Tam Sürümünü Görmek İçin : eBay, GittiGidiyor'a ortak oldu!
webkolik
03/05/2007, 14:13
Sevgili Türkiye,
Sevgili GittiGidiyor Kullanıcıları,
Bugün tarihi bir gün. Sadece bizler için değil, Türk İnternet sektörü için de çok önemli bir dönüm noktası. Dünyanın en büyük haber ajansları tarafından yapılan haberler, bir Türk İnternet markasını, Amerika'dan Çin'e 1 milyar insana duyurdu. Biz de sizlere bu haberi vermenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.
Dünyanın en büyük online alışveriş platformu eBay, GittiGidiyor'a ortak oldu!
Bu ortaklıkla, global bir internet markası tarihte ilk kez bir Türk şirketiyle işbirliği içine girdi.
eBay'in GittiGidiyor'a ve Türkiye'ye olan güveninin, dünyanın diğer büyük internet şirketlerinin de sektörümüze ve ülkemize yatırım kararlarını hızlandıracağına inanıyoruz.
Bugüne kadar çeşitli ülkelerde satın alımlar ve ortaklıklar gerçekleştiren eBay ile yaptığımız ortaklık sayesinde, Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalara has özellikleri ve GittiGidiyor'un eBay'den farklı alışveriş mekanizmasını dünyadaki benzer pazarlarla paylaşabilme fırsatını yakalıyoruz. Dahası, eBay, GittiGidiyor sayesinde, 36 ülkede edindiği bilgisi ve tecrübesini Türk internet sektörüne aktaracak.
Sektörümüzün gelişimine 7 yıldır aralıksız geceli gündüzlü çalışarak maksimum desteği vermeye çalıştık. Beş kişi olarak çıktığımız bu yolda, bugün 80'i aşan çalışma arkadaşlarımızla ilk günkü heyecanı taşıyoruz.
Heyecanımızın kaynağı, her ay GittiGidiyor'u ziyaret eden 4,5 milyona ulaşmış siz değerli kullanıcılarımızın bize olan güveni ve desteğidir. Bu güven ve destek, dünyanın Türk internetine bakışını değiştirdi. Geldiğimiz nokta bizim kadar sizin de başarınız.
GittiGidiyor'u daha iyi noktalara taşıyabilmek ve 50 bini aşkın satıcımıza ve Türk internetine daha fazla kaynak sağlayabilmek için yeni ortağımızla beraber etkin şekilde çalışmaya devam edeceğiz.
Bu ortaklığın, ülkemiz için, GittiGidiyor için ve siz değerli kullanıcılarımız için hayırlı olması dileğiyle.
Saygılarımızla,
www.gittigidiyor.com (http://www.gittigidiyor.com/)
Çok mutluluk verici bir haber,
temennimiz çok yakın zamanda Türkiye den işlem yapan eBay kullanıcı sayısının artması,
Türkiye olarak adımızın ebay da daha baskılı bir şekilde telafuz edilmesi.
Teşekkürler.
Güzel bir haber.Bu arada ebay.com ile gittigidiyor.com sitesi arasındaki tasarım benzerliği de gözden kaçmıyor değil.:kuuul:
gittigidiyor, ebay a ortak olsaydı daha çok sevinirdik : )
Bu ortaklıkla, global bir internet markası tarihte ilk kez bir Türk şirketiyle işbirliği içine girdi.
