Tam Sürümünü Görmek İçin : Dünya Kardeşlik Birliği
realmusti
11/07/2003, 10:26
Evet arkadaşlar her geçen gün bir tarikat bir mezhep yada bir din çıkıyor ülkemizde karşımıza geçenlerde de yine böyle bir din diyicem artık ve kendilerine ait bir dini kitap ve bu kitap tüm indirilmiş 4 büyük kitabı kapsayan UFO'lar aracılığıyla fasikül fasikül "yazdırılan" 621 sayfalık bir kitapları varmış. Amblemleride çok ilginç aşağıda görebilirsiniz.
.http://www.dkb-mevlana.org/ucgen.gif
Buradan ilk cildini okuyabilirsiniz (http://www.dkb-mevlana.org/tur1.html) .Bu kitabı ruhuna Mevlana nın girdiğini söyleyen yaşlı bir kadın tarafından yazılmış.Kadın
Vedia Bülent Çorak. Sıradan bir ev kadını , kendisiyle yüzyüze gelenlerin iri mavi gözlerine doğrudan bakamayacağı kadar etkileyici bakışlara sahip. Vakur, kendinden emin. 74 yaşına rağmen son derece enerjik. Kayıtlara geçen tarih itibariyle 16 yıldır uzaydan "mesaj" alıyor. Bilgi Kitabı'na göre asıl adı "Mevlâna," şecere zincirinin bir ucu "Atlantis"e, bir ucu "Amon"a, bir ucu da "Zeus mabetleri"ne kadar uzanıyor. İnananlarının sayısı on binlerle ifade ediliyor.
Geniş Bilgi İçin (http://www.tuvpo.com/aktuel.html) .
Evet arkadaşlar daha neler göreceğiz bakalım.İnsanların kafalarını iyice karıştırıyor bu insanlar bu gruplar.
Dünyada aslı korunarak kalan tek kitap ve müslümanların kitabı Kuran-ı Kerim dir.
Bu tip insanların grupların oyunlarına düzenbazlıklarına gelmiyelim diyorum.
Allah hepimize doğru akıl fikir versin.
Atalarımızın da dediği gibi alın yolu 1
Bu birlikten birini tanımıştım.
Kadıköy'de yelken cafe'de oturuyorduk iki arkadaşla biri geldi oturdu masaya arkadaşların arkadaşı imiş, konuşmaya başladılar, eşi hamile imiş ve o gün çocuğu doğacaktı arkadaşlardan biri hastaneye gitmeyecekmisin diye sordu, hayır dedi birliğin toplantısı var bu daha önemli konuşmalardan üstte adı geçen birlik olduğunu anladım, oldukça kibar bir şekilde bu birliğin ne olduğunu, çok merak ettiğimi falan söyledim, yavaşça bana döndü ki masaya oturduğundan beri sanki ilk defa orda olduğumu farkediyordu, bana "birlik, sen ve senin gibi aptalların anlayamayacağı birşeydir" dedi kalktı gitti, arkadaşlar binbir özür falan diledi ama ben o adamın bu hali ile nasıl sokaklarda dolaştığını düşünüyordum.
realmusti
11/07/2003, 10:51
Ya Şahin çok ilginç şeyleri var ya bilmiyorum http://www.tuvpo.com/aktuel.html linkteki yazıyı okudun mu?
Hayır birde Mevlana gibi büyük yüce birisinin ismini bu tip olaylarda kullanıyorlar ya adamı deli ederler.:hmmm:
Bu tur olusumları cıddıye almamak ve cok ustune gıtmemek lazım bana kalırsa.. Hanı dın ve vıcdan ozgurlugu denen bısey varya.. O sadece uc buyuk dını kapsamıyor cunku..
Yanlıs anlamayın tasvıp ettıgımden felan degıl.. Ama ınanan ınanır ınanmayan ınanmaz.. Korkunuz ınsanların yanlıs yollara sapması ıse sorunu yollara saldırarak halledemezsın..
Yanı temeldekı sorunu halletmeden ıstersenız kapatın bu vakıf, cemaat adı herneyse ıste o seyı.. Ertesı gun bı baskası cok daha guclu bı sekılde acılacaktır..
Valla aslında ilk kitab haline getirildiğinden beri aynı kalan, hiçbir dini kitap yoktur.Ancak müslümanlık'ın kitabı Kurân-ı Kerim, gerçeğine en yakın olanıdır.En azıdan en az değiştirilmiş olanı.
