Tam Sürümünü Görmek İçin : ideal sitede neler olmalı
Arkadaşlar. Şuaralara yaz ayını bana vermişolduğu boş zamanla bir site yapmayı düşünüyorum. Domaini falanda ayarladım gibi. sadece İçerik kaldı. Site Programlama üzerine olacak. Bunu da bir kaç arkadaşla yürüteceğim gibi..
sizce ideal bir programlama sitesi nasıl olmalı?
Bence "yaz tatilinde bosum" diye programlama sitesi yapilmamali. Bunun yerine, dogrudan icerik hazirlayip mevcut sitelerin imkanlari kullanilarak bunlar paylasilmali.
Aksi durumda yaz tatilinde yapilan site, binlerce orneginden pek farkli olmaz ve bir muddet sonra yok olup gider. Siteyi yapanlara faydasi olur ama baskasina olmaz.
katılıyorum sana acemı sıteyı gene yap ama ıllede o kucuk zaman aralıgına sıgdırmaya calısma kaynagı genıs olsun.
Orjinal mesajı gönderen acemi
Bence "yaz tatilinde bosum" diye programlama sitesi yapilmamali. Bunun yerine, dogrudan icerik hazirlayip mevcut sitelerin imkanlari kullanilarak bunlar paylasilmali.
Aksi durumda yaz tatilinde yapilan site, binlerce orneginden pek farkli olmaz ve bir muddet sonra yok olup gider. Siteyi yapanlara faydasi olur ama baskasina olmaz.
arkadaşlar bence böyle bir düşünce yanlış tabi tam anlamıyla değil..
bu site sıfırdan yapılacak bir site değil.
bunun alt yapı çalışmaları tamam gibi. kişisel onlarca makalemizi daha önceden hazır. hatta bunu 2 yıl önce bir sitede amatör olarak yayınladık. ama zaman olayından dolayı pek uğraşamadık. Şuan elimizde yeteri kadar birikim ve tecrübe var. ben sadece bu makale, birikimi ve tecrübeyi nasıl bir sisteme oturturum ki, ideal bir yapıya ulaşırım.
geçen iki yıl içerisinde programlama ve elektronik üzerine bir çok araştırma yaptık ve bunlar şuan hazır durumda. problem sadece yayımlanması.
ideal olabilmesi için alanındaki en iyi siteden içerik olarak daha iyi olmalı ki orta vadede kurulacak olan Türkiye'nin en büyük projelerinden birisinde yer alabilsin. Dizayn sorun değil ;)
Orjinal mesajı gönderen acemi
Dogrudan icerik hazirlayip mevcut sitelerin imkanlari kullanilarak bunlar paylasilmali.
peki hazırladığım içeriği nereye sunmalıyım. Bu mevcut siteden bir kaç örnek verebilirmisiniz?
peki hazırladığım içeriği nereye sunmalıyım. Bu mevcut siteden bir kaç örnek verebilirmisiniz?
Bu, icerige gore degisir. Mesela ceviz.net olabilir. Baska da bir suru site var makaleleri, ornek kodlari, script'leri filan yayinlayabileceginiz.
benim amacım elimdeki dosyaları nerede yada nasıl yayınlamak değil.
ben sadece nasıl ideal bir sistem (içerik olarak)olmalı.
yada ideal bir site varmı programlama üzerine..
mesela programlama sitesi denildiği zaman
İçerik olarak site aşağıdaki gibi bir ağaca sahip olmalı:
"0. Bilgisayar ve Programlama Dili nedir?
1. Bilgisayar ve Programlama Dilinin Tarihi ve gelişimi
1.0 Bilgisayarın gelişimi ve tarihi
1.1 Prog. Dilinin Gelişimi ve tarihi
2. Bilgisayar ve Programlama arasındaki ilişki
3. Algoritma ve Programlamanın Temel ilkeleri
4. Programlama Dilleri
4.0 Nesneye Dayalı Programlama Dilleri
4.0.1 Java
4.1 Donanıma Bağlı Programa Dilleri
4.2 Web Programlama Dilleri
4.0 ASP
4.1 PHP
4.2 Perl
..................
..................
...............
................"
gibi olmalı ki programla bilmeyen bir kişi siteye girdiği zaman kaybolmamalı. Nasıl bir sitede dolaştığını bilsin
..
..
daha açık ifade edersem elimdeki makalelerimi nasıl ve neye göre sisteme oturtmalıyım..
İdeal siteden bahsedersek tasarımından, kodlamasından, içeriğinden şusundan busundan bahsetmemiz gerekir.
Ama makaleler hakkında konuşuyorsak, makalenin dili soğuk olmamalı. Mümkünse candan sizi kucaklamalı, siz kucakta oturduğunuzu sanarken size birşeyler anlatmalı. ( Bol smayli kullanılan makaleden bahsetmiyorum tabii... )
Eğer hedef kitle seçiminden bahsediyorsak, bunu en başta seçmeli, örneğin hedef kitlemiz ileri seviye ise bilgisayarların tarihçesini koymamalıyız. Ya da google'da arama ile bulunabilecek basit şeyleri.
içerik olarak tüm seviyedekileri düşünmeliyiz diye düşünüyorum yani bırakın programlamayı, programlama deyince bilgisayar tarihçesini bile koymalıyız.
ama sadece bu yetmez gibi başka neler olmalı diye düşünüyorum...
Neler olmalı....
Türkiyede en çok ziyaret edilen programlama sitelerinin içeriği kadar içerik olmalı ki insanlar bu siteyi tercih edip girsin. Ancak aynı konular işlenecekse bile diğerlerinden farklı bir anlatım tarzı falan olmalı ki yine diğer oturmuş(alıştığım) site dururken tutup yenisine gireyim.
Her bölüme hızlı erişilebilmeli
Beş dakika sitenin yüklenmesini beklememeliyim.
Makalede anlatılan örnek kodların çalışan demolarınıda görsem fena olmaz.
Ve daha bir sürü sebep...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.