Tam Sürümünü Görmek İçin : "abi 6 milyonumu aldılar,fırına borcumdu..."
uNWaNTeD
11/07/2003, 16:52
gerçekten güzel başlayan bir gün yarım saat önce olan bir olaydan sonra
iğrenç bir hal aldı.
şirkette 2 misafirimiz var dı ve ben teknik servisteki arkadaşlarla güzel bir şekilde kaynatıyordum.
içerden beni çağırdıklarını duydum gittim ve misafirlerimizden birinin
elendi yeni doldurulmuş bir simit tezgahı ve diğeri de lavabonun yerini gösterdiği bir kişi ile ilgilenmekteydi.
ne olduğunu anlayamadan adam lavabodan çıktı.tahminimce 23-24 yaşlarındaydı.ve ağlıyordu.en önemlisi adam ÖZÜRLÜYDÜ!
"abi 6 milyonunu aldılar.fırına borcum vardı onu verecektim."
adamın o ağlayışı beni bitiren darbe oldu.belki de şu sıralar geleceğimle ilgili çok düşünmemden
dolayı bu kadar ağır geldi bu olay ama olayı anlatmasını istedim.
oturduk ve bir sigara ikram ettim.
hala ağlıyordu ve 3 Çöp Toplayıcı çocuğun onu döövdüklerini söyledi.
23-24 yaşlarında ki bir kişinin alın teriyle kazandığı paranın dayak
yediği kendisinden küçük 3 kişi tarafından alınması gurur olarak adamı
yıkar.
ve şirketçe cebimizde ki tüm parayı o adama verirken adam hala dürüstlük peşindeydi.
"Abi verdiğiniz kdar simit alın lütfen".
Sanırım ben Adana da olduğum sürece bu tür olayları hep yaşayacağım.
Ve her seferinde de cebimdeki son kalan paraya kadar yardım edeceğim bu tür insanlara.
Bu arada ülkemiz Türkiye.İnsanalara ve özelliklede özürlülere bu kadar iyi davranmazsak şanımızı nasıl duyuracağız
omerosmanoglu
11/07/2003, 17:24
Ahlaki çöküntü içerisindeyiz allah sonumuzu hayır etsin.
Direnmemiz lazım
uNWaNTeD
11/07/2003, 17:39
belki bir gün bizim gibileri bu olaylara el atar diye umut ediyorum ama her geçen gün tükeniyor bu umudum.
Kotu be.. En kotusude elınden hıc bısey gelmemesı.. Yanı o adam yarın yıne sokaklarda.. Cop toplayıcılarda..
Mingitau
11/07/2003, 18:30
Elden birşey gelmiyor. Ah ah...
"Fırat kıyısında bir kuzuyu kurt kapsa benden sorulur" diyecek yöneticiler olacak...(Saddamı kastetmiyorum.)
Öyleki Tarım Bakanının çiftçilere "Gözünüzü toprak doyursun" dediği bir dönemde yaşıyoruz. Kendisinin emanet sahibi olduğunu bilmeyen milletvekillerinin olduğu dönemde yaşıyoruz. Yöneticiliğin ne olduğunu bilmeyenlerin yığınla olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bir yönetici idaresi altındakilerin uğradığı haksızlığın bedelini kendi ebinden vermekle yükümlüdür. Gel gör ki bizimkiler örtülü ödeneği ona buna dağıtmakta, düzgün kullananlarda Adnan Bey gibi kendinin ne olduğunu bilmez densizler tarafından kıyıma götürülmekte, ah ah...
uNWaNTeD
11/07/2003, 20:29
ne demek gerektiğini yada ne yapmak gerektiğini söyleyemiyorum bile.her seferinde ikileme düşmek gerçekten bir insanın beynini yok ediyor...
neden daha kaliteli bir ülkemiz yokki.
bizim kendilerini "AB" veya "BM" olarak adlandıran ülkelerden ne eksiğimiz varki?
"BAŞIMIZDAKİLER HARİÇ".