Mingitau
11/07/2003, 13:13
Mubnet bişi diyeceğim ama çok garip bir durum olacak, baskı hatası nedeniylebir kaç harekenin değiştiği Kur' an-ı Kerim' de okuma zevki dahi gidiyor. Öyle ki, ritmik bir şekilde okurken bir anda takılıp kalıyorsun.
Ancak şu yapılmış olabilr, kelimelerin altına kızak konulup anlamları kaydırılmış olabilir ki bunun Kur' an-ı Kerim ile bir alakası yok, daha çok Arapça ile alakalı.
Mingitau
11/07/2003, 13:15
Bu tür oluşumlara ise hasbinallah demekten başka yapabileceğimiz ir şey yok. Senin dinin sana benim dinim bana yı emreden bir kitaba inanıyorsak.
Ancak müslümanlık'ın kitabı Kurân-ı Kerim, gerçeğine en yakın olanıdır.
:)
Yanlis anlamadiysam gunumuzdeki Kur'an-i Kerim'in, ilk halinden farkli oldugunu iddia ediyorsun. Konuyu biraz acar misin, neye dayanarak boyle birsey dedin?
realmusti
11/07/2003, 13:54
@Mubbet en az değiştirilmiş demekle neyi kastediyorsun.
Neresini ne şekilde kim değiştirmiş bir bilgilendirsen bizi bizde bir öğrensek.
27 yaşındayım ve hayatımda ilk kez senden duyuyorum Kuran-ı Kerim in az değiştirilmiş olduğunu.:confused:
Mantıksal açıklama
1=1;
2=2;
3=3;
Mesela a dininin(isim vermiyorum, zaten herkes biliyor.Propaganda gibi olmasın)kitabı indiğinde, kitabın içeriği birdi.Bugün bakıyoruz k, 2 olmuş.
Ya da b dininin kitabı indiğinde, kitabın içeriği ikiydi.Bugün 3, hata 4 olmuş.
Müsülümanlıkta ise bu 1 iken, bugün 1,1 veya 1,2 olması şeklindedir.
Tabii bu da kitaptan değil onu çoğaltanlardan kaynaklanıyor.
Aslında çoğu kişi çeviri yaparken kitabın çevirilerinde bazı oynamalar oluyor.Ama bunlar kelime bazında değil.Yani kelimeyi, cümleyi değiştirmiyorlar.Ama arapça karışık bir dil olduğundan bazen ufak şeyer yapılabiliyor.
Arkadaşlar böyle bir tartışmaya girmek istemiyorum.Girmeyeceğimde.
Bu mesajı da yalnızca sözümün arkasında olduğumu göstermek amacıyla yazdım.Lütfen konuyu uzatmayalım.
Mingitau
11/07/2003, 14:02
Haa tamam iyi de bu Kur'an-ı Kerim' in değiştiğini göstermez ki, Kur'an-ı Kerim orda duruyor gidip alır Arapça öğrenir doğrusunu bulursun.
Yani gerek yok illaki başkasına çevirttirmeye...
Arkadaşlar böyle bir tartışmaya girmek istemiyorum.Girmeyeceğimde.
Tartismak isteyen yok, sadece ne demek istedigini anlamaya calisiyorum.
Yani senin kasdettigin Arapca metnin degismis oldugu degil, Turkce tercumelerinde farkliliklar oldugu degil mi?
Ama tamda bıseylerı zan altında bıraktıktan sonra devam etmıycem demek hatalı degılmı sencede?
Yanı ya pekı sız haklısınız de yada gerekcelerını soyle..
Bu logo da bir çok siyonist işaret var.
Evet.Demek istediğim kur-an'ın değiştiği değil, tercümeler sırasında bazı oynamaların olduğu.Ve maalesef çoğunlukla bunlar kasti yapılabiliyor.Peki nasıl?
Kişiler olayı kendi meshep ve cemaatlerine yöneltmeye çalışıyor.Tabii bir de fıkıh kitapları var.Onlara hiç girmeyelim...
