PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : corel'de Elips Gradiyent

oksijen16
14/05/2007, 01:06
Corel'de radyal bir gradiyent seçeneği var. Tam dairesel merkezden dışa veya içe doğru renk geçişi yapabiliyoruz. Benim istediğim eliptik olması. Veya kendi belirlediğim şekilde yapmak istiyorum. Bunun bir yolu varmı? Öreneğin yumurta şeklini çizdiğimde yumurtanın ortasında beyaz bir halka istemiyorum. yumurtanın kenarlarına parelel eliptik bir halka istiyorum(gradiyent olarak)

G-Ö-L-G-E
14/05/2007, 09:26
Sanırım burda istediğiniz şey resimde görünen gibi olmalı. Bu durumda radial deyken Merkezi noktasıyla oynamanız olmalı ... Eğer yine birden çok renkleri içermesini istiyorsan
Gösterimde olan ayarlardan zevkinize uygun olanı ayarlayabilirsiniz. ...

Hikmet
14/05/2007, 17:09
Corel Draw Bunu yapmaz (gradident olarak) fakat Countur olarak veya blend olarak yapabilirsin gradident seçeneği ancak ve ancak optik olarak büyür veya küçülür fakat blend veya contuer seçeneği şeklin incelip kalınlaşmasına ve aynı zamanda değişik şekillere girmesine olanak sağlar....

Örneğin bir yıldız düşünelim ortasından bir radial gradident verdiğimizde yıldızın köşelerine doğru bir azalma renk tonajında bir geçiş belirecektir fakat bunu daireyi baz alarak yapacaktır esas istediğimiz her köşeye doğru bir geçiş ise yıldızın oratsına bir yıldız daha koyarak blend veya contur özelliklerini kullanarak bu geçişi sağlayabiliriz tabi çizgi renklerini ve ton ayarlarını güzel ayarlamak gerekiyor cafeden yazdığım için örnek yollayamıyorum ancak yarın bir örnek yollayabilrim...

oksijen16
14/05/2007, 18:24
Ben flash kullanıyordum. Bu elips gradiyeti saniyesinde yapıyordum. Flash'da bu son derece basit. Corel Draw'ı yeni öğrenmeye başladım. Bu basit tekniği bulamadım. Flash'ta yapıp jpg'e çevirip bir örnek gönderiyorum. istediğim aynı örnekteki gibi. Başka bir yöntem varmış galiba corel'de ama bana biraz karışık geldi. Açıklayıcı bir örnek gönderir misiniz?

G-Ö-L-G-E
15/05/2007, 08:42
Bu işlemi yapabilmen için yapmış oluğun efekti convertleyip daha sonra şekillendirmen gerekiyor ...

Hikmet
15/05/2007, 11:39
Ekte desen yollanmıştır bu yollamış olduğum efektler dışında tamamiyle vectorel olan ve dışarıya doğru her tarafa eşit olarak dağılan birşey yapılamaz...

oksijen16
15/05/2007, 18:45
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Netice olarak corel'de elips gradident yok. Bitmap olarak yapabildiğimi görüm. Vektorel olmuyor. Corel'e yeni başlamıştım. Bütün keyfim kaçtı. Feehand programını bulursam onu inceleyeceğim. Corel'in daha iyi olduğunu söyleyen daha çok ama artık şüpheyle bakıyorum. Freehand 10 tam sürüm olan bir adres varsa link verebilir misiniz?