PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : domain + hosting

fasttech
14/07/2003, 14:35
Arkadaşlar öncelikle;
Domain kayıt işi ortalama ne kadar dır?

Bundan sonra sormak istediğim ise kalite ve fiyat açısından sıralarsanız hosting firmalarını sıralar mısınız? Yani şu kalitelir, şu ucuzdur, şu da arasıdır diye bilir misiniz?Bir de bu konudaki kişisel tercihleriniz yazarsanız memnun olurum.

Zerzevat Adam
14/07/2003, 16:04
Öncelikle yabancı registrar'lar çok ucuz zaten türk registrar yok bildiğim kadarıyla,

eğer verisign gibi 128 BIT SSL kullanıp kredi kartının çalınmamasını önleyeceksenz 35$-60$ arasıdır domainler...

www.netsol.com'da yada www.2000domain.net
ama hem yabancı oluşları hem de sizinle hiç ilgilenmemeleri çok kötü bir durum 2 domainden çektim bunları....

..........
normal registrar'lar 5$-20$ arasıdır...
www.onlinenic.com var...
bunun türkiyede bir çok firma temsilcisi yani reseller'ı
mesela www.niobeweb.net ben hosting ve domain'i oradan alıyorum...

yakında www.domain-tr.com diye siteside açılacak tabi birileri şu XML olayında yardım ederlerse:cool: :rolleyes:

..............................
Hosting'e gelince tavsiyem hosting alan kişilere sor,
Ve her zaman için TÜRKİYE'de BARINMASI en önemli husustur...

Türkiye'de bu işi bNET yani Borusan Net yapıyor tabi bu firma hem hosting satmakta hemde neredeyse bütün hosting firmalarına co-location hizmeti sağlamakta....

Co-location ne demektir?
-Firmalar kendi hazırlattığı yada hazır firmaların yaptığı server'ları satın alıp yıllık bir ücretle bnet data center'larında ordaki yüksek internet omurgası ve internet çıkışı için orada barındırırlar...

Firmalara gelince
Vargonen Technologies: www.vt.com.tr artık çoğu büyük firma buradan alıyor fakat, eğer siz küçük birşey düşünüyorsanız sakın almayın çünkü küçük kullanıcıları hem teknik destekde hem vs.de hiç uğraşmıyorlar siteniz azıcık hit yapsın yada işte diyelim 2gb bandwidth'iniz var 1-1.5gb bandwidth yaptınız tabi bu biraz zor ama neyse sonra onlar napıyor 2 gün sonra sizin hostingi kapıyorlar....

Progen www.progen.com.tr ben bu firmayı pek anlamadım şuanki siteside tasarım olarak çalıntı her neyse, bilmiyorum tam olarak o firmayı....

Niobeweb.net - Bikesoft.net
Ben bu firmayla çalışıyorum data center bnet...
1 tane compag m720 linux, 2 tane compaq m720 windows, 2 tane de IBM Xeon windows server olmak üzere toplam 5 tane serverları var...

Şu sıralar son xeon server'a windows 2003 ve .net framework yüklenmekte daha doğrusu test ediliyor bayağı bir zamandır yakında hizmete açılacak....

Ben memnunum firmadan, Bursa'da bürosu, İstanbul ve İzmir'de bürosu var...
Serverlar izmir'de..
Domain burada 7.5$, paketler türkiye serverlara çok ucuz tavsiye ederim....

Not:Cemil Alpay Sünnetçi (ABANOZ)'da burayı kullanıyor daha doğrusu sponsorları...

İnşallah yardımcı olmuşumdur..

Ama daha ucuz dersen usa serverlı birçok türk firmasıda yok değil....

Ansugo
14/07/2003, 16:28
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
eğer verisign gibi 128 BIT SSL kullanıp kredi kartının çalınmamasını önleyeceksenz 35$-60$ arasıdır domainler...

Offf.

omerosmanoglu
14/07/2003, 16:59
Domain için;
https://www.godaddy.com Birden fazla domain'in var ise topluca yönetmek için bir yönetim paneli var, mesela NameServerlarını değiştireceksin tüm domainleri aynı anda güncelleyebiliyorsun.

Icann'a kayıtlı bir register firması aracısız kayıt ediyor.

Ve 9 Usd bulduğum iyi register firmalarının arasında en ucuzu

Tek sorunu daha önce aynı kredi kartı ile domain almama rağmen bir sonraki domain alışımda aynı kredi kartını nedense 10-15 sefer vermem sonucunda kabul etti, genelde de böyle oluyor.

Bir de başka bir register firmasından yine bana ait olan bir domain'i transfer etmek istememe rağmen domain trasnfer edilmedi ve 8 Usd'dem gitti. ama ilk kayıtlarda böyle bir sorun yok.

Hosting için ise:
http://www.sunucuara.com
http://www.tophosts.com

turker
14/07/2003, 23:47
karegen.comdan domain aldım. problem yaşamadım.şimdilik memnunum.

HunTER
15/07/2003, 10:05
Bende http://www.progen.com.tr/webhosting.php?mod=tablo tavsıye ederım.. Emınım pahalı gelıcektır ama buna degıyor.. Olurda aklına yatarsa bı progen kullanıcısı olarak da daha fazla detay verebılırım..