Neyse her zaman yaptığım gibi bu sefer de konuyu dağıttım :) Kusura bakmayın
Predator
11/07/2003, 17:37
Forumlarda böyle anlamsız alakasız mantıksız şeyleri konuşmak insanlara acayip şeyler göstermek, cilt linkleri vermek acayip yanlış bişi bence threadin kaldırılmasını rica ediyorum.Etrafta boşluğa düşmüş internette boş boş gezen bir sürü adam var, adamlar bunlara inananıp kendi yollarından sapabilir!
threadin altina yazılan cvplari okumayacağım illa bişi sölemek isteyen pm kullansın.
Pekı oyleyse her yanlısı hasır altı edelım.. Nede olsa bırısı bızım yerımıze tartısıp sonucuda bıze bıldırır.. Hatta o bırısı ıyı gunundeyse bızım adımıza cozum bıle uretebılır..
Yok o bir şey değil de ben tutup o kadına inananlara kızıyorum o kadar da okumuş etmiş insanlar gözüküyorlar.
Bu kadar olur millet ufoya inanmaz tutar uzaydan gelen bilgiler doğrultusunda falan yazılmış kitaplara inanır.
Kesmek lazım bunlar kesmek. :mad:
Gerçekten de ilk sayfadaki resim çok büyük.
Mubnet: Neyse düzeltmiş olmana sevindim. Şaşırdım okuyunca!
Yok o bir şey değil de ben tutup o kadına inananlara kızıyorum o kadar da okumuş etmiş insanlar gözüküyorlar
O kadar okumus-yazmis insan inaniyorsa belki de dogrudur dedikleri...
Kitabı değil kapağını okumuştur onlar zamanında.
Orjinal mesajı gönderen acemi
O kadar okumus-yazmis insan inaniyorsa belki de dogrudur dedikleri...
Doğruluktan ziyâde "sıradışı" olma güdüsü olabilir bence. "Herkes bunlara inanıyor, ben okumuş ukâla biriyim, ben kendi tanrımı kendim yaratmalıyım" gibi...
Kitabı tam incelemedim. Ama bir yerde birşey gördüm. Orada Hz.Muhammed = Resul, Hz.İsa = Kurtarıcı demiş. Hz. Musa'dan ise bahsetmemiş.
Eğer realmusti'nin dediği 4 büyük kitap Hristiyanlığın 4 büyük kitabı olan Matta, Markos, Yuha, Luhanna ise islamın olmaması gerekirdi. Eğer 4 büyük kitap İncil, Kur'an, Tevrat, Zebur ise o zaman Hz. Musa'nında bir yere konması gerekirdi.
Modern zamanlarda, dini çok bütün bir cemaât kendi dinini kendine patentleyip, diğer dinleri eleştirerek veya da onlardan yeni dinler, yeni inanışlar türeterek, keni cemaâtleri hariç cemaâtlerin dini inanç ve dolayısı ile toplum yaşamı ve iç yaşam içindeki her türlü ahlaki, felsefi, tasavvufi inançlarını yok etmek istiyor.
Yâni, kendi inanıcını mukaddes tutup, dünyanın en yaygın iki dini olan islam ve hristiyanlığın bozulmasına ve insanların içindeki imânı bir şekilde sökmeye çalışıyor. Gene modern zamanlarda İslam dini özellikle muazzam bir yükselişte olduğu içindir ki bugün islam coğrafyasının hâli daha kötü bir hâl almıştır ki daha da kötülerini beklemek yanlış olmaz.
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Doğruluktan ziyâde "sıradışı" olma güdüsü olabilir bence. "Herkes bunlara inanıyor, ben okumuş ukâla biriyim, ben kendi tanrımı kendim yaratmalıyım" gibi...
Çok doğru bir söz olmuş... +1
Mingitau
12/07/2003, 16:40
Ansugo dediklerine katılıyorum da işin içinde eşşek yüküyle alt sistemler olduğuna eminim. Bir de neden bu uzaydaki elemanlar, Türkiye gibi bir yer yerine inceleyip test ettikleri Amerika dan birine kitap göndermiyorlar o da ayrı bir vak' a.
Her neyse elemanın biri sapıtmış, diğer sapıtıklar ve çıkar sağlamak isteyenler bunun peşine düşmüş, ne diyelim Allah ıslah etsin. Ha neyse ben bunların bunu bu şekilde yapmasını mantıklı buluyorum, bir de bunu Mubnet' in dediği gibi yapanlar var. Allah herkese akıl fikir vermiş, herkes de bunları kullanmayı bilse...
Neden Türkiye?
