Tam Sürümünü Görmek İçin : Silinen dosyaları kurtarma
wanted_61
11/05/2007, 02:34
selam arkadaşlar ya öyle bir şey yaptımki sinirimden 2 gündür kafamı duvarlara vuruyorum nerden başlıyım nasıl anlatıyım bilmiyorum.
şöyle başlıyım şimdi benim bi dosyam silinmişti bunu geri almak için araştırdım sonra TuneUp Utilities 2007 diye bir program buldum neyse bu programı kurdum ingilizcem yoktur fazla benim silinen dosyayı arattım bulamadı . bu işlemi programın üstünde bulunan file recovery destruction menüsünde bulunan tunelup undelete menüsünden yaprım dediğim gibi olmayınca üstekini denedim tunen up sheredder menüsüne tıkladım ve next next dedim sonra tarama bitti meyer o menü belgelerin içini siliyormuş belgelerin içine girdim bomboştu. :(
ya arkadaşlar belgelerin içinde dolu ödevleri ve dolu önemlii dosyalarım vardı yedekleride yoktu ALLAH aşkına yardım arkadaşlar napacam şimdi ben lütfeeeeeen yardım bekliyorum şu anda inanın odada sitres gebertiyorum sinirden ne yapacağı şaşırdım ödevlerin veriliş tarhleri gelliyor . şimdiden teşekkürler...
O kullandığın özellik dosyaların geri dönüştürülemeden silinmesi içindi. Sen kayıp dosyalarının oldugu bölüme herhangi bir şey kopyalama ve başka bir bölümde bir file recovery programı kurup öyle dene. Örneğin file recovery angel adlı programı deneyebilirsin. Şansın varsa bulur.
Benim de başıma böyle ciddi bir olay gelmişti.
Veri kurtarma konusunda çok fazla bilgim yok, ama önceki tecrübeme dayanarak tavsiye edebileceklerim:
Kayıp dosyaların olduğu diskte hiçbir işlem yapmayın. Herhangi bir program kurmayın. Recovery programını bile kurmayın. Internet tarayıcınız bile diske birşeyler yazar. Disk erişimi olan hiçbirşeyi kullanmayın.
Bir başka diskten ya da USB diskten recovery programını çalıştırın.
Recovery programının bulduğu dosyaları başka diskte ya da USB diskte çıkarmasını söyleyin.
Bulunan dosyalar ilk başta açılmıyor olabilir. Yine de onları saklayın. Bazı dosyaların açıldığı programlar dosyalar üzerinde repair (tamir etme) işlemi gerçekleştirebiliyor.
Repair işlemi yaparsanız ve hemen işe yaramazsa umudunuzu kesmeyin. Ben bozuk bir dosya üzerinde ilgili programın repair seçeneğini kullanmıştım. Dosya yine açılmadı. Sonra repair edilen dosyayı tekrar repair etmesini söyledim, bu sefer dosya tamir edildi ve verilerimi kurtardım.
Repair falan işe yaramazsa, metin içeren bazı dosyaları notepad ile açıp en azından içindeki veri kırıntılarını kurtarmanız mümkün olabilir.
Profesyonel yardım almayı deneyebilirsiniz ama fiyatları nasıl bilmiyorum. Benim profesyonel yardıma ihtiyacım kalmamıştı.Google'da veri kurtarma (http://www.google.com/search?q=veri+kurtarma) diye aratabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz veri kurtarma programlarını burada (http://www.snapfiles.com/Freeware/system/fwdatarecovery.html) bulabilirsiniz. Eğer sorunu kendiniz çözmek istiyorsanız verdiğim linklere bile tıklamayın. Bilgisayarınızı kapatmayın. Veri kurtarma programını bir başka bilgisayarı kullanarak indirin.
Daha tecrübeli arkadaşların yorumlarını da beklemenizde fayda var. İnşallah dosyalarınızı sorunsuzca kurtarabilirsiniz.
wanted_61
11/05/2007, 15:57
sağolun arkadaşlar ben bunları yapabileceğimi sanmıyorum ama o işlem yapıldıktan sonra belgelerim de ASDSD.cl1 adında bir dosya oluştu sizce nedir bu
SerKanKARA
13/05/2007, 02:46
kardeş Sen şu programı File Scavenger 3.1 kesin çözüm.
Avantajı hangi dosya hangi dizinde klasörde ise onun içinde kurtarıp veriyor.
Fdisk yada Format atmış olsan bile.
Kolay gelsin.
bu alanda bildigim en iyi program recovermyfile...
eger bahsetigin silme programi tamemen sabit diskten silip temizleme islemi yapiyorsan hic sansin yok yigidim..
programin tam olarak ne yaptigini adini v.s. bize at bir bakalim
su silme islemi yaptigini söyledigin program..
ya öyle bilip bilmediginiz programlari calistirmayin yazik..
SerKanKARA
14/05/2007, 02:49
recovermyfile bu program dosya isimlerini garip garip yazıyor anlamsız dosya isimleri artı hangi dosya hangi klasörde ayırmıyor. pek başarılı değil.
TuneUp Utilities 2007 ciddi bir program degil senin isini görmez
ne dosylaarini tamamen siler nede dosyalari kurtarir
sana özelden bir program aticam
ordan konusalim
bastan sona taratirsan file isimleri halen duruyorsa onlarida koyuyor...
alternatifleri ne kadar iyi bilmiyorum ama memlunum.
PlayG7SeveN
14/05/2007, 13:30
Recover 4 all Pro v2.23 programı öneriririm sana..
bu program sildiğin nesneler aynı şekilde klasör klasör geri getiriyor... ancak bunu geri getirmesi için harddiskte o senin dosyalarının bulunduğu kısma daha sonra bir nesne yüklemediyse yapar..eğer o senin dosyalarının bulunduğu kısma bir yükleme yapıldıysa harddiskte ozaman hiç bir program getiremez...
TurXaliM
14/05/2007, 18:25
Tesekkurler bu bilgiler icin...
adana0112
10/06/2007, 03:00
birden fazla program kullan
bir programın bulduğu klasörü diğer program bulamıyor. diğerinni bulduğunu da başkası bulamıyor.
bence birden fazla hatta bulabildiğin ne kadar varsa tarattır.
arkadaslar benımde bır sorum olacask sıze yaklasık 1 hafta once bılgısayarıma bırılerı gırmıs ve bendekı mmuzık dosyalarını sılmıs.. bunları gerı kurtarma sansım varmı.. varsa nasıl yapabılırım.. yardımcı olursanız sevınırım... acıl cevaplarınızı beklıyorum
sanırım kimse ontrack easy recovery programını kullanmadı.
dalının en iyi programı diyebilirim.
kesin çözüm için mutlaka denemelisin.
kolay gelsinç
arkadaslar benım pcde muzıkler gıttı ve onları gerı almam lazım cok onemlı cunku... bunun ıcın bıldıgınız bır program varmı_? acıl yardımlarınızı beklıyorum
cozumpark
10/04/2008, 23:49
http://cozumpark.com/forums/thread/3542.aspx
Link yardımcı olacaktır.
Geçmiş olsun. Kurtarabilmeniz dileğiyle.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.