Tam Sürümünü Görmek İçin : nesnesel diller
arkadaşlar ben yapısal diller ile nesnesel diller arasında pek bir fark olduğunu zannetmiyorum nesnesel diller biraz daha işi kolaylaştırmış ama bügün bence bir dilin üst seviyeli olması demek çok işe yarayaçağı anlamına gelmez üst seviyeli bir dil olarak kabul edilen c#,java,visual basic ile ne kadar alt seviyeli programlama yapılır bence tartışılır bence asembly ve c nesnesel diller olmamasını rağmen programcılık aleminin kralıdır diğe biliriz insanların çoğu bu iki dilden kaçıyorlar çünkü onların bunların zahmetli olduğunu düşünüyorlar halbuki asembly ve c yi bil meyen bir programcı programçılığın mantığını bilemez çünkü bu dillerde her şeyi en azından bir çok şeyi programcı kendisi yapmak zorunda olduğu için kodla ve sistemle tada çok haşır neşir oluyo
(nesnesel derken nesne yönelimli demek istedin herhalde)
dediklerin programcının ihtiyaçlarına göre değişir. programcı alt düzey bir işlem yapacaksa tabiki c yada assembly daha uygun olur. ama yapmak istediği program C++ / C# / java ile de yapılabiliyorsa ve nesne yönelimi, algoritmada kolaylık sağlayacaksa böyle bir dil tercih edebilir. o zaman C bilmek pek fayda etmeyebilir. bence de programlamaya yeni başlayan birinin daha ilk programda üst düzey bir dil ile başlaması bazı noktaları kaçırmasına ve zayıf bir temelle öğrenmesine neden olabilir. bu yüzden yapısal bir dille başlamak daha uygun olur ama zamanla ilerlemek gerekir diye düşünüyorum.
Yanlış anlamış olabilirim ama sen alt seviye ve üst seviye kavramlarını anlamamışsın sanırım ya da ben yanlış biliyorum. Sana göre üst seviye diller çok işe yarar alt seviye diller az işe yarar. Bana göre üst seviye diller ile alt seviye diller arasında zorluk kolaylık kavramı var.
Ben böyle biliyorum yanlış olabilir kusurama bakmayın :)
KamilORS
09/05/2007, 20:52
bence nesneler programcılıkda önemli bir yerdedir. Açıklama yapıcam fakat konuya nereden gireceğimi bulamadım bir türlü :) Ama unutulmamalıdırki nesne çok önemli. borland c builder 6 yı ele alalım. tüm Kontroller nesnedir. Ve zaman ve kolaylık sağlar. hani derler ya kulağımızı tutmak için elimizi kafamızın üstünden geçirmeye ne gerek var. aynı şey. bunu ilkokuldan beri duyarız :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.