Türkiye üzerine oynanan oyunların toplamı çevremizdeki yaklaşık 30 kadar ülkeye oynanan oyunların toplamı kadardır.
Türkiye'nin sürekli JeoStratejik durumundan bahsedilir de, kimse -neden korkar bilinmez- dini yönünden bahsetmez.
Türkiye'de ki bir dini kopukluğun ya da aşırı sapmaların etkisi tüm islam coğrafyasında da hissedilir. Bu yüzden Türkiye bir kaledir.
Neden Türkiye bu dini açıdan önemlidir, aklıma gelenleri sayayım :
- Öncelikli kurum Türklerin üstlendiği misyondur. İslamı kabul ettikten sonra yaklaşık olarak 1000 sene islamı tüm dünya coğrafyasına yaymışlardır. Bugün, taa İndonezya'da müslümanların çok olması, Hindistan-Pakistan'da bir sürü müslüman olması, orta asya'daki müslüman nüfus, Afrika'nın müslümanlaştırılması. Bunların hepsini bugün varisleri olduğumuz eskiler yapmışlardır.
- Diğer bir sebep halifelik. Halifelik islam devletinin başı demektir. Osmanlı 1517'de halifeliği aldıktan sonra siyasi yanına son verip, dini olarak muhafaza etmiştir. Şu an dünya'da bizden başka hiçbir devlet bir halife çıkaramaz. Biz bir halife ilân etsekte kimse ses edemez. Ancak biz halifeliği yeniden gündeme getirmeyeceksek de, bu bizim tutumumuzdur ve bu gücün varlığından birilerinin rahatsız olmasını engellemez.
- Selçuklulardan itibaren batının önü kesilmiş, Haçlı seferlerine gelenler donlarını bırakıp kaçmıştır. Osmanlı zamanında kimse haçlı seferi yapmaya bile yeltenememiştir. Kutsal yer saydıkları Kudüs, yüzlerce yıl Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır.
- İstanbul, bazıları küçümsese de büyük bir anlam ifâde eder. Batının en büyük uygarlıklarından biri olan Doğu Roma'nın 1000 sene elinde tuttuğu şehirdir. Bunu Osmanlı almıştır ve bir İslam başkenti haline getirmiştir.
- İslam coğrafyasında bu gibi özelliklere sahip bir başka devlet yoktur. Bu başı çekenin Türkiye olacağını ve olduğunu gösterir. Türkiye'de böyle bir güç mevcuttur. Türkiye'nin bunu kullanıp kullanmaması önemli değildir. Ama güç vardır. Güç bazılarını rahatsız etse de...
Daha birçok sebep sayılabilir, hepsi iyice ayrıntılı olarak yazılabilir. Onun içindir ki Türkiye üzerine oynanan oyunların sonu yoktur. Bir lokma Suriye başındaki soysuz kralları bile Türkiye üzerine oyun geliştirmek isterken varın siz İsrail gibi, Amerika gibi büyük dünya devletlerinin geliştireceği oyunları.
İşte burada da senin dediğin eşşek yüküyle alt sistemler ortaya çıkıyor. Devlet olayı direk yapmıyor, ama vakıf aracılığı ile, yok insanın kendini bulmasına yardım edecek seminerler ile, şunla bunla; yani bir şekilde seni senden çalmaya çalışıyor. Ve çalıyorda, örneklerini hergün yaşıyoruz.
Benim sürekli dediğim -ki birçok kere, her gördüğümde derim- Allah bizi Ufoculuk dinlerinden falan korusun. Aynı zamanda Nazar boncuğu, at nalı, tavşan bacağı gibi şamanist inançlardan da...
Ve son olarak şunu söyleyeyim : Böyle şeyler görüpte demokratik tavırlara boşuna bürünmeyin. Herkesin inancı kendineyse de, bir inanç diğer bir inancı alaya alıyor, küçümsüyor veya değiştirmeye yelteniyorsa o zaman o inanç kendine ait falan değildir. Bizzat beni de, seni de, diğerini de ilgilendirir.
Örneğin bir insan hiçbirşeye iman etmiş olabilir, ama bu ateist kişi gelipte senin dininin kendi aklına uymayan taraflarını büyüterek diğer kişilerin inançlarını sarsıyorsa, o zaman bu durum inanç özgürlüğü değil, inançlara saldırıdır.
