PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ne yapmak lazım?

JakaBo
11/07/2003, 14:11
Malumunuz askerlik 15 aya düştü. Şimdi aklim büyük çelişkide.

Şu an Web design işinde çalışıyorum. İşim ve işyerimden memnunum.. Yaşım 19, Lise mezunuyum.

Acaba diyorum bir an önce askere gitsem mi yoksa üniversite sınavına girip, en kötü ihtimal 4 yıllık bir açıköğretim kazanıp, okuyup askerliği 12 ay paralı yada yine sınavı kazanıp 6 ay astegmen olarak mı yapsam. Çok şey öğrenmeden askere gitsem, geldikten sonra kendimi geliştirsem.. Yada 4 yıl açıköğretim okuyup askerliği tecil ettirsem.. (ki sınavı kazanacağım da şüpheli..)

İşte durum budur. Bu ne yaman çelişki böyle.. Benim şimdi ne yapmam lazım? Mantıklı olan hangisidir :hmmm:

HunTER
11/07/2003, 14:21
Hemen hemen aynı durumdayız.. Tek fark ben evlıyım.. Bunu goz ardı edersek benım yapıcagım sey bıan once askere gıtmek olurdu..

Cunku hersey olabılır.. Iyı bı ıs fırsatını kacırabılırsın.. Ilıskılerını ertelemek zorunda kalabılırsın.. Yada en kotusu gunun bırınde bı seylerı yarım bırakıp gıtmek zorunda kalabılırsın..

Oyuzden en ıyısı henuz senı baglıyan cok fazla bısey yokken su ısı aradan cıkartmak.. Kı one surdugun gerekce bundan sekız yıl sonrada gecerlı olucak..

JakaBo
11/07/2003, 14:24
Banada mantıklı olan bu gibi geliyor.

Bu arada ikimizde aynı durumdayız

HunTER
11/07/2003, 14:31
:) Hemen hemen

realmusti
11/07/2003, 14:46
Evet JakaBo senin yerinde olsam biran önce gider yapar ve atlatırdım askerliği ve geleceğe dönük planlarımı ona göre yapardım.Hazır askerlik kısalmışken kim bilir daha sonra yine 18 oluverir böyle bir durumda var.
Paralı askerlik durumu Türkiye de yok sanırım hala ama bedelli yapabilirsin onun içinde yurt dışında belirli bir süre çalışmış olman gerekiyor sanırım ve 1 ay kadar yapıyorsun askerliğini ve Burdur da.Ben orda yaptım ondan biliyorum.Ama paralı değil.
He daha sonra işte açık öğretime gider hemde işlerini hale yola koyarsın.Gelecekle ilgili planlarında daha rahat olursun.
Durum bu bence ben böyle yapardım.Aslında yaptım da sayılır.

Ansugo
11/07/2003, 15:57
Belki Avrupa'dan bir iş teklifi gelir, 3 sene orada çalışırsın ve sonra askerlik yapmazsın :)

Ancak tercih yapmak gerekirse (bence) :

- 6 ay er olmak 15 ay er olmaktan iyidir.
- 12 ay yedek subay olmak 15 ay er olmaktan iydir.

( Not1 : Açıköğretim mezunları genelde 6 (8di) er yapıyor )
( Not2 : Şu sıralar üniversite mezunlarının çoğunluğu 6 ay er olarak gidiyor )
( Not3 : Mantıklı olan yapacak olduğundur. 15 ay er yapsan da, açık öğretim bitirip yapsan da, ne yapsan da hepsi mantıklıdır )

fatihhayri
11/07/2003, 16:54
Askere eğer 15 ay gidesiniz muhakak edindiğiniz bilgileri tekarar edinmek için askerden sonrada çalışmanız gerekecek. Ben 8 (7 ay 20 gün) yaptım ve geldikten 2-3 ay sonra kendime gelebildim.

