Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows 10 dakikda açılıyor.
Windows siyah ekranda 10 dakikda açılıyor.sabit disk ışığı sürekli yanıyor ve 10 dakika sonra normal açılıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba.
sorun 4 gündür var.Virüs taraması yaptım birşey çıkmadı.
KKTC_EVREN
27/04/2007, 16:47
Windows siyah ekranda 10 dakikda açılıyor.sabit disk ışığı sürekli yanıyor ve 10 dakika sonra normal açılıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba.
sorun 4 gündür var.Virüs taraması yaptım birşey çıkmadı.
Sorun en son yukledigin programlardan olabilir. Sorunu cozebilmek icin detayla bilgiye sahip olmak lasım. Ama sana önericegim tek sey,
Programlar-Donatılar-Sistem Araclarınndan, Sistem geri yuklemeye girip, bu sorunun olmadıgı bir tarihe bilgisayarını geri alman.. Mesela 5 gun oncesine.. Boylece sorun yok olacaktır..
not: 4 gunde yukledigin tum bilgiler silinir..
iyi calismalar..
en son antivirüs yükledim, onun yapmış olmamaz. Olabilme ihtimaline karşı kaldırdım ama sorun düzelmedi.
Geri yükleme seçeneği bende kapalı,kullanmıyorum.
greenENG
27/04/2007, 17:14
siyah ekranin donmesi sirasinda sistem driverlari denetler. yeni bir driver calistirdiniz mi? belki bununla alakali bi sorundurdeilse 2.bir onerim group policylerden olabilir..
driver için herhangi bir değişiklik yapmadım. group policyler derken bunu biraz açabilirmisiniz.
Merhaba.
Herhangi bir windows güncellemesi yaptinizmi?
Benim başıma benzer sorunlar Asus anakartlarda gelirdi. Sp2 yüklendikten sonra olmuştu bir kaç sefer. Bios update ile sorun çözülmüştü...
screamddtt
27/04/2007, 19:13
hdd arayüzünüz sata vs mi?
Merhaba.
Herhangi bir windows güncellemesi yaptinizmi?
Benim başıma benzer sorunlar Asus anakartlarda gelirdi. Sp2 yüklendikten sonra olmuştu bir kaç sefer. Bios update ile sorun çözülmüştü...
Yazmayı unutmuşum,ASUS dizüstü var.Dediğiniz doğru olabilir ama bunun için bios güncellemesi yapmak gerekebilirmi?
power supply de ben böle bi sorun yaşamıştım.power supply değiştirince düzelmişti.ama senin sorununa çözüm olurmu bilmem...
screamddtt
28/04/2007, 10:11
hdd gidici olabilir. eğer notebook ise
hdd gidici olabilir. eğer notebook ise
Aynen dediğin gibi, bu durumda ne yapabilirim. içinde verilerim var. malesef cd yazıcısıda daha önce bozulmuştu.
Demek ki bir diz üstünün ömrü 2 yıldır arkadaşlar,artık dökülüyor. Lanet olsun bunu yapanlara.Marka ASUS uzak durun. Bir hayırını göremedim. Bir daha kesinlikle almam.
Bunu onarma şansım varmı?
Bu arada bunu onarmam için varsa ücretsiz bir program önerirseniz iyi olur.
Aynen dediğin gibi, bu durumda ne yapabilirim. içinde verilerim var. malesef cd yazıcısıda daha önce bozulmuştu.
Demek ki bir diz üstünün ömrü 2 yıldır arkadaşlar,artık dökülüyor. Lanet olsun bunu yapanlara.Marka ASUS uzak durun. Bir hayırını göremedim. Bir daha kesinlikle almam.
Bunu onarma şansım varmı?
Daha sorunu anlamadın hemen kızma firmaya:) 2 yılın dolmamışsa garantiye götürmeyi denesene, yada gotur garantiye profesyonel birisi sorunu sana anlatsın, yok abi para odemem dersende goturmeden bir ugra sorunu anlat, eger uretim ile alakali ise zaten cogu kisi ayni sikayetle gidip cozum bulmus olmalari gerek. sana da anlatacaklardir.
Garantisi dolalı 3 ay oldu. CD yazıcı ve okuyucu garantisinin bitiminden 1 hafta sonra bozuldu. Telefon açtım, tamir edermisiniz diye garantisi dolduğu için ücret ödemeniz gerekir dediler. Bende göndermedim.
O yüzden kızgınım onlara,özellikle hızlı sisteme.Gerçi diğerleride aynı ,hepsi birbirinden beter. Dizüstüne dünyanın parasını öde ama 2 yıl sonra hurda olsun. Yazık valla. Birde 2 yıl sonra bir çok donanımı bulamıyorsun. Örneğin Ram bulmak sorun,bulsan yeni Ramlerden daha pahalı. Saçma sapan şeyler işte.
Şimdi alarm veren bu sabit diski ben nasıl tamir edeblirim. En azından bir süreliğine.
selamlar..
arkadasim senin sorunun benim basimada geldi.ve desktop (ev bilgisayari) kullaniyorum.vista isletim sistemi olarak home edition vardi format atip vistaya gecis yaptim.ilk bikacgun sorunsuz ve hizli bir sekilde calisti.
ama seninde dedigin gibi sorunu neydi bulamadim ama tek care olraka isletim sistemini harddiski formatlamak ile beraber yeniden kurdum ve butun sorunlar ortadan kalkti.
tahminim seninde ayni sekilde harddiski formatlayip yeniden isletim sistemini kurarsan %80 garanti duzelir diyorum.
Not: harddiskteki onemli bilgilerini bi arkadasinin bilgisayarina aktarabilirsin.sistemi tekrar yukledikten sonra ayni sekilde sifir pc ye kavusmus olursun..:rolleyes:
Geçici olarak sorunu şöyle çözdüm,bilgisayarı kapatmıyorum BEKLEME ye alıyorum. Böyle hiçbir sorun olmuyor. Ama kapatıp açmaya kalkınca en az 15 dakika bekliyorum. Bazen açmıyor CTRL+ALT+DEL ileyeniden başlatın ibaresi gözüküyor ve bunu birden fazla yapıyor. Sonra açıyor ama dediğim gibi 15 dakikadan fala bekletiyor.
ASUS M6R serisi.
Virtuozzo
02/05/2007, 12:35
Muhtemelen yazılımsal bir sorun. Sürücü uyuşmazlığı vs.
Yapabileceğin en mantıklı ve temiz iş: harddiskin tek partition ise ikiye böl, verilerini 2. partitiona kopyala ve Özcan'ın da dediği gibi formatla.
Aksi daha kötü sonuçlara neden olabilir. 2 yıllık notebooka da yazık olur.
scandisk, bozuk alanları da tarayacak şekilde ayarla...
FaRuKSaRy
02/05/2007, 16:00
Her zaman yazılımdan kaynaklanmıyo bu sorunlar,
pc ye takılı olan usb donanımlardanda kaynaklanabiliyo..
Bütün yedeklerimi aldım ve sistemi sıfırdan baştan kurdum. ilk aldığım gibi performanslı çalışıyor. Sanırım disk üzerinde bozuk sektörler oluşmuş. Çünkü yedek alırken birçok dosya taşınma esnasında okunamadığı için taşınamadı.Özel yazılımlarla o bilgileri kurtardım.
Şimdi sorun yok.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.