Tam Sürümünü Görmek İçin : Kendi adwords sistemimizi kuralım
WizardOfOz
11/05/2007, 13:12
Hepinizin bildiği üzere yeni kurduğunuz bir sitenin tanıtımını yapmak ve duyurmak çok zahmetli bir iş bunun en kolay ve en hızlı yöntemi google'a reklam vermek diye düşünüyorum. Ama kurumsal olmayan sitelerin yüksek maliyetli reklamlar vermesi pek mümkün değil.Bende kullanıyorum ve çok fazla tıklama istiyorsanız maliyetin altından kalkmak çok zor.
Sizinde aklınıza yatarsa topluluk reklam ağı gibi birşey kurmak istiyorum.Proje henüz aklıma geldi ama aklımda şöyle birşey var;
Bi reklam grubumuz olsun, isteyen tüm webmasterlar katılabilsin ve katılan herkesin bir reklamı olsun.Tüm grup üyeleri sitelerine bi reklam kutusu koyacaklar ve bu reklam kutusunda gruba üye olanların reklamları dönücek sürekli.Böylece hem hiç para ödememiş olursunuz hemde sitenizin rekamı yapılmış olur.:super:
Pek çok kişinin muhalefet olacağına eminim ama balangıç için 20-30 kişi gibi bir topluluk bile yeterli olur diye düşünüyorum.
Bu projeye katılmak istiyenler bana özel mesaj atabilirler.:hey:
blogkardesligi.com türevi bişey yani. Bunu iyi analiz ettiniz mi peki?
Bir siteden çıkış 1 olup giriş 100 olduktan sonra bir kıymeti kalmaz. Bir kişi bunu 1 ay koyar ve kaldırırsa ne olur? Tek tek mi inceleyeceksin? Ve ben atıyorum mobilya sitesini ekledim. Benim sitem ilgisiz bir sitede çıkacaksa bunun bana getisi ne?
Önce güzel bir projeni hazırla, öyle sun ki herkes tamam bu iş olur desin. Kimse senin umrunda da olmamalı. Eğer ki inanıyorsan vakit kaybetmeden başla. Yaptığın iş ciddi birşey olursa zaten 20-30 kişi değil bunların yanında bir kaç sıfırlı daha destekçin olur. Ama dediğim gibi altyapı önemli, oluştur ve bilgilendir.
Poseidon
11/05/2007, 14:37
Güzel bir düşünce.Fikrimi söylemem gerekirse, Katagorileme sistemide yapılır.Yani, bilgisayar,eğitim,haber gibisinden.Sonra aynı katagoride olan sitelerin reklamların birbirlerinde yayınlamaya başlar.Böylece alakasız sitelerde reklamın da çıkmamış olur..
WizardOfOz
11/05/2007, 14:55
Görüşleriniz için teşekkürler.
Görüşlerinizden yola çıkarak kategori sistemi şart gibi görünüyor.Zaten çalışmalara başladım.
SrcnCkr (http://forum.ceviz.net/member.php?u=58140) senin söylediğini düşündüm ama reklamlara tıklanma oranları konusunda bişey yapılabileceğini sanmıyorum ama reklamı kaldırmanın hemen farkedileceğini tahmin ediyorum çünkü bu gruba katılanların hepsinin menfaatine birşey olduğu için herkes sürekli kayıtlı siteleri kontrol altında tutacaktır böylece kontrol kısmı da bana kalmamış oluyor diye düşünüyorum.Devam eden aşamalarda da biraz daha netlik kazanacaktır detaylar zaten tabi sizin de önerilerinizle.
reklamlara tıklanma oranları konusunda bişey yapılabileceğini sanmıyorum
Kendine göre bir matematiksel algoritma kurabilirsin. Atıyorum çıkış ve giriş sayısı arasında bir orantı kurarsın ve görüntülenmesi için bir yüzdelik dilim çıkarırsın.
reklamı kaldırmanın hemen farkedileceğini tahmin ediyorum çünkü bu gruba katılanların hepsinin menfaatine birşey olduğu için herkes sürekli kayıtlı siteleri kontrol altında tutacaktır böylece kontrol kısmı da bana kalmamış oluyor diye düşünüyorum.Devam eden aşamalarda da biraz daha netlik kazanacaktır detaylar zaten tabi sizin de önerilerinizle.
Öyle bir olur ki anlayamazsın bile. Sadece sitede yer kaplamasın diye kaldırıp kendine özel (mesela admin paneli) koyar ve belli olmasın diye günde 1-2 kere tıklayıverir.
