Tam Sürümünü Görmek İçin : mynet pagerank 5e mi düşmüş?
mrb arkadaşlar galiba buara google pagerank güncellemeleri var. mynet 5e, forum.ceviz.net te 4e düşmüş hürriyet.com.tr de 7ye çıkmış gibi görünüyor yoksa benim tarayıcımdaki göstergede mi bir sorun var?
yok bi yanlışlık, aynen dediğin gibi, yeni popüler siteler geliyor demektir bu haber
Virtuozzo
02/05/2007, 21:15
Google sanırım bu güncellemede yeni PageRank kriterlerini ve hesaplama metodunu kullandı.
Genel itibarla varolan sitelere daha az PR değeri verirken yeni sitelerin Pr değerlerini yüksek tuttu.
"Ayrıca Türkiye'de PR6'nın üstüne çıkmak zor" şeklindeki tabu da (Birkaç Türk sitesi hariç PR6 yoktu da) Hürriyet ile birlikte yıkılmış oldu sanırım.
Aslında bu şekilde yeni sitelerin incelemeye değer bulunması bence de oldukça uygun, sanırım yeni bir site oluşturmaya çalıştığım bu şekilde yazıyorum. En azından benim için iyi olduğunu itiraf etmeliyim.
yaklaşık 20-30 gün önce google webmaster blogunda pagerank hesaplama metodlarını geliştirildiğini, spam(çöp) site tanımlama algoritmalarının iyileştirildiğini duyurmuştu. etkilerini yeni yeni görüyor olabiliriz yada yeni devreye sokmuş olabilirler.
cappytoi
02/05/2007, 23:01
hala çöp siteler kol geziyor. bir şey arıyorsun, giriyorsun adamın sitesinde otomatik olarak bir arama yapıyorsun ve hiç bir şey bulamıyorsun sonuç olarak :)
Virtuozzo
03/05/2007, 11:47
Bu çöp siteler, aranan kelimeleri veritabanına kaydedip "Son arananlar" vs şeklinde sayfalarında vererek, her aranan kelime için bir sayfa / dizin oluşturulmuş gibi göstererek ve daha bir çok hile ile arama motorlarında üst sıralara çıkıyorlar.
Ayrıca C/P mantığıyla türetilen ve bir yerde yayınlanan yazının ertesi gün onlarcasına / yüzlercesine kopyalandığı çöp forumlar da maalesef internetin kirlenmesine büyük derecede etki etmektedir.
Gerçi son zamanlarda Google, arama sonuçlarında çıkan sitelerden şüpheleniyorsa o ssitenin tehlikeli olduğuna dair uyarı görüntülüyor.
Bunu da internette sitelerin güvenli olup olmadığını araştıran bir firma ile çalışarak, o firmanın verilerini kullanarak yapıyor.
Bunun sonucunda da arama sonuçlarından sonra o tür sitelere gitmek istediğinizde sitenin tehlikeli olabileceğine dair uyarı alıyorsunuz.
Bu, gerçekten güzel bir gelişme.
Tabi bu, sorunların hemen çözüleceğini beklemek yanlış ama birilerinin bu tür sorunları çözmek için uğraşması ve bu uğraşılarından olumlu sonuçlar alınması taşların zamanla da olsa yerine oturacağının göstergesi.
google arama sonuçlarını düzeltemezse ben kendine başka bir arama motoru bulacağım. olmadı kendim yazarım :p
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.