PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : NT Dosyayı Kim Silmiş, Dosya Nerede,Klasörü Kim oluşturmuş

omer
04/05/2007, 14:22
Merhaba,

Firmada NT server sp6 bir pc var,

Server'ı etki alanı olarak kullanıyoruz.
Server'ı sadece file server olarak kullanıyoruz, yani paylaştırılmış dizinler var.

Etki alanından, server'a bağlanıp paylaşımlı dizinleri silmiş yeni klasörler oluşturmuş ve bununla beraber dosyaları silmil veri kaybına neden olmuş bir arkadaş var.

Bu arkadaşı nasıl bulurum.? (Terminal pc'lerde ip'ler sabit.)

Ve bir önemli sorunum daha eğer terminalden nt 'server dosyası silinirse ne terminal'in çöp kutusuna nede Nt server'daki çöp kutusunda dosyayı bulamıyorum

Shift
05/05/2007, 00:51
Eger doyalar icin auditing ayarlamissan eventlogda bulabilirsin. Veya yeni yapilmis dosylarin Owner kullanicisinin kimin oldugunu security>advanced den belki gorebilirsin. Tabii NT4 baya demode ama bir bakiver.

omer
02/06/2007, 10:55
Eger doyalar icin auditing ayarlamissan eventlogda bulabilirsin. Veya yeni yapilmis dosylarin Owner kullanicisinin kimin oldugunu security>advanced den belki gorebilirsin. Tabii NT4 baya demode ama bir bakiver.

Nt sorunlu bir sistem İzinlerden,

Nt'de auditing özelliği var ama açık değildi.

Yeni işletim sistemi kurup değiştirme ve okuma yetkisi vererek (Tam erişim kısıtlı) dosyaların fiziksel olarak silmesini engelledim. şimdilik böyle oldu yardımın için teşekkürler