Tam Sürümünü Görmek İçin : c++ programı derledim ara yüz yok
arkadaşlar c++ kodları derliyorum buraya kadar sorun yok dos ortamı açılor bir tuşa basın diyor basıyorum ekran kayboluyor.
anlayamadığım olay şu , tamam program hatasız derlendi peki programın ara yüzünü neden exe tıkladığımda göremiyorum , yani tuş takımı vesayre.
hep dos ortamı açılıyor..
sizden riçam bana burarda kodvermeniz ve nasıl haledeçeğimi anlatmanız gözünüzü sevem, :) üç aydırki ve halde uğraşıyorum..
sekizbit
13/05/2007, 17:28
c++ la kod yazarken zaten genelde console application olarak yazarsın, yani bildiğin mouse ile tıklanan arayüz olmaz. bunun için GUI yapman gerekir. onun dışınca c++ la oluşturuğun exe nin içinde input / output işlemleri yoksa ekranda bişey göremezsin zaten. en sonuna system("pause") konmuştur o yüzden devam etmek için bir tuşa basın der.
acehreli
13/05/2007, 18:48
sekizbit sanirim C++'in taniminda, dolayisiyla standart kutuphanelerinde gorsel olanaklar bulunmadigini soylemek istiyor. Yoksa C++'la yazilan cok gorsel program var. Yapilmasi gereken, gorsel olanaklari sunan kutuphaneleri kullanmak.
Ali
PlayG7SeveN
14/05/2007, 11:59
sanırım c++ ile ilk çalışman olmuşş... console application olarak açarsan projeni.. ms-dos ortamında çalışır programın...
eğersen projende buton, form gibi gui nesneleriyle çalışmak isityorsan..2 yöntemi var...
1) Borland Cbuilder ile çalışabilirsin.(görsel olarak çalışabilirsin)
2) yada yok ben c++ tamamen kod biçiminde yazmak istiyorum dersen..bunun için bir çok kütüphane var... mesala oyun kütüphaneleriyle yapabilirsin... oyun kütüphanelerinin içinde gui nesneleri gelmektedir... ayrıca oyun bile yapabilirsin... ancak bu kütüphaneleri örenmen için temel c++ programlamayı örenmen gerekiyor..
Bu kadar az bilgiyle arkadaşlar inanılmaz iyi cevaplar vermişler.
Hangi işletim sisteminde derliyorsun? Dos dediğine göre Windows galiba
Hangi derleyiciyi kulanıyorsun?
Ne tür bir arayüz bekliyorsun yada arayüzle ilgili kod yazdın mı?
Tuş takımı görünmüyor ne demek?
bunları cevaplarsan emin ol arkadaşlar çok daha net cevaplar verecektir
PlayG7SeveN
14/05/2007, 22:03
:) .
teşekür ediyorum, yardımcı oldunuz arkadaşlar,savulun
sekizbit
16/05/2007, 03:53
evet ben standart C++ kütüphanelerinden bahsediyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.