Haklısınız sürekli birşeyler söyleyip ortalığı karıştırıyorum.Aslında amacım bu değil ama hep böyle oluyor.Bir yerlerde bir hata/yanlış/eksik yapıyorum.Ya da bana öyle geliyor.
:)
Sana kimse "hatalisin" dememis ki MUBNET. Tersine, onceki mesajinda ne kadar onemli bir konuya degindiginden bahsedilmis, sana hak verilmis.
A Takımını ızleyen oldumu dun? Konu yıne su Omer Celakılın yazdıgı kıtaptı. Ve Ismaıl Nacar beyfendı yıne yırtınıyordu.. Onunda savundugu sey bu kıtabın emperyalıst gucler tarafından yazdırıldıgıdır.. O noktada dayanamayıp cevırdım kanalı..
Yanı anlamıyorum cıdden.. Bu ulkede ne olsa sorumlusu dısarda aranıyor.. Adam parmagını kaldırsa arkasında dıs mıhraklar vardır bu parmagın denılıyor.. Ya bu kadar cıddımı durum yoksa bız bos yeremı paranoya yapıyoruz merak edıyorum?
Yoksa bu dıs mıhraklar ıthamlarının ardında damı dıs mıhraklar var ha? Hanı belkı bızı ıyıce korkutup sındırmek ıstıyolardır? Oyleya golgesınden korkan bı toplumda duzen nasıl saglanabılırkı? Yada paranoyak bı toplumda ıhtıyac duydugumuz guven ve ıstıkrar ortamı nasıl temın edılebılırkı?
Evet evet kesınlıkle bu ısın ardında da yabancı gucler olmalı? Sımdı anlamaya basladım..
realmusti
14/07/2003, 10:58
Ben izledim çok az daha sonra zapladım.
Hala bişilerin şifrelerinden bahsediyorlar çok anlamsız boş konuları tartışıyorlar bence !!
Benim anlamadığım neden hala Kuran-ı Kerimin şifresi olsun ya neden şifrelenme gereği duyulsun.Bize şifre çözülmesi için mi gönderilmiş yüce kitabımız.Bu bulmacamı ki alıp hesap kitap yapıp yok şu şöyle yok bu böyle diyerek insanların beyinlerini sulandırıyorlar.Zaten en ufacık şeylerden nem kapan bir milletiz.
Neden bu dini yüce kitabı bu kadar kurçalayıp bu kadar madur duruma düşürüyoruz.Acaba bizim milletimiz gibi kitabında bu ve
bunun gibi şeyler arayan insanlar varmı.Siz hristiyan aleminde duydunuzmu yada musevi aleminde çıkıpta bu tip şeyler yapan insan yada insanları.Ya biz ne kadar meraklıyız böyle sapkıntılıklara herşey bizim ülkemizden çıkıyor.Ne iştir ya.
Eğer şifreli olsa idi geçmişte neden çözülmemiş.Yada peygamber efendimiz neden çözme gereği duymamış ne biliyim yada bu şifrelidir denmemiş.Peygamberimizden sonra bir sürü halife yaşamış alim yaşamış bunlar geri zekalı insanlarmıki çıkıp kuran-ı kerim şifrelidir biz şifreyi bulduk şu şöyledir bu böyledir demişler yada bu kitap şifreli biz bunu çözemedik demişler.
Ya bu gibi insanlarda çıkıp bu yüce kitabımızı sıradan bir kitapmış gibi şifresiyle bilmem nesiyle uğraşıyor.açıpta adam gibi tüm geçmişten bugüne kadar topluluklar nasıl okuduysa ne mealler çıkarılıyorsa öyle okusun.Bu adamın yaptığı reklam ve hurafeden başka hiç bişi değil.
Ben bu görüşler içindeyim.
Teşekküler.
fatihhayri
14/07/2003, 11:13
Bu konu hakkında ceviz kabuğunda da bir açıklama yapılacaktı ben dyanayıp uydum seyreden oldu mu?
Konu bu degılde, soylemedık ıstedıgım bı kac sey var.. Ilkı evet bu tıp arastırmalar sadece bızım dınımızde degıl dıger buyuk dınlerdede yapılıyor..
Hatta musevılerın bu amaca yonelık calısan bı guruplarının oldugunuda duymustum.. Yanı tevrat uzerınde metematıksel yontemlerı kullanarak cıkarımlar yapan bı grup.. (PI fılmını ızleyenler hatırlayacaktır) Kı zaman zaman Omer Celakılda bu ınsanlar gıbı olmakla ıtham edılmıstır..