Sadece bilgi yönünden değil her yönden askerliğin hayatına etkisi olacaktır. O nedenle Açıköğretim de olsa 4 yıllık bir üni oku kısa dönem olarak 6 ay(5 ay 22 gün tahmin) askerliğini yap derim.

Askerlik ne kadar kısa olursa senin için o kadar iyi olur. Bide oradaki durumu anca yaşayacakın ki anlayasın. Zor. Çok zor.

Ama oraya gittikten sonra kanı yerlere vurman sonucu değiştirmez.

Oku üniversiteni git ondan sonra hem ozaman a kadar kendini geliştirmiş olursun.

Tabiş bunlar benim görüşüm.

JakaBo
14/07/2003, 16:53
Tabiki herkesin farklı bir görüşü var. Ama ben mantıklı olanı arıyorum. Her halükârda askere gittiğim zaman bilgi birikimim azalacak. Süreç'te o kadar önemli değil bence. Yani ha 15 ay askerlik yapmışım ha 12 ay. 6 ay olsa bile önemli değil benim için. Askerlikten sonra kendime gelebilmem için tabiki büyük ölçüde zaman lazım. 1 senede bunun için ayırırsam. 2- 2,5 senede askerliğide ortadan kaldırmış, önümde bir engel kalmadan istediğim şeyi öğrenip geliştirebilirim. Peki şimdi askere gitmeliyim mi :confused:

murats
15/07/2003, 18:13
sana haddim olmayarak bir kac ssey soylemek istiyorum
bence 4 yillik fakulte bitirmeden gitme neden dersen daha yasinda kucuk bence bunu degerlendir.
6 ay nere 15 ay nere istersen assubay olarak yaparsin ayda 1 milyarin ustundede maas alirsin.cunku askerlige 4 yillik bitirmeden gelmeyin diyorlar...

fatihhayri
15/07/2003, 18:30
Orjinal mesajı gönderen JakaBo
Süreç'te o kadar önemli değil bence. Yani ha 15 ay askerlik yapmışım ha 12 ay. 6 ay olsa bile önemli değil benim için. :

Askerde 1 günün hesabını yapacaksın velevki 9 ay gibi bir zaman seni o kadar pişman edecktir, bunu askerdeyken öğrenmen kadar kötü birşey olmaz.

Nerden mi biliyorum. Askerde bi kaçtane 2 yıllık önlisans bitirmiş adamlar kafasını taşalara vuruyordu Ancak iş işden geçmişti tabi.

Askerlerin tek düşüncesi vardır teskere günü.

Sen sen ol sakın 4 senelik bir fakülte bitirmeden askere gitme derim

murats
15/07/2003, 18:36
bende fatih e katiliyorum arkadasim hem okulunu oku hem pasa pasa 6 ay yap gel

fatihhayri
15/07/2003, 18:38
6 değil 5 ay 20 gün

unutma 1 günün değerini

murats
15/07/2003, 18:40
evet yine katiliyorum 5 ay 20 gunmus kizma abi tamam cocugu gondermiyecez

JakaBo
15/07/2003, 18:52
Peki soruyorum size,
Endüstri Meslek Lisesi Kalıp(!) bölümü mezunu bir insan 4 yıllık bir fakülte kazanabilir mi ?

Üniversite beni istiyor, ben gitmiyor değilim ki.

fatihhayri
15/07/2003, 19:13
çalşırsanız herşey olur. Tabi sistem zorluyor.

Ancak açık öğretimde olsa 4 yıllık bişeyler okuyun derim.

murats
15/07/2003, 19:30
ogretmenlik okuyabilirsin pekala

fatihhayri
15/07/2003, 23:40
ben derimki para birikitire biliyorsan ve bu mesleğe ilgi duyurosan.

Paralı üniversitelerin bilgisayar veya tasarım ile ilgili bölümlerinden birini oku yani okuduğun boşa gitmesin benim gibi istediğin mesleği oku isterse 4 sene boşa gitsin.