Tam Sürümünü Görmek İçin : 'Kaynak'
thelastsamurai
13/07/2003, 18:44
merhaba arkadaşlar.
hayatta en gıcık gittiğim şeylerden birisi 'kaynak yapma' olayıdır. nerde laftan anlamayan, pişkin, arsız, yüzsüz adam
varsa illede gelir bi kuyrukta kaynak yapmaya çalışır.
Tercuman' da Gürcan Dağdaş bu konuyla ilgili güzel bi yazı yazmış.
http://www.tercuman.com.tr/yazaryazi1.asp?id=6
siz bu kaynakçılara nasıl tepki veriyorsunuz. bence verilmesi gereken tepki 'post-modern tepki' olmalı:))))
ps: ha bu arada aklıma gelmişken en kötü tasarlanmış gazete web sitesi yarışması olsa Turksihdailynews'le 'karamemetlerin' Tercuman'ı bence atbaşı giderler. Tecuman ın dizaynı yine 'karamemetlerin' Akşam ının adi bi kopyası. gerçi doğru dürüst dizayn edilmiş bi gazete web sitesi bulmak çok zor ama bence Milliyet in sayfa tasarımı en iyisi sayılabilir. bu konuda siz ne düşünüyorsunuz.
Mingitau
13/07/2003, 19:57
Bence Vatan içlerinde işe yararlarından pek diğerlerine bakmıyorum :P
Bu arada HO Tercüman web site dizaynı ban oldukça kullanışlı geliyor ordan oraya atlamayok her şey tek bir yerde :D
Zerzevat Adam
13/07/2003, 20:02
SİZİNN TERCÜĞMANINIZ!!!
ILICAHLARIN TERCÜĞMANI
ya bizim mi onların mı?
:confused: :cool:
Ben Yenişafak'ın tasarımını hoş buluyorum. Çok sade ve kaybolma gibi bir sorun yok. URL'ler de sürekli değişmediği için sitenin ana sayfasına girmeden bir yazarın istediğiniz yazısına ulaşabiliyorsunuz.
Örneğin güzel bir yazı okumak için : http://www.yenisafak.com/tkivanc.html yazabiliyorsunuz ezberden :)
Güzel yazıyı gördüm hemen ekliyorum.
www.iktibas.net :super:
thelastsamurai
15/07/2003, 01:55
merhaba.
Yenişafak ın web siteside gerçekten çok kullanışlı ve sade ama bana biraz fazla sade gibi geliyor.
ansugo hocam, seninde dediğin gibi karizması çizilmiş olan(2.tezkere krizinde) bir yazarın güzel bi yazısını okumak için http://www.yenisafak.com/tkivanc.html adresini kullanabiliriz:)
Karizması neden çizilmiş? Ben hiç farketmedim?
thelastsamurai
17/07/2003, 01:22
merhaba
öncelikle şunu söyliyeyim Fehmi Koru sevdiğim, görüşlerine değer verdiğim vede sürekli takip ettiğim yazarlardn biridir. özelliklede Fehmi Koru nun Taha Kıvanç rumuzuyla yazdığı yazılar bana daha çekici gelir. ve senin de verdiğin link benim internette en sık ziyaret ettiğim adreslerden biridir. gerçi o kadar önemli bi konu değil, sadece espri olsun diye mesajımda
'karizması çizilen bi yazar' dedim ama madem sorumuşsun cevap vereyim. senin de kabul edebileceğin gibi 'karizma'nın kesin bi tanımı, ölçüsü veya bi değerlendirme yöntemi yok, tamamen göreceli bi kavram. bu yüzden bana karizmatik gelen bi kişi sana göre sıradan birisi olabilir. aynı şekilde bi kişiinin 'karizmasının çizilmesi' de göreceli bi kavram. bu yüzden ben ve benim gibi düşünen biçok kişi 2. tezkere olayında Fehmi Koru nun argo deyimiyle karizmasını çizildiğini düşünüyor, çünkü Fehmi Koru 2. tezkere öncesinde
savunduğu ve aralarında benim de olduğum biçok kişinin de inandığı 'Amerika Türkiye olmadan Irak a asla saldıramaz' tezi yanlış çıktı. ve bu tezin en hararetli savunucularından biri de Fehmi Koru ydu. ama sen tabiki farklı düşünebilirsin. Irak operasyonun gecikmesi, operasyonun süresi, gelişimi ve diğer konular tabii ki tartışılabilir. ama en azından benim gözümde Fehmi Koru eski güveninirliğini kaybetti
kaldıki Fehmi Koru 2. tezkere krizinden sonra gerek köşe yazılarından gerekse tv ekranlarından sonra bu yöndeki sorulara sadece niye yanıldığını açıklamakla yetindi. bilmiyorum seyrettin mi dün NTV de yayınlanan Basın Kulubü(yoksa adı Basın Tribünü müydü!)nde Mehmet Barlas ın 2. tezkere kriziyle ilgili bi dokundurmasını-taşlamasını yanıtsız bıraktı veya cevap vermeye gerek duymadı, günahını almayalım belkide duymamazlıktan geldi.
son olarak tekrar şunu söyleyeyim, 'karizmanı çizilmesi' göreceli bi kavramdır. bana göre birinin 'karizması çizilir' ama sence çizilmez.
Kaynakcıların layık olduğu "dayağa" bizzat acemilikde şahit, ucundanda olsa dayak atma fiiline ortak olmuştum. :D
Orjinal mesajı gönderen thelastsamurai
çünkü Fehmi Koru 2. tezkere öncesinde
savunduğu ve aralarında benim de olduğum biçok kişinin de inandığı 'Amerika Türkiye olmadan Irak a asla saldıramaz' tezi yanlış çıktı. ve bu tezin en hararetli savunucularından biri de Fehmi Koru ydu.
Böyle şeyler olabilir tabi :)
Ama kendisi "Aklım ABD'yi vicdanım başka şeyleri tutuyor" demişti. Yani vicdanı görüşlerini perdelemişte olabilir. :)
Yani yanılsada benim için (aynen senin gibi) pek sorun değil.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.