Ikıncısı ben neden bu denlı bı tepkı gosterıldı onuda anlamıs degılım.. Yanı kuran bı tabumudur? Kutsallıgı bı tarafa onun uzerınde arastırma yapmak sadece dın adamlarının tekelınde olan bıseymıdır? Amator bır ınsan kuran uzerınde arastırmalar yaparak sonucu bızlerle paylasamazmı?
Bu bana kucukken babamın vedıgı bı ogudu hatırlatıyor.. Bana ıckılı de olsan kuranı elıne almaktan cekılme.. Oku onu.. O duvara asılmak ıcın ındırılmedı derdı.. Ogudunu dınleseydım belkı bende Omer Celakıldan farksız hareket ederdım..
Unutmusum, hepımız bu sekılde hareket etseydık zaten Dunya Kardeslık Bırlıklerıne ıhtıyac duymazdık.. Yanı ortada bı tezat var.. Insanlar hem bılgısızlıkle ıtham edılıyor hemde bılgı pesındekı arastırmacılar hurafecılıkle yargılanıyor..
Yanı okusadan da kabahat bu memlekette okumasanda.. Anlamıyorum...
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Ikıncısı ben neden bu denlı bı tepkı gosterıldı onuda anlamıs degılım.. Yanı kuran bı tabumudur? Kutsallıgı bı tarafa onun uzerınde arastırma yapmak sadece dın adamlarının tekelınde olan bıseymıdır? Amator bır ınsan kuran uzerınde arastırmalar yaparak sonucu bızlerle paylasamazmı?
Din adamı dediğiniz kişi islam'ın bilim adamıdır. Nasıl ki bir hukukçunun kalkıp tıp üzerine araştırma yapması mantıksız gelecek ve milletin hücumuna uğracaksa ( ki ne araştırması, tıp üzerine ahkâm kesmesi kâfîdir ) bu da bunun gibi birşeydir.
Hatta bırakın bunu, uzmanlık alanı farklı bir tıpçının, diğer bir uzmanlık alanına giren konu da ahkâm kesmesi dâhi diğer konunun uzmanı olan tıpçılar tarafından yadırganır ve şiddetle eleştirilir.
Din adamlarını sadece "imam" olarak görürsek başımızın çamurdan çıkmayacağı kesindir.
Ayrıca bakan Aydın'ın sorusu güzeldir : Kendine kitap gelen peygamber böyle birşeyi nasıl olur da bilmez? diyor. Sonuçta biz islâmı ve Kur'an'ı ondan öğrendik diyor.
Orjinal mesajı gönderen fatihhayri
Bu konu hakkında ceviz kabuğunda da bir açıklama yapılacaktı ben dyanayıp uydum seyreden oldu mu?
Dünya Kardeşlik Vakfı'nın, Cevizoğlu, Zekeriya Beyaz ve diğer bir kişi hakkında açtıkları toplam 455 milyarlık davanın mahkeme tarafından reddedildiği söylendikten sonra; mahkemeye tazminat istemi ile başvuran derneğin şubelerinin üyelerinin isimleri açıklandı. Hatırladığım kadarı ile İstanbul'da 5 şube, Ankara, İzmir, Adana, Antalya şubeleri...
MUBNET'e: En az degıstırılmıs olanı dıye bır sey yok kardesım hıc degıstırılmemıs.kuranı kerımın ozellıgı budur zaten.sana ters gelen bır sey mı var yoksa kuranı kerımde MUBNET
Mingitau
14/07/2003, 18:12
Orjinal mesajı gönderen HunTER
A Takımını ızleyen oldumu dun? Konu yıne su Omer Celakılın yazdıgı kıtaptı. Ve Ismaıl Nacar beyfendı yıne yırtınıyordu.. Onunda savundugu sey bu kıtabın emperyalıst gucler tarafından yazdırıldıgıdır.. O noktada dayanamayıp cevırdım kanalı..
Yanı anlamıyorum cıdden.. Bu ulkede ne olsa sorumlusu dısarda aranıyor.. Adam parmagını kaldırsa arkasında dıs mıhraklar vardır bu parmagın denılıyor.. Ya bu kadar cıddımı durum yoksa bız bos yeremı paranoya yapıyoruz merak edıyorum?
