Tam Sürümünü Görmek İçin : PYTHON ile USB-Seri Converter erişimi
Başlık yetertince açık olmadı galiba ama özetle şöyle;
http://www.dlpdesign.com/usb/usb245.shtml adresindeki gibi bir modul kullanarak USB den osiloskop yapmaya çalışıyorum.
VCP (Virtual Com Port) olarak kurdum ve sistemimde bu aparatı bağladğım usb portu COM3 olarak algılandı. Hyper terminalden veri alımı yapıyorum (şimdilik veri göndermeyi başaramadım ama)
bunu halletsem bile bir de program yazmam gerekecek.:aglama:
PYTHON kullanarak bu porta erişim nasıl olacak?
neticede tek istediğim $gelen_deger değişkenine porttan gelen veriyi aktarabileyim sonra bunun grafiğini falan çizdirecem daha :garip::garip:
pySerial (http://pyserial.sourceforge.net/) modulunu incele
teşekkür ederim çok işime yaradı
o halde ben de paylaşımımı yapayım;
verdiğiniz linkten pyserial modülünü indirdim. Fakat kullanabilemem için yeterli değil. Çünkü bu modul win32 uygulamalarına ihtiyaç duyuyormuş. Bu nedenle olmayan bilgisayarlarda pywin32 (win32all diye de anılır) kurulu olması gerekir.
python.org sitesinden bu modulleri de indirdim ve kurdum
python idle ı açıp pyserial modulunu import ettim ve yardım sayfalarında ve sitelerde basitçe anlattığı şekilde COM portları gördüm ve ordan veriyi almayı ve bir değişkene atamayı başardım.
bu konuyla ilgilenen olursa ufak yardımlarım olacaktır.
diğer yandan birisi de şu an idle da çalıştığımda mikro işlemciyi çok çalıştırmasından dolayı kasıyor.
bunu önlemem için şu anki kendi çözümüm gecikme kodları koymak. başka alternatif var mı?
Seri portu dinlerken mi makine zorlaniyor?
Kodun nasil?
aslında dinlerken sayılmaz
program içinde seri portu okuma eylemini döngü içine koydum
kullandığım modul BULK transfer denen, verileri belli boyutlara geldikçe transfer eden bir modda çalışıyor
fakat projemde İZOKRON yani EŞ ANLI çalışması gerekiyor,
tam olarak transfer modunu henüz İZOKRONa çeviremediğimiçin bu işi BULK çalışma sırasında yapmayı denedim.
bu yüzden döngü çalışırken doğal olarak işlemci tavan yapıyordu.
şu an hala çalışma modun çevirmekle uğraşıyorum
Seri porttan okuma yaparken seri baglanti nesnesinin Timeout ozelligine bir deger ver. Bu durumda, istenilen adette karakter gelmeden ya da Timeout suresi dolmadan okuma asamasindan cikmaz. Dongu icinde surekli okuma yaparsan cok fazla kaynak tuketmesi normal.
Veya dongu icine sleep ile ufak bir bekleme suresi koy.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.