Külliyen yalan :D
Gittigidiyora ezelden kıl olurdum, şimdi bu haberi duyunca biraz ısındım, herkes için hayırlısı olsun bakalım...
ajnglagla
03/05/2007, 22:41
gerçekten helal olsun, 2001 de yayına başlayan bir site için müthiş bir başarı!
cappytoi
03/05/2007, 23:02
hepimize hayırlı olsun, gittigidiyor 'u bu başarısından dolayı gönülden kutluyorum.
kelalaka
04/05/2007, 00:20
bir tane site gösterin asp ile yapılıp büyük bir şirkete ortak olan. işte php farkı(olaya değişik açıdan bakalım) :D
akifemre
04/05/2007, 00:24
bir tane site gösterin asp ile yapılıp büyük bir şirkete ortak olan. işte php farkı(olaya değişik açıdan bakalım) :D
Tabi PHP, eksikleri olsa da daima bir adim onde denebilir ama GG'nin altyapisini sahsen ben hic begenmiyorum. Sacmaliklarla dolu bir sekilde yazilmis, uzerinden yogurt yiyisi farkli onlarca programci gecmis gibiye benziyor.
E.Tulcakelumë
04/05/2007, 01:28
hayırlı bir ortaklık,en azından Türkiye adına.
peki eBay Ortak olduysa hisselerin kaçta kaçını aldı?.
bunun hakkında bir bilgilendirme varmı ?
Değişik açıdan bakılması gereken bi' olay yok ortada.
Daha bi' kaç konu önce "her başlığı kodlama dili çekişmelerine çevirip tatsızlık çıkarmayın" denildi.
Tamam PHP ASP'den üstün bi'dil. Mutlu musun şimdi ?!
kelalaka
04/05/2007, 17:30
bu lafı ciddi ciddi söylemediğimi herkes biliyor. sen gerdin ortamı mutlumusun şimdi.
konu farklı noktalara kaymadan, GG'yi tebrik etmek gerekir ...
Hayırlı olsun güzel bir olay
an itibariyle aklıma bi' şey takıldı;
gittigidiyorun ana sayfasında çarşaf gibi "ebay ortağımız oldu! yaşasın! en iyisi biziz! süperiz biz!" tadında tüm sayfayı kaplayan bi' açıklama mevcut. Ve hemen hemen tüm popüler sitelerde haberleri (reklamları mı desem :p) çıktı.
Ancak ebay'ın duyurular (http://www2.ebay.com/aw/marketing.shtml?ssPageName=home:f:f:US) sayfasına bakıyorum, kaç gün oldu adamlar gittigidiyorun g'sinden bile bahsetmemiş.
Umarım gittigidiyor reklam uğruna tahmin ettiğim kadar ayaklar altına düşmemiştir :rolleyes:
OguzKaganAslan
09/05/2007, 02:03
hayırlı bir ortaklık,en azından Türkiye adına.
peki eBay Ortak olduysa hisselerin kaçta kaçını aldı?.
bunun hakkında bir bilgilendirme varmı ?
%10 un çok az üzerinde bir pay aldılar çünkü yasalar gereği bu tip bir ortaklık için minimum %10 gerekiyor...
Panteray
09/05/2007, 05:00
gittigidiyorun ana sayfasında çarşaf gibi "ebay ortağımız oldu! yaşasın! en iyisi biziz! süperiz biz!" tadında tüm sayfayı kaplayan bi' açıklama mevcut. Ve hemen hemen tüm popüler sitelerde haberleri (reklamları mı desem :p) çıktı.
Ancak ebay'ın duyurular (http://www2.ebay.com/aw/marketing.shtml?ssPageName=home:f:f:US) sayfasına bakıyorum, kaç gün oldu adamlar gittigidiyorun g'sinden bile bahsetmemiş.
Umarım gittigidiyor reklam uğruna tahmin ettiğim kadar ayaklar altına düşmemiştir :rolleyes:
bu durumu açıklıyor zaten.
