Tam Sürümünü Görmek İçin : dirent.h kullanımı
sekizbit
04/05/2007, 13:27
Merhaba arkadaşlar, C ile directory işlemlerini kolaylatşırmak için yazılmış dirent.h diye bir kütüphane var, bir çoğumuz kullanmışızdır. Ben bu kütüphaneyi daha önce Dev C++ ile derlediğim programlarda kullanmıştırm. Sorunsuz biçimde çalışıyordu, şimdi aynı kütüphaneyi Visual C++ 6 ile kullanmaya çalışıyorum,
driver.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _readdir
bu taraz 3 tane hata alıyorum. dirent.h, _mingw.h diye bir kütüphane include ediyor. Bu header file larin 2 side Visual C++ in standart kütüphaneleri arasında gelmiyor. Ben harici olarak ekledim ama problemi çözemedim.
x1bx00x0a
04/05/2007, 17:34
Merhaba arkadaşlar, C ile directory işlemlerini kolaylatşırmak için yazılmış dirent.h diye bir kütüphane var, bir çoğumuz kullanmışızdır. Ben bu kütüphaneyi daha önce Dev C++ ile derlediğim programlarda kullanmıştırm. Sorunsuz biçimde çalışıyordu, şimdi aynı kütüphaneyi Visual C++ 6 ile kullanmaya çalışıyorum,
driver.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _readdir
bu taraz 3 tane hata alıyorum. dirent.h, _mingw.h diye bir kütüphane include ediyor. Bu header file larin 2 side Visual C++ in standart kütüphaneleri arasında gelmiyor. Ben harici olarak ekledim ama problemi çözemedim.
windows için geçerli kütüphane dosyası bildiğim kadarıyla #include <dir.h> 'tı..
sekizbit
04/05/2007, 19:24
dir.h da visual c++ in içindeki kütüphanelerde yok. download edip include ediyorum ama ayni hatayı alıyorum.
kullandığım kod
int main () {
string girdi= "arsiv" ;
int i =0 ;
DIR *dirp;
struct dirent *entry;
if(dirp = opendir(girdi.c_str()))
{
while(entry = readdir(dirp))
cout<<entry->d_name ;
}
cout<<"deneme" ;
return 0 ;
}
acehreli
04/05/2007, 19:42
sekizbit, aldigin bir baglayici (linker) hatasi. Yani derlemede sorunun yok. Hata mesajinin basindaki LNK'den bunu anlayabilirsin.
Programin baglandigi kutuphanelere icinde _readdir'in bulundugu kutuphaneyi de eklemen gerekiyor. Ama hic kullanmadigim icin kutuphanesinin adini veya yerini bilmiyorum. :(
Ali
sekizbit
05/05/2007, 13:10
evet sorun linker da ama benim anlam veremediğim durum şu, aynı kodu, aynı kütüphaneleri include ederek Dev C++ ile derleyebiliyorum ama visual C++ ile denerken bu hatayı alıyorum.
acehreli
06/05/2007, 02:55
O programi olustururken Dev-C++'ta ve Visual C++'ta hangi kutuphanelerle baglanacagini soyledigin bir yer var. (Ikisine de su anda bakamadigim icin bilemiyorum.) Ikisini karsilastirarak bir yere varabilirsin belki...
Ali
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.