Öncelikle kendimizi düzeltmeliyiz.
Herkes duyarlı olursa çevremizdekilerin de bizim gibi davranmak isteyedeğinden şüphem yok.
Bir de Atatürk yaşasaydı;
Herkes Türkler Birliği'ne girmek için uğraşırdı.
Yöneticiler yönetici değil ki.
Zerzevat Adam
11/07/2003, 21:35
Haklısınız + :
Oraya onları kim çıkardı??
Bence yöneticilerde suç varsa onların suçu halktadır....
Onlar ellerini kollarını sallayarak mı çıktılar yukarıya?
Herkes birşeyle sömürmekte....
Bir taraf bismillah der, yahu sanane din bireyle Allah arasındadır...
Bir taraf işçisin haklısın söke söke alırsınz ye bitir koş anam türküler halaylar diyip o taraftan
Bir başkası nerde bu devlet bu şunu şu bunu der aaa bakmışsın 1 gün sonra amerikada abd'den maaş alıyor
:hmmm:
Şimdi sen halkım bunları gör ondan sonrada seç ASLAN ABİM BAKAN OLDU BAŞBAKAN OLDU EYTTT de ama ondan sonra en küçük birşeyde nerde bu devlet nerde bu millet yöneticiler kötü
eee yöneticiyi seçen halk...
Herkes geçersiz (boş değil sandık başları sağlam değil ve oy pusulaları sayıyla geliyor...) atsa yani mesela bütün hepsini mühürlese eeee
Ayrıcaaaaaa 2 gün önce ne laflar eden ülkeye ona buna laf eden sonra gelip tepemize binince yutuyor ben öyle demedim medya çarpıttı oluyor....
ALLAH MİLLETİMİ ISLAH ETSİN.....
Ayrıca: hırzıslığa uğursuzluğa halkım göz yumuyor ama nasıl;
bir tane holding sahibi yada herhangi birşey devletten vergi kaçırıyor ama kaç milyarlar bu tesbit edilmiyor ohhhh...
sonra ne oluyor siz en küçük birşeyde faturasız alayım ucuza alayım diyip sizde küçük birşeyde 1-2 milyon vergi kaçırıyorsunuz ne oluyor
O BANKER = PARASIZ ESNAF
çünkü hırsızlık hırsızlıktır her türlüsü...
ve bunun bahanesi olamaz yok efendim açım susuzum, ne yani benim mesela dijital fotoğraf makinasına ihtiyacım var diyelim....
Şimdi tepedekiler götürüyor diye ben bir dükkana girip orası kalabalıkken şans eseri araklasam????
Ne yani bu normal mi olacak..........
.................................................. .........................................
Diyeceğim şu bu halk 2003-2004-2005-2006-2007'i düşünmemeli
bu yıllarda kalkınmayı değil tabanı oturtmayı planlamalı
Eğer halkım yöneticiler geldiği günde direk halkın cebine 5 kuruş girecek sanarlar ve öyle beklerlerse çoooooooook beklerler çünkü bir hizmet 4 ayda 5 ayda 1 yılda olmaz...
Dediklerim büyük hizmetler...
Balıkesir su ihtiyacını karşılayan ikizcetepeler barajı açılışı oldu....
10-15 yılda yapılıyor bir baraj ve onun ihaleleri, ödenekleri
Sayın başbakanımız 8-9 yada 10 aydır iktidarda ve gidip oranın açılışı yapıldı kurdela kesti!
Şimdi bu hizmet nerden geldi?
10 aydamı yapıldı?
Mısır piramitlerine yardım eden uzaylı arkadaşlar mı geldi?
Mantıklı olun, dünü unutmayın, günü düşünmeyin, geleceğe göre yatırım yapın....
Diyelim ki ben bir yerden maaş olarak 1 ekmek alıyorum 3-4 günlüğüne...
Bugün çok açtım hepsini yedim eee tamam ooo süpersin abim o gün nasıl doydun offf varya öyle ekmek yemedim süperdi....
eee yarın öbürgün tekrar mı ekmek gerekecek kolayı var!
