PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Regional Settings YARDIM

burasmen
28/04/2007, 00:45
Arkadaşlar, Server (Standart Edition) kurarken yanlışlıkla, Bölgesel ayarlar Türkiye yapılmadan kurulmuş. farketmeden bilgisayarları Domaine dahil ettik. Domain Controller ın saati doğru olamasına rağmen bütün client lar 15 saat ileriye ayarlandı. Server ın Bölgesel Ayarlarını düzelttik. Aradan bir gün ve 2 restart geçmesine rağmen client lar düzelmedi.
Bir client ı tekrar Domain çıkartıp tekrar aldık ama fayda etmedi.
Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır.

screamddtt
28/04/2007, 09:05
merhabalar.
clientler için saat senc. için bir time server kullanmıyorsan.

net time \\serveripno (file://\\serveripno) /set yazarsan saatler senkronize olacaktır.

burasmen
28/04/2007, 13:41
Çok teşekkürler deneme server da oldu ama Pazartesi işyerinde de bir deniyeceğim. Tekrar teşekkürler...

burasmen
02/05/2007, 00:49
Ya çıldırıcam olmuyor arkadaşlar
1- Server' da "Net time" yazınca doğru saati gösteriyor. (Örn. 10:00)
2- Client' tan "Net time \\Serverip /set" yazınca server ın saatini değil de Yanlış Bölgesel ayarlar yüzünden 8 saat ilerisini gösteriyor. (18:00)
3- Regional Settings' i düzelttim ama yine de olmadı
4- Bir de Regional Settings i düzeltip başka bir kullanıcı ile açınca yine English olarak görüyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum

Sniper
02/05/2007, 08:37
- Start > Settings > Control Panel'a tıkla
- Date and Time'ı çalıştır
- Internet Time sekmesini aç
- "Automatically synchronize with an internet time server"ın seçiliyse işaretini kaldır.
- Saati bu sefer elle düzelt ve sorun tekrarlayacak mı gözlemle.

Benim de başıma gelmişti ve böyle çözmüştüm...

burasmen
02/05/2007, 10:21
İnternet Saati, Bilgisayar bir Domain' e dahil değilse çalışıyor. Bir de şunu farkettim. "Net time \\Serverip /set" yazınca;
\\Server Geçerli Saat 08:00 PM
\\Server Yerel Saat 10:00 AM
yazıyor ve Client' nı saatini Geçerli Saatle eşitliyor. Geçerli Saati bir türlü düzeltemedim.
BIOS' a da baktım o da normal saat.
Hatta Bölgesel Ayarlarda "Bu saati bütün kullanıcılara Default olarak uygula" vardı. Onu da işaretledim hala yok yok yok...