PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : win95 üzerinde web server (tercihan xitami)

anov
27/04/2007, 12:34
Merhaba;
win95 sp1 kurulu bir bilgisayarım var ve ben bu bilgisayarı üzerinde cgi scriptleri çalıştırmak için kullanmak istiyorum.

sanırım bir web server kurabilmek için ek dll lere ihtiyacım var. çünkü xitami nin win95 de çalıştığı belirtilen sürümünü çalıştırdığımda "could not open port 80" hatası alıyorum.

abyss veya xitami yi win95 altında çalıştırabilmek için neler yapmalıyım?

turker
27/04/2007, 12:51
win95 kullanmak zorunluluk değildir umarım...

anov
27/04/2007, 12:58
Ben bir yandan aramaya ve araştırmaya devam ediyorum,
nt option pack diye bir eklenti varmış forumda da bahsediliyor, ancak ms in sitesinden indirilemiyor. Şimdi bir yandan bu pack i başka kaynaklardan bulabilirmiyim diye bakıyorum, bir taraftan da dll dosyalarını araştırıyorum.

* makina sadece belli bir cgi scriptini çalıştırmak için kullanılacak. Makinanın başka bir amacı olmayacak, şimdi bu cgi için en fazla bir web server kurulumu gerekmeli.

düzeltme : şimdi socket() fonksiyonunun başarısız döndüğünü, bu fonksiyonun wsock32.dll içinde tanımlı olduğu ile ilgili bazı şeyler buldum. Bu dll i system klasörüne kopyalayıp, yeniden başlatıp deneyeceğim.

turker
27/04/2007, 13:04
öyle de win95 ne kadar sunucu görevi görebilir emin değilim. bir bakarsın aynı anda 40 kişi istek yapar, sunucu cevap veremez hale gelebilir.

anov
27/04/2007, 13:08
Hayır tek kişi istekte bulunacak :)
Ortada o kadar karmaşık bir durum yok yani.

Buna rağmen script fastcgi ile çalışacak, bu yüzden özellikle xitami kullanmak istiyorum.

wsock32.dll i araştırıyorum bakalım çözüm olabilecek mi?