PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows xp de apache ile http server

wo2
13/05/2007, 17:17
windows xp de apache ile http server kurmak sorun yaratırmı ? (hacklenme gibi)
bi tehlikesi varsa hangi linux'u önerirsiniz?
şimdiden tesekkürler siteyi daha yeni öğrendim paylaşımlara başlıcan en yakın zamanda

ccct
13/05/2007, 18:20
sunucu için de linux daha iyi.
red hat, ubuntu kullanabilirsin

wo2
13/05/2007, 20:00
ama sunucu dosyalar için kullanılacak bide benim hiç linux bilgim yok sadece indirir ve kurabilirim :d sen bana yardım edermisin ubuntuyu indirdim ben

ccct
13/05/2007, 20:11
bende linux tan yeterince (bahsi geçen olayı yapabilecek kadar) anlamıyorum

umarım anlayan arkadaşlar yardımcı olur (:

fgenc
14/05/2007, 02:33
sistemini sürekli güncelersen ve günlük haftalik backup alirsan
sorun cikmaz. Bilmedigin bir isletim sistemi ile calismayi düsünüyorsan
bunun icin mantikli sebeplerin olmasilazim...

Sam Orpheus
20/05/2007, 22:22
sunucu işletimi sistemleri için centos en uygunudur,

sunucu alacağın zaman veya yapmayı düşünüyorsan bunu profesyonellerle yapmanı öneririm, bu arada burası insanlara yaparmasını platformu tabiri caizsse ( belese konma yeri degildir ) burası yol gösterir,yani neticesinde sen yaparsın gelirsin soru sorarsın yardımcı olmaya çalışırız hiç birşey yokken devletten beklemek,heleki cevizden beklemek yalnış olur.

sunucu kurulumunda veya illa web sunucusu için dedicated sunucu kiralamanı önerir,ev gibi yerlerden bu işlerin olmayacağını söylemek isterim..

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=linux+apache+web+server+install&btnG=Ara&meta=

ingilizce kaynaklar gelişmiş kaynaklardır,biraz araştırma biraz okuma ile yapabileceğini umar,centos işletim sistemini kullanmanı öneririm.

ayrıca gui arayüzü web paneli olarakda directadmin öneririm,tabiki linuxu kurduğunda işlerin bitmeyecektir,
bunun güvenliği vardır, iptables koruması ddos koruması gibi yazılmlar kuracaksın

apfd - bfd - ddos protect diye araştırmalar yaparsan bunlarıda bulabilirsin.

dipnot : internete çıkan her cihazın hacklenme riski vardır,ama bunu lamerlere sunmak veya sunmamak sizin elinizde olacaktır,linux işletim sisteminde bir hedef sunmayı düşünüyorsanız apachinin mod_ güvenliklerini ayarlamalısınız,kısaca profesyonel düşünmelisiniz.
yoksa bir kaç kişi kendi egosunu tatmin etmesi için sürekli sizlerle uğraşırlar.

php hedefliyorsan : linux
asp hedefliyorsan : iis (windows)

sevgiler,saygılar.

fgenc
20/05/2007, 22:50
centos'u en uygun kilan ney

Sam Orpheus
20/05/2007, 22:59
öncelikle cpanel ve directadmin centos ile yazılımı daha uyumlu, fedora ile çalıştığımda başıma nelerin geldiğini anlatmama gerek bile yoktur,..

uzun süredir centos ile çalıştım redhat yapısını kullanmasına rağmen centosu seviyorum,sorunsuz hissettiğim işletim sistemidir.. @ kişisel yorum.

aanniill
30/05/2007, 14:59
sme server kullanabilirsin. kurulum format dahil yarim saat surmuyor. php mysql zaten kurulu. mail server ve gateway de kurulum esasinda kuruluyor. linux den pek anlamam ancak buna ragmen 2.5 yil hic sorunsuz sme server kullandim. tavsiye ederim. contribs.org dan bulabilirsin. cok kalin olmayan bi de turkce kitabi var KOLAY LINUX SERVER KURULUMU gibi bisiy olmasi lazim.

Kolay Gelsin