gokhanozbulak
28/04/2007, 13:13
Arkadaşlar aşağıdaki gibi bir kodum var:
char *leagues[MAX_LEAGUE_NUMBER]; //MAX_LEAGUE_NUMBER = 10, id_count = 0
...
while(fgets(line,MAX_LINE_LENGTH,leagues_file) && id_count < MAX_LEAGUE_NUMBER){
leagues[id_count] = line;
printf("%d -) %s\n",id_count + 1,line);
id_count++;
}leauges'ı string arrayı olarak düşündüm ve dosyadan okuduğum(logical file = league_file) satırları bu arrayın componentleri olarak atamak istedim.Mesela dosyamda
Ali
Veli
Hakkı
varsa arrayiminde
leagues = {Ali,Veli,Hakkı} şeklinde olmasını bekledim, ancak dosyadan her line ı okuyuşta array o index'e kadar yeniden güncelleniyor. Mesela, Veli okundu diyelim
leauges = {Ali,Veli}
olması gereken yerde
leauges = {Veli,Veli}
oluyor, problem sanırım string arrayını yanlış deklare etmemden ya da yanlış ele almamdan kaynaklanıyor, ama hatayı bi türlü saptayamıyorum.
char *leagues[MAX_LEAGUE_NUMBER]; //MAX_LEAGUE_NUMBER = 10, id_count = 0
...
while(fgets(line,MAX_LINE_LENGTH,leagues_file) && id_count < MAX_LEAGUE_NUMBER){
leagues[id_count] = line;
printf("%d -) %s\n",id_count + 1,line);
id_count++;
}leauges'ı string arrayı olarak düşündüm ve dosyadan okuduğum(logical file = league_file) satırları bu arrayın componentleri olarak atamak istedim.Mesela dosyamda
Ali
Veli
Hakkı
varsa arrayiminde
leagues = {Ali,Veli,Hakkı} şeklinde olmasını bekledim, ancak dosyadan her line ı okuyuşta array o index'e kadar yeniden güncelleniyor. Mesela, Veli okundu diyelim
leauges = {Ali,Veli}
olması gereken yerde
leauges = {Veli,Veli}
oluyor, problem sanırım string arrayını yanlış deklare etmemden ya da yanlış ele almamdan kaynaklanıyor, ama hatayı bi türlü saptayamıyorum.