Mingitau
09/05/2007, 05:28
Öncelikle Gittigidiyor açısından durum nedir diye bakılır, sonrasında ise ebay açısından durum ne diye bakılır ve duyurular sayfasındaki duyuruların içeriğine bir göz atılır. Sonra düşünülür ki bakılan syfa ebay kullanıcıları için birşeyler ifade etmektedir. Hali hazırda da ebay GittiGidiyor' u ebay Türkiye yapma amacında değildir. O amaçta olsaydı GG'yi satın almazdı diye düşünülür ve yatırımcı ilişkileri duyuruları aranır. Tabii bunlar saçmaladan önce yapılacak işlerdir. http://investor.ebay.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=240496
Panteray
09/05/2007, 05:46
ebay acaba sitesinde gittigidiyor ortağıdır diye yazmayı aklından geçirmişmidir. Yukarıdaki arkadaşın ve benim aklımdan geçen "ayaklar altına düşmek" fikrini aklından geçiren çok insan çıkacaktır. Bu da gg`nin kurumsal kimliğine zarar verecektir. Bence yanlış bir uygulama olmuş.
bozkurt18
11/05/2007, 05:16
hadi hayırlısı
Öncelikle Gittigidiyor açısından durum nedir diye bakılır, sonrasında ise ebay açısından durum ne diye bakılır ve duyurular sayfasındaki duyuruların içeriğine bir göz atılır. Sonra düşünülür ki bakılan syfa ebay kullanıcıları için birşeyler ifade etmektedir. Hali hazırda da ebay GittiGidiyor' u ebay Türkiye yapma amacında değildir. O amaçta olsaydı GG'yi satın almazdı diye düşünülür ve yatırımcı ilişkileri duyuruları aranır. Tabii bunlar saçmaladan önce yapılacak işlerdir. http://investor.ebay.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=240496
Saçmalak mı ?!
Bi gittigidiyorun ana sayfasına bak bi de ebay'in, ne demek istediğimi anla, sonra sağa sola saldır ;)
Mingitau
13/05/2007, 03:07
Otur bir daha oku yazdıklarımı. Ebay'ın konumu ne... GG'nin konumu ne... Ebay'ın hacmi ne GG'nin hacmi ne... Bir de GG'nin bulunduğu ülkede trendler neler?
Bunları düşünmeden eziklik edebiyatı diye bişiler yapmaya gerek yok. GG eBay ilgisini ana sayfasından vererek piyasadaki konumunu sağlamlaştırdı, zira karşısındaki dişli rakibinin arkasında Doğan Grubu var, şu an GG ise arkasına 35 ülkede faaliyet gösteren bir hiperkapitalist oyuncuyu aldı. Siz tamamen değilde kısmen duygusal davranıyorsanız ve maalesef bu konuda da kapitalist cehennemde görmezden gelinmesi gereken duygularınızı kısmen içinde bulunduruyorsanız bu şekilde saçmalarsınız.
Eğer hala körseniz size şu kadar diyeyim. Ebay için GG ortaklığı bir hiç, sadece geliştirilecek yeni bir yerel piyasaya 3. parti ile girmek. GG için ise bir arkaplan edinimi, zira rakibinin arkasında milyar dolarlık etkin reklam ve medya gücüne sahip bir basın yayından enerji dağıtımına petro-enerji'den tarıma ve bankacılığa uzanan dallarda faaliyette bulunan bir grup var. eBay ortaklığı ile gitti gidiyor elektronik basından uluslararası bankacılığa, telekomunikasyondan eğlence ve sinema sektörüne uzanan global ve güçlü bir ortağa kavuşmuş oldu. Ben olsam GG'nin yerine zil takıp oynadığımın filmlerini bile koyarım anasayfaya, zira rakibim artık götünden kan getirse beni alt edemez.
Bir de şu var Türkiye'den bir kaç kişinin kurduğu GG'nin kredi notu mu yüksektir yoksa %10 gibi yönetimde pek yer edinmeyecek bile olsa eBay ortaklığndaki GG'nin mi kredi notu yüksektir?
Otur bir daha oku yazdıklarımı. Ebay'ın konumu ne... GG'nin konumu ne... Ebay'ın hacmi ne GG'nin hacmi ne... Bir de GG'nin bulunduğu ülkede trendler neler?
