Tam Sürümünü Görmek İçin : WS2003 Raid 1 Sorunsalı
Arkadaşlar dünden beri WS2003 altında SATA-II diskler ile Raid 1 yapmaya çalışıyorum ancak bir türlü olmuyor herşeyi düzgün ve doğru bir şekilde yapıyorum analiz yapıp kopyalamaya başlıyor ancak daha sonra Disk 1'de yani unallocated disk aynı kalıp sarı ünlem işareti çıkıyor ve ekranda herhangi bir hata belirmiyor...
Bu konuda acil yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim kafayı yemek üzereyim :(
screamddtt
27/04/2007, 19:14
raid'i donanımsal mı yoksa yazılımsalmı yapmaya çalışıyorsun bu net değil?
Yazılımsal olarak yapmaya çalışıyorum...
screamddtt
27/04/2007, 19:22
peki partition lar yanı boyuttamı
Evet ikisi de aynı model 250 Gb SATA-II
screamddtt
27/04/2007, 19:45
çözümünü mutlaka buluruz da şunu söyleyeyim ilk önce. sata2 olduğunda göre bunun controller'ı vardır. ve controller'ın firmware vasıtası ile donanımsal raid yapmanı öneririm ki sağlam olsunj. yazılımsal firewall'a hiç bir zaman güvenme!
eğer test amaçlı ise. ve illa yapacağım dersen bakarız
raid kart almadım o yüzden yazılımsal olarak yapmam gerekiyor ki yeterli şu an için... yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim çünkü sabrım kalmadı
screamddtt
28/04/2007, 10:09
buradaki resimde sende benzer bir şey çıkması lazım burdan yapılandırabilirsin.
http://www.anycpu.com/projects/diypc/GraniteBay/_SATARAID_files/image009.jpg
ve ayar bu şekilde yapabilirsin
http://www.pc-tests.com/dossiers/Sata-Raid/photos/Photo%201.jpg
bulamazsan devam ederiz.
Öncelikle yardımların için gerçekten teşekkürler şimdi ben Manage altından yapmaya çalışıyordum ama dün Bios'da Raid özelliğinin açılması ile ilgili bir bölüm buldum ve senin ss'leri verdiğin benzeri birşey çıktı. Denedim ancak yaptıktan sonra Windows açılmıyor şu anda yanımda değil başka bir ofiste sunucu tekrar denediğim zaman ekranın fotoğrafını çekip size göstereceğim böylece birlikte çözeriz ve çok sevinirim gerçekten :)
screamddtt
28/04/2007, 12:55
tabiki paylaşabilirsin resimlerini benimle.
temel paylaşım. her zaman
Bu işlemi windows'u kurduktan sonra yapmam gerekiyor değil mi? Çünkü bir kere denedim windowsu kurdum daha sonra açıp paneli aynı bu şekilde yaptım ama windows açılmadı bununla ilgili yapılırken ince noktası var mı?
screamddtt
28/04/2007, 15:20
tekrar merhaba
hangi raid yapısı kullanacaksın öncelikle buna karar ver. sonrasında ise. donanımsal yapacağın için önce raid yapılandırmasını yap ve sonra windows kurulumuna geç.
Raid 1 yapacağım. Kurmadan önce de denedim ama ne yazık ki yaptıktan sonra windows'u kuramıyorum. Diski görmüyor çünkü? Disk management'tan yaptığımda da daha önce söylediğim gibi ne yazık ki tamamlanmıyor?
screamddtt
01/05/2007, 23:03
raid driver'ını tanıtıp denedinmi?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.