PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : googlebot nasıl çalışır

john doe
10/05/2007, 21:13
googlebotun siteme gelmesinde hiç bir sorun yok. hatta 6000 küsür sayfa da listeliyor.

amma ve lâkin şöyle bir sorunum var;

çıkan sonuçlarda yazılan makalelerin mesela ilk bir iki satırını listeleyeceğine div tagıyla sağa yapıştırdığım açılır menunun içindeki seçenekleri gösteriyor açıklama kısmında.

yani bunu benzer diğer sistemimde yapmıyor ama burada yapıyor. Nedenini anlayamadım. Acaba bot bu bilgileri nasıl okuyor. Gerekirse arama sonucunda arananı ve linkini versin ama açıklamayı yazmasın. Bunu nasıl çözebilirim?

bozkurt18
11/05/2007, 05:14
google botu anlamak imkansız.

SrcnCkr
11/05/2007, 14:30
Web standartları ve erişilirlik kavramlarını merak etmiştim. 1-2 sitemde bunu uygulmaya çalıştım. Aklımda google hiç yoktu. Ama baktım ki istediğim tüm kelimelerde google'da indexlenmişim. Bir bağlantı olabilir arama motorları ile standartlar arasında.

Poseidon
11/05/2007, 14:39
Google burada (http://www.google.com/support/webmasters/bin/topic.py?topic=8843) anlatmış, sanırsam..Ama ingilizce..

Virtuozzo
11/05/2007, 14:40
Yeterli miktarda olduğu taktirde arama sonuçlarında site/sayfaların description bölümleri listelenir.
Önemli olan bir konu ise şudur:
Eğer title ve description bölümleri statik ise benzer sayfa mantığı ile bir çok sayfa sonuçlarda göstermeyebiliyor. Bu nedenle dinamik title ve description kullanmak yararlı olacaktır.