda saydığım işlemleri son kez yapıyorsunuz. Bütün ayarları tamamlıyorsunuz.

Sonra bilgisayarı yeniden floppy'den başlatıyorsunuz. Ghost programını başlatıyorsunuz. Bu program sayesinde sisteminizi tüm ayarları ile birlikte yedekliyorsunuz. (İsterseniz tüm harddisk, isterseniz sadece 1 partition)

Sonra bilgisayarı tekrar açıp windows'u kullanmaya başlıyorsunuz. Aradan mesela 1 ay geçiyor. Bilgisayara format atmak gerekiyor.

Hardiske format atıyorsunuz, ghost'u çalıştırıp sistemi restore ediyorsunuz. Sisteminizi sıfırlamak sadece 10 dakikanızı alıyor. Tüm ayarları ile birlikte üstelik.

Tabii belgelerim menüsü içindeki dosyaları, sık kullanılanları, arşivlenen mail iletilerini her defasında yedeklemek gerekiyor. Zira sistem tümüyle ilk kurulduğu andaki durumuna geri dönüyor. Mesela bir program denediniz makinenizi çökertti. Tüm sistemi eski haline getirmek sadece 10 dakika.

:super:

Üstelik bu yedekleme en fazla 2 cd yer kaplıyor. Windows, Office ve diğer tüm programlar kurulu olduğu halde.

Mutlaka edinin ve kullanın. Makinesinde sık sık değişiklikler yapan birisi için vazgeçilmez bir program Norton Ghost !!!

MsHaKaN
20/07/2003, 15:40
Arkadaşım; diğer bölümde de benzer birşey için yazdım, mutlaka denemelisin bence, pişman olmayacağın gibi memnun kalacaksın. Programın ismi "Genie-Soft Backup Manager" version 4 veya 6 (sadece outlook için olan).
Yedekleme işini ister harddiskin bir bölümüne ister cd/dvdye yapabilirsin.(exe haline bile çeviriyor yani tekrar bu programı kurmadan da yedekleri geri alabilirsin)
Programın yedeklediği ayarlar ve program dataları şunlar:
Outlook Data
Outlook express data
MSN-8
Eudora
Windows Registry
Windows Favourites
I.Explorer settings
Windows settings (visual settings,dialup,mouse,power vesaire)
Windows desktop
Windows address book
Windows Fonts
Windows Folders
Windows Programs ve benzeri birçok şey var.

zEE
17/08/2003, 22:54
Bence program seçimi çok önemli kurulabilir exe lerden ziyade zip paketler halindeki alternatif programları seçmeniz vede daha da önemlisi registrye kayıt yapan programlardan ziyade kendi içinde .dat .ini vs. gibi konfigürasyonlarını kaydeden programları seçmek çok isabetli olur.

Zip package li dosyalara örnek vermek gerekirse
ICQ ya Massengera alternatif olan
miranda im (ICQ MSN AIM AOL vs vs ) www.miranda-im.org

internet explorera alternatif olan (IE tabanını kullanmakta)
myie2 (tarayıcı) www.myie2.com

(outlook expresse alternatif olan)
popcorn (elektronik posta tarayıcı)

(WMP ye alternatif oaln)
media player classic www.gabest.com

gibi örnekler verebilirim

Konfigürsayonlarını ini dosyasına kaydedenlerden bi kaç örnek
winamp , totalcommander , miranda , php :D vs gibi

miranda dışındaki hepsi windows dizini altında miranda ise genellikle kendi dizininde user.dat olarak kaydeder bunları yedeklemek yada yukarıdaki bahsettiklerimi diskinizde sistem kurmadığınız partisyonunda ayrı bir dizine kopyalamanız yeterli olacaktır ben öyle kullanıyorum huzuurluyum mutluyum ve hepsi orijinallerinden katbekat hızlı ve işlevsel

Algorismus
17/08/2003, 23:42
peki outlook haricinde bir programda hotmail adreslerine nasil bakariz? (konuyla sanki biraz alakasiz oldu :) :)

bu ghost guzelmis baya kullancam bundan sonra.

omerosmanoglu
18/08/2003, 12:33
Orjinal mesajı gönderen zEE
Bence program seçimi çok önemli kurulabilir exe lerden ziyade zip paketler halindeki alternatif programları seçmeniz vede daha da önemlisi registrye kayıt yapan programlardan ziyade kendi içinde .dat .ini vs. gibi konfigürasyonlarını kaydeden programları seçmek çok isabetli olur.

Zip package li dosyalara örnek vermek gerekirse
ICQ ya Massengera alternatif olan
miranda im (ICQ MSN AIM AOL vs vs ) www.miranda-im.org

internet explorera alternatif olan (IE tabanını kullanmakta)
myie2 (tarayıcı) www.myie2.com

(outlook expresse alternatif olan)
popcorn (elektronik posta tarayıcı)

(WMP ye alternatif oaln)
media player classic www.gabest.com

gibi örnekler verebilirim

Konfigürsayonlarını ini dosyasına kaydedenlerden bi kaç örnek
winamp , totalcommander , miranda , php :D vs gibi

miranda dışındaki hepsi windows dizini altında miranda ise genellikle kendi dizininde user.dat olarak kaydeder bunları yedeklemek yada yukarıdaki bahsettiklerimi diskinizde sistem kurmadığınız partisyonunda ayrı bir dizine kopyalamanız yeterli olacaktır ben öyle kullanıyorum huzuurluyum mutluyum ve hepsi orijinallerinden katbekat hızlı ve işlevsel

Microsoft neden şu ini, dat olayını yapmıyor anlamış değilim, her şey daha rahat olur.

Ama neyse alternatif çok.
Teşekkürler

zEE
19/08/2003, 00:56
Evet buna ilaveten windowsun başına ne gelirse regeditin yüzünde geliyor bu da baya bir komik :D

Sanırım gelecekte net olarak hangisi olduğundan emin değilim sanırım longhornda regedit yerine MSSQL kullancaklarmış bu sadece bir duyum emin olmadığımı söylüyorum.

Volkan Uzun
19/08/2003, 01:43
ms sql değilde msdeolacak sanırım.
ama bu regedit yerine değil, file system yerine gelecek.
ayrica ms in basina gelenler cogu programin ms uyumlu olmamasindan kaynaklaniyor bnence.
adam size diyorki, windows altina bişi atmayın, herkes atiyor.
regeditte abuk subuk degerler yazmayın herkes yaziyor.