PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : kelime okuma

pupil_uni
07/05/2007, 22:05
merhabahalar ben bulgarca yazilan bir program yazmak istiyorum

yani kullanici soyle bisi...

tam yapamadim ancak soyle bir yontem dusundum...

printf("kac harfli olduugnu giriniz\n");

scanf("%d",&harf);
printf("her harften sonra entere basin...\n");
for(i=0; i==harf; i++ );
{
scanf("%c",&b);

if((b==c) II (b==C)) // bunlar bg de ki harflerin okunuslari...
b=s;
if((b==h) II (b==H))
b=d;
.
.
.
.
}
printf("okunusu = ");
for(i=0; i==harf ; i++)
{
printf("%c"b[1]);

//iste burda da b lerin 1 1 artmasi lasim... yukarda da ayni sekilde... olmasi lasim sanirim bu dizilerle oluyor. yardim edebilirseniz sevinirim...

Tesekkurler

acehreli
07/05/2007, 23:53
Dogru yoldasin ama hemen iki hata gordum:

1) i==harf degil, i < harf olacak. Cunku i harf'ten kucuk oldukca devam etmek istiyorsun

2) Veya anlamina gelen OR icin sanirim buyuk i harfleri kullanmissin. Onun yerine yukaridan asagiya cizgi karakterini kullanmak gerekiyor: || (II degil).

Ali

pupil_uni
08/05/2007, 12:57
1. sorunu uyardigin icin tesekkur ederim gozumden kacmis :).

veya lara gelince bnm klavyede onu bulamadim ondan oyle yazdim. normalde kopyala yapistir ile o karakter sorunumu hallediyorum...

ancak kodlarin sonunda yazdigim sorunu halen cozemedim yardimci olursaniz sevinirim

hasanyasin
08/05/2007, 13:13
b[1] yerine b[i]...

| karakteri için de notepad açıp Alt Gr ile klavyenizin sol alt taraflarından başlayarak dolaşmaya başlayın. Kopyala kopyala nereye kadar:P

pupil_uni
08/05/2007, 14:54
:) cok tesekkur ederim Hasan Bey birazdan deniyorum dizileri... bu arada buldum artik ||||

yapiyorum :). laptopu yurt disindan aldim karakterler bile TR dil ondan acaip acaip karaketerler wardi... sag tarafta enter tusu nun uzerinde shft tusu ile basildiginda oluo artik :)