Bizim birtane hayır sever müttefiğimiz var ABEDE orası imefe diye birşey açmış sözde dünyanın bankası sonra orası ameriko vespuçinin hayrına para dağıtıyor gidip ordan para alalım nasıl olsa beleşe dağıtıyor sonra onunla ekmek alırız
2 günlük 1 tane daha ekmek aldı eee ne yaptı o ekmeğide 1 günde yedi...
sonra ne oldu diğer gün gidince adam dedi ki yoooo sen duymamışsın bizden 1 ekmek parası alan 3 ekmek parası verir diye...
Haydaaa borç borç borç borç ama ne olur eğer hergün sadece o günü geçirmeyi o yılı geçirmeyi planlarsak sonra türkiye'ye ekmek bulamayız haa buluruz ama 3-5 er borçta katlanır....
Ben türkiyem ekmeksiz kalsın istemiyorum o zaman halkım biraz dengeli mantıklı davransın!
İyi günler konu saptı belki ama şu YÖNETİCİLER ve NERDE BU DEVLET gibi sözler görünce dayanamıyorum
Kısaca buradan anlamamız gerekeni özet geçsen bir iki satırla ?
Sormuşsun söyleyeyim ben çıkarmadım; sen de zannetme ki oy kullananlar çıkardı. İsteyenler istediklerini getiriyorlar başa. :|
Zerzevat Adam
12/07/2003, 00:36
Şüphesiz, fakat sende zannetme ki bir çok kişi çıkarmak istiyor....
Demek istediğim eğer birşeyler istiyorsak istediğimize giden yolu Atatürk yolunu kesecek önleyecek Atatürk'ün fikirlerine ters düşecek mentaliteli kurum kişi vs.lerden uzak durmak fikirlerini benimsememek
Görünenin ve yapılanın altında başka şeylerin olduğunu bilmek...
O kişileri oraya birileri bir ÜLKE çıkarıyorsa demekki o kişileri çok sevdiklerinden değildir....
Şu sıralar üniversiteleri kendi hallerine bırakılıyor bu sayede ne oluyor her üni. de her kurumda oranın başı kimse o orayı yönetiyor kurallar o na göre oluyor...
Bu imam hatip liselerinin anadolu ve fen liseleriyle eş değer tutulmasına kesinlikle karşı değilim ama acaba onun ilerisinde aynı şekilde askeri liseler?
Bir ülkede hele hele Askeriyesi Türkiye için çok önemli bir etken ve türkiye'yi her zaman hem gizli hem hem görülen yollardan baskı vs.lere karşı ayakta tutan şey olduğunu bilmekteyim...
Maliye, kültür vs... bakanlıklarına herhangi kurumlara okullara o çevreden kişiler yerleştirmek kolaydır tr'de fakat ASKER'e?
Sanmayın ki bu olay türban olayı türban olayı varsa tek şeyi ülkede birlik ve beraberliği bozmak içindir yani o konuya girmiyorum türban herkesin kendi düşüncesidir fakat ABD BUNU BAHANE EDEREK asıl suları bu samanın altından yürütüyor.....
Üni.leri kendi hallerinde kurallara imam hatipleri fen ve anadolu liselerinin kategorisine sokmanın altında sanıyorum ki askere sızma var.....
Fakat askerime güveniyorum, bu ülkenin bir düzeni bir askeri bir tabanı vardır....
Bozo bilir Deli Yürek Bumeran Cehenneminde bozonun bir sözü var: "Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden bir gün ekmeği yediği el'den kurşunu YER!" diye....
Eğer kalkınacaksak(Bu gün değil yarın ve ondan sonraki yarınlar....) gerçekten halk doktordan ordan buradan değil Siyaset, bürokrasi gibi dal'lara yakın olan veya milletvekili olup bölgesindeki genel sorunlara hizmet edecek dal'dan olan kişiler seçilmeli bu kişilerin tek bildiği GELECEK olmalı, gösteriş olmamalı, ülkesi olmalı, SAĞDI SOLDU ORTAYDI ARKAYDI demeden sadece HALK için çalışacak kişiler yetiştirmeliyiz ve bu kişileri seçmeliyiz...
