PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : explorerda ve programlarda hatalar

delibalik
08/05/2007, 09:19
Merhaba arkadaşlar... Bu sorun PC'yi kırmama yolaçacak yakında :mad: XP kullanıyorum. İlk farkettiğim PC açıldıktan sonra otomatik olarak başlayan bitcomet programının indirdiği ve gönderdiği tüm dosyaların kaldırılmış olduığu idi. Bİtcometin içi boşalmıştı yani. İKinci olarak explorer çok kısıtlı çalışıyordu. Açtığım bir sitede ilerleyemiyorum mesela. Diyelim ki menü kısmında bir seçeneği seçemiyorum. Dosya indireceğim bir siteden download'a basıp duruyorum ama hiçbir işlem yok. Kasperskyla tarattığımda 1 trojan bulmuştu. Temizle dedim. Tekrar yaptırdığım taramalarda bulamadı aynı trojanı. Ama hatalar devam ediyordu. En son format atmaya niyetlendim. Bunun için dosyalarımı C'den D'ye yedeklemek istedim. Ama kopyala yapıştır yapamıyorum. Sadece dosyaları değil, hiçbir şeyi kopyala yapıştır yapamıyorum. CD'ye yedeklemek istedim dosyaları, Nero'yu açtım, hata verdi, Nero çalışmıyor. Forumlarda araştırdım sonra nedir bu diye hata iletisiyle. Bir konu başlığında nod32 ile taratma tavsiye ediliyordu. Tarattım bişey bulamadı.... Ayrıca bir sorun daha var ses ayarlarında "ses aygıtı yok" iletisiyle beraber PC'den hiç ses çıkmıyor :( Ne önerirsiniz arkadaşlar???....

TreeDY
08/05/2007, 09:45
Bu kadar sorunu çözmeye çalışmak epey bir vakit kaybettirecektir.O yüzden güvenli modda açmayı deneyip, yedeklerinizi alın ve format atın.

delibalik
08/05/2007, 11:37
Güvenli kipte programlar çalışmadığı için kopyala yapıştır yapabilir miyim yani? Yapabilirsem en kestirme çözüm format atmak gerçekten.... Teşekkürler...

TreeDY
08/05/2007, 11:39
Kesin bir cevap veremem ama kopyala/yapıştır yapabilirsin.

delibalik
08/05/2007, 21:03
Güvenli modda açtım PC'yi, ama yine kopyala yapıştır yapamıyorum :(

orange
09/05/2007, 01:20
Bence harddiskini baska bir pc ye yedek olarak tak.Orada kopyala yapıştırla yedekle. Fakat programları veya exe leri çalıştırmaya çalışma virus felan varsa orayada bulaştırırsın.Bu imkanın yoksa başlangıç disketi veya cd leri ile dos komutlarıyla kopyala yapıstır yap.Daha sonrada güzel bir format at hallet.Kolay gelsin.(Aslında biraz daha bilgin olsa bazı tekniklerle seni copy paste de engelleyen zırvalıkları aşabilirsin ama simdi aklıma gelmio başıma gelmesi lasım : )

ajnglagla
09/05/2007, 09:17
kopyala yapıştır yapmayı engelleyen bir trojan bulaşmıştı arkadaşıma, mesela yazı kopyalamaya kalktığında yapıştır dediğinde "hello!" çıkıyordu, ne kopyalarsan kopyala hello, sende de böyle birşey var mı?

TreeDY
09/05/2007, 09:40
İlginç.Birde ms-dos da kopyalamayı denermisin?

delibalik
09/05/2007, 09:51
Mesela link kopyalayıp explorera yapıştırmak istiyorum olmuyor. Word'de vs denemedim ama yapıştır hiçbir şekilde aktif olmuyor gördüğüm kadarıyla. Bi de Dos'ta deneyelim bakalım akşam olunca. Yani o kadar gıcık birşey ki, fotoğraflar olmasa diğer şeyleri gözden çıkarıp format atacam valla.