Yoksa bu dıs mıhraklar ıthamlarının ardında damı dıs mıhraklar var ha? Hanı belkı bızı ıyıce korkutup sındırmek ıstıyolardır? Oyleya golgesınden korkan bı toplumda duzen nasıl saglanabılırkı? Yada paranoyak bı toplumda ıhtıyac duydugumuz guven ve ıstıkrar ortamı nasıl temın edılebılırkı?
Evet evet kesınlıkle bu ısın ardında da yabancı gucler olmalı? Sımdı anlamaya basladım..
Paranoyak olmak iki gün sonra el pençe divan durmaktan iyidir. Bak hale 1963 ten beri hatta 1945 ten beri Ege Sorunun da paronayak değiliz habire geçirilen taraf biz oluyoruz. Osmanlı yı mertçe yollardan alamayacaklarını anlayanlar fitne fücürat politikasına giriştiler. Aynı şeyler sadece Osmanlı için yapılmadı, "YOLDAŞ" lar tarafından Orta Asya da yapıldı, Coğrafi Keşiflerin yapıldığı, kolonilerin kurulduğuher yerde yapıldı, hatta Doğu Pakistan' da Hindistan yaptı. Rusya da ABD yaptı Afrika ve Güney Amerika da hala yapılıyor. Nedense tamamının kaynağı aynı. Bir avuç G7(8). Biri hariç bu ülkelerin burjuvaları(!) dünyanın kaymağını alan kısım. Bu sadece Türkiye de değil her yerde böyle, ne yazık ki, iki avuç para isminin önünde bilmemne için elindeki hazineleri verenler oldukça bu tip paranoyalara katılmak zorundayız. En demokratik bildiğin yer aslında demokrasinin olmadığı yerdir.
@murats
Bana ters gelen birşey yok arkadaşım.Yalnızca ufacık bir ayrıntı var; o da kuranın dilimize çevrileri sırasında yapılan(çoğu zaman kasti olabilen)değişmeler.
İşte o ufacık değişmeler var ya, bazı zamanlar büyük hatta çok büyük sansasyonlara, hatta hatta bazı kendini bilmezlerin uydurmalarıyla hurafelere dönüşebiliyor.Bu da arapça dilinin yapısından kaynaklanıyor(anlamlar çok hassas).
Demek istediğim bu.Ayrıca birşey daha var, bu konuya cevap veren herkes demek istediğimi anlamış(sanırım).İstersen(eğer zamanın varsa)yazılanları baştan oku(tavsiye e)derim.
Bir de lütfen şimdi bana "zaten ben yazılanların hepsini okudum" gibi bir cevap yazma.O zaman zahmet olmazsa birkez daha oku ;)
Sevgiler&Saygılar...
Orjinal mesajı gönderen Axion
Paranoyak olmak iki gün sonra el pençe divan durmaktan iyidir. Bak hale 1963 ten beri hatta 1945 ten beri Ege Sorunun da paronayak değiliz habire geçirilen taraf biz oluyoruz. Osmanlı yı mertçe yollardan alamayacaklarını anlayanlar fitne fücürat politikasına giriştiler. Aynı şeyler sadece Osmanlı için yapılmadı, "YOLDAŞ" lar tarafından Orta Asya da yapıldı, Coğrafi Keşiflerin yapıldığı, kolonilerin kurulduğuher yerde yapıldı, hatta Doğu Pakistan' da Hindistan yaptı. Rusya da ABD yaptı Afrika ve Güney Amerika da hala yapılıyor. Nedense tamamının kaynağı aynı. Bir avuç G7(8). Biri hariç bu ülkelerin burjuvaları(!) dünyanın kaymağını alan kısım. Bu sadece Türkiye de değil her yerde böyle, ne yazık ki, iki avuç para isminin önünde bilmemne için elindeki hazineleri verenler oldukça bu tip paranoyalara katılmak zorundayız. En demokratik bildiğin yer aslında demokrasinin olmadığı yerdir.
Başka söze gerek yok...
Eline sağlık.
@Axion : Kaymak alma kısmından çıkardığın Çin mi?
Mingitau
15/07/2003, 01:00
Çin G8 de mi ?(Şahsen Ben bilmiyordum, diğerlerine oranla Rusya, zira adamların aldığı para hala eski Sovyet döneminin korumasız kalmış şeylerini satmaktan ileri geliyor.)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.