Bunları düşünmeden eziklik edebiyatı diye bişiler yapmaya gerek yok. GG eBay ilgisini ana sayfasından vererek piyasadaki konumunu sağlamlaştırdı, zira karşısındaki dişli rakibinin arkasında Doğan Grubu var, şu an GG ise arkasına 35 ülkede faaliyet gösteren bir hiperkapitalist oyuncuyu aldı. Siz tamamen değilde kısmen duygusal davranıyorsanız ve maalesef bu konuda da kapitalist cehennemde görmezden gelinmesi gereken duygularınızı kısmen içinde bulunduruyorsanız bu şekilde saçmalarsınız.
Eğer hala körseniz size şu kadar diyeyim. Ebay için GG ortaklığı bir hiç, sadece geliştirilecek yeni bir yerel piyasaya 3. parti ile girmek. GG için ise bir arkaplan edinimi, zira rakibinin arkasında milyar dolarlık etkin reklam ve medya gücüne sahip bir basın yayından enerji dağıtımına petro-enerji'den tarıma ve bankacılığa uzanan dallarda faaliyette bulunan bir grup var. eBay ortaklığı ile gitti gidiyor elektronik basından uluslararası bankacılığa, telekomunikasyondan eğlence ve sinema sektörüne uzanan global ve güçlü bir ortağa kavuşmuş oldu. Ben olsam GG'nin yerine zil takıp oynadığımın filmlerini bile koyarım anasayfaya, zira rakibim artık götünden kan getirse beni alt edemez.
Bir de şu var Türkiye'den bir kaç kişinin kurduğu GG'nin kredi notu mu yüksektir yoksa %10 gibi yönetimde pek yer edinmeyecek bile olsa eBay ortaklığndaki GG'nin mi kredi notu yüksektir?
hıhı tabi evet... :rolleyes:
Panteray
19/05/2007, 02:47
Mingitau açıklama güzeldi. iyi bir bakış açısı fakat öbür türlü düşünenler de olacaktır. Eğer dediğin gibi bunu karşı taraftaki rakibine yapıyorsa ana sayfasına o ibareyi koymasını yine bir anlamı yok. Çünkü rakibinin gg yi ana sayfasından takip ettiğini sanmıyorum. Zaten bu bilgiyi çoktan edinmişlerdir. O ana sayfaya koyduğu yazıyı ancak ben, sen ve gg nin hizmetinden yararlananlar görüyor. Bu olaydan sonra sitesine bir eBay logosu koymasına bişey demezdim fakat kalkıpda bir "ebay ortaklığıdır diye" kalıcı bir yazı koyması durumu komik hale getiriyor. Bunu komik hale getiren de ebay`ın gg`den %10 civarı bir paya sahip olması.
Bence durumu duygusal hale getiren gg oluyor. Profosyonel yaklaşsaydı bunu yapmazdı. Bu başlığın 1. sayfasına baktım tekrardan, başlıkta Ebay gittigidiyor`a ortak oldu yazıyor yetmemiş gibi açıklamasında da aynı yazının boyutunu 3 katına çıkarıyorlar. Sanki bu gözler başlığı görmüyor, yazıyı da okumuyor. Bunlara gerek yok...
sivri sinek saz falan filan...
gokhanweb
21/05/2007, 04:19
:) :) :)
Arkadaşlar (Mingitau hariç) ben sizin ne zaman böyle yorum yapmanız gerektiği açıklayayım. Eğer ebay gg nin %50 sini gg de ebayın %50 sini almış olsaydı yorumlarınız biraz mantıklı olabilirdi. Ama biraz...
Düz mantık kurdum. Her ikiside eşit duruma gelselerdi o zaman diyebilirdiniz Türk firması niye hertarafa Amerikan firmasının ortağı olduğunu yazmışta Amerikan firması Türk firmasının ortağı olduğunu yazmamış. (Genede çok normal bir cümle olmazdı.)
Bu kadar ezik olmayın.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.