Tam Sürümünü Görmek İçin : Wikipedia
darkhorn
07/05/2007, 01:47
Arkadaşlar, Wikipedia ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var, Wikipedia'nın Türkçe sayfasında şu an itibariyle 77853 konu var, Estonia (84104)'dan sonra ikinci sıradayız (10 000+'larda) (en azından benim anladığım kadarıyla). 22 bin kadar yeni madde daha oluşturursak Türkçeyi resimdeki gibi üst sıraya çıkaracaz. Bunun da Türkiye için çok ama çok önemli bir reklam olacağı kesin. Türkiye'nin sayılı ülkelerden birisi olduğunu gösterelim. Bilgi sahibi olduğumuz her konuda bir madde açalım; uzay, donanım, yazılım, yer isimleri, çizgi film kahramanları, istatistik, mühendislik, edebiyat, oyunlar (pc oyunları...), festivaller, tarih, arabalar, yarışlar, ünlüler... Aklınıza ne gelirse. Konu çok, İngilizce olan sayfada 2 milyona yakın madde var (tamam o İngilizce de, İsveçliler 220 binden fazla madde çıkarmış, biz de 100 bin'e ulaşamaz mıyız?). Burdan başlayabilirsiniz tr.wikipedia.org (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa)
100 bin yapalım şunu!
Bende cümlenin sonunda "Madem bu kadar yazıyoruz toplanalım da bir wiki de biz açalım" diye veya "Wiki den farklı deiişik bir proje düşünüp oluşturalım" diye beklerken baktım ki "çok iyi reklam olacağı kesin" diye birşey duyunca hoşuma gitmedi açıkcası.. Yani bu şekilde mi bilgili olduğumuzu göstereceğiz?
Bizi reklam mı eder wiki'ye para mı kazandırır orasına birşey diyemem. Açıkcası ben yazmıyorum wiki'ye herhangi birşey. Faydalanma konusuna gelince google amcada üst sıralarda çıkınca insan merak ediyor açıyor yine de..
Türkçe wiki yapıma destek versek olmaz mı yani? (http://wiki.ceviz.net) Eğer ki buna destek vermeye karar verirsen, ben de destek vereyim böylelikle ikimizde wiki sevdasına atılmış olalım.. Tabi bu ekibe bizi layık görürlerse ;)
Umarım sana destek olacak arkadaşlar çıkacaktır.. Bol şans..
bence arkadaşımız haklı orada bayrağımızın olması gurur verici olurdu
Almanca site de 580.719 adet madde var,
İngilizce olanda ise 1,772,193.
nasıl oluyor da, Almanlar üste oluyor onu anlamadım.
darkhorn, bu başlatmaya çalıştığın kampanya tam Türklere göre,
zaten internette, içinde Turkey kelimesi geçen, nerede ne şekilde bi anket, istatistik görsek saldırıyoruz.
aslında anketler, istatistikler, içerikler umrumuzda değil.
en üstte, en dikkat çeken biz olalımda gerisi önemli değil.
bir nevi sanal milliyetçilik yapıyoruz :)
bizim mottomuz bu.
darkhorn
07/05/2007, 17:32
Almanca site de 580.719 adet madde var,
İngilizce olanda ise 1,772,193.
nasıl oluyor da, Almanlar üste oluyor onu anlamadım.
Düne kadar bir dolar vardı bir de Alman mark'ı,
Albert Einsten Almanya'dan çıktı,
BMW, Mercedez, VolsWagen-Porsche yine alman malı
intelin rakibi AMD
İkinci dünya savaşı'nda tüm dünyaya kafa tutan almanlardı
Ruslar büyük ölçüde roket yapımını almanlardan öğrendi.
Aslında okadar da şaşırtıcı değil, ama yine de 2. sırada Çin'in olmasını beklerdim
57. sancaktar
09/05/2007, 14:27
Wikipedia Türk güzel bir tasarı. Ben de onlarca madde yazdım. Ancak bir sorun var: Jimmy'nin tarafsız madde yazma kuralı pek işlemiyor. Bu da güvenilir bilgi meselesini gündeme getiriyor. Tartışma bölümü var her maddede, ancak bir madde daha tartışılmadan silinebiliyor.
Bende cümlenin sonunda "Madem bu kadar yazIyoruz toplanalImda bi wiki de biz açalIm" diye veya "Wiki den farklI degişik bir proje düşünüp oluşturalIm" diye beklerken baktIm ki "Cok iyi reklam olacagI kesin" diye birşey duyunca hoşuma gitmedi açIkcasI.. Yani bu şekilde mi bilgili oldugumuzu gösterecegiz?
Bizi reklam mI eder wiki ye para mI kazandIrIr orasIna birşey diyemem. AçIkcasI ben yazmIyorum wiki ye birşeyler. Faydalanma konusuna gelince gogIl amcada üst sIralarda cIkInca insan merak ediyor açIyor yinede..
Türkish wiki yapIma destek versek olmaz mI yani? (http://wiki.ceviz.net) Eger ki buna destek vermeye karar verirsen, bende destek vereyim böylelikle ikimizde wiki sevdasIna atIlmIş olalIm.. Tabi bu ekibe bizi layIk görürlerse ;)
UmarIm sana destek olacak arkadaşlar cIkacaktIr.. Bol şans..
Öncelikle Wikipedia para mı kazanıyor onu bir araştırın, sonra Wikipedia'nın ne kadar büyük bir oluşum olduğuna bakın. Mesajınızdan Wikipedia'nın nasıl bir oluşum olduğundan pek haberiniz yok gibi görünüyor.
Vikipedi gibi bir sistem varken Ceviz'in Wiki'sini geliştirip ne yapacağız ki? Oraya neler yazabiliriz, veya bize ne getirir? Zaten hali hazırda, büyük ve üstelik uluslararası çapta projeler varken içi boş odaların kapılarını açmak hiçbirşey getirmez...
@Darkhorn güzel bir mesaj ve destek isteği olmuş, teşekkür ederim.
57. sancaktar
09/05/2007, 14:44
Bilemiyorum arkadaş. Wiki.ceviz.net'e baktım, daha yeni doğmuş bebek gibi, öte yandan Wikipedia.tr ise ergenlik çağında. Çok çalışmak lazım çok. Az laf çok iş, hiç sürtüşme, hiç kavga!
@darkhorn çok güzel düşünmüşsün elimden geldiğince destek vereceğim
darkhorn un fikrine alternatif olarak ceviz wiki savunan arkadaş belki cevizinde gelişmesini istiyor ama öyle yaparsak bilgilerimizi parçalayıp dağıtmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum. onun yerine bir yerde yoğunlaşsak (tr wiki) bizim için daha iyi olacak, zaten yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik %22 kaldı ha gayret :)
buradaki bu sayıya taslaklar dahil mi değil mi?
darkhorn
09/05/2007, 21:24
buradaki bu sayıya taslaklar dahil mi değil mi?
Mediawiki yazılımı madde sayısını belirlerken sadece Ana alanda yer alan, yönlendirme sayfası olmayan ve içerisinde en az bir iç bağlantı olan sayfaları sayar. İstatistik çıkaran wiki yazılımı, anlam ayrım ya da liste şeklindeki (aslında madde olmayan) sayfaları ayırd edemediği için bu tür sayfaları da madde sayısına dahil etmektedir. (Alıntı) (http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Madde_nedir)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.