Dedim ya, bir şeyi erken yapmak değil, olanın üzerine daha gelişmişini yapmak daha mantıklı. Bence blogkardesligi şuan iyi çalışıyor ama onu aşabilecek sistemler yapılabilir. Ve emin ol ki o zaman o siteden kişiler sana kayacaktır. Oturup düşünüp, analiz edip eksikler neler görmek gerek. Hedef kitle ile temas kurup onların görüşlerini almalısın. En güzel yönteme başvurmuşsun (forumda sorarak) buradan gelecekleri not et ve üzerinde iyice düşün.
İyi proje, getiriside olur. 2-3 sene denersin ve ciddi bir imaj yakaladığında emin ol ki iyi kazanç sağlarsın bu işten.
Poseidon
11/05/2007, 15:31
Siteye ilginin artması için, kullanıcıların gelir elde edebileceği sistemlerde yaratabilirsin.misal tıklanma oranlarını almayı başarırsan, bir liste oluşturursun..En çok tıklanan 10 veya 20 diye....reklam vermek isteyen büyük şirketler olursa, reklam ver gibisinden bir link koyar...o 10-20 lik listeyi çıkartırsın...İşte en çok tıklanan sitelerimiz..buralara reklam verebilirsiniz, gibisinden ve isteyenler o sitelere reklamlarını verebilir....
ajnglagla
11/05/2007, 15:34
bence güzel bir olay , ben katılmak isterdim..
güzel fikir ama bence de projene baslamadan once ayrintili bir sekilde dusunmen ve mantigini iyi kurman lazim.
WizardOfOz
11/05/2007, 16:23
SrcnCkr (http://forum.ceviz.net/member.php?u=58140) ve Poseidon (http://forum.ceviz.net/member.php?u=78101) teşekkür ederim aynen söylediklerinizi uygulamaya koydum.
WizardOfOz
13/05/2007, 10:25
Eweet arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu;) bahsettiğim projeyi hayata geçirdim.Son durum şu şekilde üye olan reklam ağı kullanıcısı belli kategoriler altına istediği kadar reklam ekleyebiliyor.Tabi tek site için yalnızca tek reklam olmak kaydıyla.Daha sonra reklam kutusu bilgilerini girerek reklamını oluşturuyor.Ona verilen kod'u en geç 24 saat içerisinde sayfasına koyduğu taktirde ve reklamında abzürt bir durum olmadığı taktirde onay alıyor ve reklamı onunla aynı kategori de bulunan reklam ağı kullanıcılarının sitesinde gösterilmeye başlıyor.
Üye kontrol panelinden reklamının kaç kere gösterildiğini ,kaç kere tıklandığını(bu tıklamalar ip bazlı olduğu için aynı ip'den istendiği kadar tıklasın 1 sayılıyor) ve reklam için sitesinden kaç gönderi yaptığını topluca ve son 10 gün olacak şekilde sayısal ve grafiksel olarak görebiliyor.
SrcnCkr (http://forum.ceviz.net/member.php?u=58140) daha önce söylediği üzere reklam kutusu kaldırılmış mı veya kod üzerinde oynama yapılmış mı diye siteleri tek tek kontrol etmek çok zahmetli olacağından bende oturdum bir bot yazdım kayıtlı üyelerin sayfalarını inceliyor ve olması gereken kod var mı varsa ona verilen kod üzerinde oynama yapmış mı gibi bilgileri analiz ediyor.Böyle bir durumla karşılaştığında da bana haber veriyor.Yaklaşık olarak günde 10000 sayfayı rahatlıkla tarayabilirim:)
Reklam kutusu 200x100 px boyutlarında ve her iki dakikada bir reklam dönüşümü yapılıyor.Aklımda 1-2 yenilik daha var ama onları bir süre sonra uygulamaya geçirmeyi düşünüyorum.
Şimdi tek yapmam gereken sitemi va reklam sistemi mi duyurmak reklam ağı genişledikçe sistemin de işleyişi büyük ölçüde daha verimli hale gelecek ne kadar kişi olursa o kadar büyük bir ağ demek oluyor.
Sitem http://www.tek-reklam.com/ katılacak ve destek olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.Tabi öneri ve eleştirilere de her zaman için açığım.
tebrik ediyorum, başarılar dilerim.
üye oldum ve sitemi ekledim, hayırlı olsun
Poseidon
13/05/2007, 14:10
Böyle bir projeye destek olmak lazım..Tebrikler...Bende üye oluyorum..
WizardOfOz
13/05/2007, 14:25
Sağolun arkadaşlar eksik olmayın :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.