Eğer bir sorun olursa o zaman onlara değil kendimize biz bunları neden kötü yetiştirdik demeliyiz....
Tabi bu dediğim böyle mahalle mahalle gezip 100-200 adam toplayıp onları eleyerek yetiştirmek değil herkesin ne olacağına ne yapacağına TORUNUNUN TORUNUNU düşünerek yapmalı karar vermelidir...
Bu ülkeden başka yok, biz bu millet yeri gelirse şunu yapar bunu yaparla değil BU MİLLET ŞUNU YAPIYOR BUNU YAPIYOR sözleriyle dolu dolu konuşacak duruma gelmeliyiz...
Belki bunu ben göremem yada çocuğum(Allah verirde olursa) ama istiyorumki olursa torunlarım onların torunları görsün...
Her zaman kızdığım halk'ım çünkü TÜRKİYE'ye yaramayan adamlar, yarıyor gözüküp yaramayanlar, ZARARLILAR TÜRK OLAMAZ.....
Orada harcadıkları paradan ziyade orada başka yarayabilecek bir kişinin önü'nü tıkadıklarına kızıyorum...
Dediğim bu dur "Ey Türk Milleti Ne Ekersen Onu Biçersin!"
Zerzevat Adam
12/07/2003, 00:40
Sözde 2 cümle birşey yazmam istendi 2 cümle değil ama 2 paragraf yazacaktım konuyu özet geçtim çünkü konu tek değil...
eğer konu ne diye tam soruyorsanız şu ACABA KİM BU ÜLKEYİ YARINLARDA AYAKTA TUTACAK? ACABA NE ZAMAN MİLLETİM GERÇEKTEN CAHİLCE NERDE BU MİLLET/DEVLET DİYECEĞİNE,
BİR DAHA SENİ SEÇENİ..... gibisinden sözler edip ama tekrar yaramaz adamlar seçmemisidir...
bu dünyadan birşey istiyorsa ülkem yerinde dimdik kalsın, öbür tarafta yerimi almak kendi elimde kimse buna karışamaz!
Kimseninde çektiği besmele beni ilgilendirmez....
yeni bir konu açacağım ne zamandır açacaktım
Ömer: Konuyu dağıtıyorsun.
Başka konularda söylemek istediklerin varsa açalım bir başlık oraya naklet söyleceklerini.
Bu arada sağol çok kısa olmuş.
Zerzevat Adam
12/07/2003, 00:53
:cool: kısa...
ayrıca söyliyeceklerim bu kadar
uNWaNTeD
12/07/2003, 02:09
ömer teşekkür ederim bu kadar ilgili davrandığın için ama tamamını okumadım kusura bama gecenin bu saatinde okumak gibi bir niyetim de yok (belki sabah gazete niyetine çayımla birlikte okurum). ;)
Lethal dediklerine de katılıyorum yalnız konu saptı.bence mod ve ya admin abi abla ve/ya amcalarımızdan biri kitlesin.
teşekkür ederim bu konuda benim gibi düşünen herkese
kısacası bu tip adamları yakalayıp gırtlağına basacaksın bıçağı
Kimlere yardım edileceğini iyi bilmek gerekir diye düşünüyorum. Buradaki simitcinin çok çalışkan biri olduğunu sanıyorum ve helal olsun diyorum. Diğer yandan yardıma muhtaç kişilerde bu adam gibi davransa toplum daha direncli ve uyumlu olur.
Diğer yandan verğin 3 kuruş haraca bile dönüşebilir. karşıdakine zorunluluk hissettirir.
Zerzevat Adam
13/07/2003, 21:55
Evet düzgün haklısın +
sokakta binlerce dilenci var onlar daha ne yapsakta acındırsak kendimizi diyeceklerine simit vs. satsalarya....
onlarda aslında para pühüüüü
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.