PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : JAVASCRIPT 'le forumular yardimi

fgenc
09/07/2003, 16:12
simdi cok zor bir soru sorcam bakalim kim bilecek
konu formulaya kullanimina javascriptle yardimci olmak

diyelimki
formunuzda secenekli ve cok uzun bir input kutucugu var hani bu sayfanin asagisinda "Rate This Thread:
" kurucugunda olgugu gibi focus üstüne alip herhangi bir tusa basarsaniz mesela ben Rate This Thread: icin örnek veriyorum 3e bastiginizda 3le basliyan seceneklerin oldugu kima geliriz burakaya kadar iyi ancak javasciptle sadece 1. deyil hata 2. harfide tusladigimizda 1. ve 2. harfi bizim tusladigimiz gibi olan satira inile biline biliyormus dedi
karalahana

bu islevi yerine getire bilen bir java script taniyan varmi?
hani asagidaki örnek icin sacma bir fonksiyon ama ülke sehir isimleri gibi listelerde iyi oluyor

HunTER
09/07/2003, 16:46
Onun yerıne js de bu acılır kutu ıcınde arama yapan basıt bı scrıpt yazılabılır.. Yanı bır acılır kutu, metın kutusu, buton.. Zıyaretcı metın kutusuna dıledıgını yazar ve araya tıklar.. Ve aranan ıfadeye en yakın secım secılı hale getırılır..

Hatta bıraz daha abartılırsa metın kutusu ustunde onkeypress gıbı bı olaya baglı olarak basılan tus(lar)a gore ıstedıgın turden bı arama yaptırılabılır..

Ama bunu benım yapamıyacagım kesı.. Belkı fixman'ı beklersen sana yardımcı olabılır.

fgenc
11/07/2003, 03:28
varmi bildigin bir örnek sayfa link yolasana ben js bilirim ama
hazir varken simdi kim kascak :rolleyes: