PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : web ve ftp ıle ilgili güvenlik sorunu yaşıyorum

roennn
25/04/2007, 18:43
arkadaslar sırketekı makınamdan (xppro) websıtemı actım guzel bı sekılde calısıyor ama ftp ıle baglandıgımda ıse dırek gırıyor parola sormuyor herseye acık durumda yanı guvenlık ayarlarına baktım sıfre koyduruyorum bu seferde sıteye gırıste de sormaya baslıyor bana bu konuda yardımcı olurmusunuz forumlara baktım ama boyle bıseyı goremedım varsa da kızmayın dıkatsızlıgıme verın lutfen yardımm saolun

screamddtt
25/04/2007, 20:25
şimdi ftp site'lar da anonymous şeklinde yayınlarsın veya gelen kişileri authentication'dan geçirirsin. bu ayarları ise ilgili ftp site'ın security account tabından yapabilirsin

roennn
25/04/2007, 20:33
şimdi ftp site'lar da anonymous şeklinde yayınlarsın veya gelen kişileri authentication'dan geçirirsin. bu ayarları ise ilgili ftp site'ın security account tabından yapabilirsin
Sanırım unutmuşum fazla bir bilgi sahibi degilim bu konularda nasıl açtın diye sorarsan eger ftp acmıştım gecen sene ordan aklımda kalnlarla herhalde web siteside bu şekildedirdiye :) bu olayı haledemezsem eğer çok keyif aldıgım ve gerçekten yaptım diye övündüğüm şeyi kapatmak zorunda kalacam bana konuyu açarsan birazdaha sevinirim teşekkür ederim

screamddtt
25/04/2007, 20:40
sen nerde takıldın ona göre seni yönlendireyim

roennn
25/04/2007, 20:51
sen nerde takıldın ona göre seni yönlendireyim
websayfasını açtım çok güzel çalışıyor radio yayını yapıyorum burdan 80 portum doluydu 97 porta yönlendğirdim sorun yok bugünn aklıma geldi ftpcute actım acaba dedım gırıs yapacakmı ip port yazdım connect dedim elini kolunu sallayarak girdi bu olayı nasıl çözebilirim yani websayfam açılıyor ama ftp den wwwrooot rahatlıkla giriliyor yönetten güvenlige girdim webserverdan sağ clik le ordan güvenlik bölümü ordan iis girşi kontrolu ayarlarından yapmaya çalıştım bişey yaptım bu sefer siteye bile girerken kullanıcı adı parola giriyom sitem açılıyor haliyle herkeze şifre verip böyle girin diyemem yaa gerçekten çok sağol yardımından dolayı umarım meşgül etmiyorumdur:)

screamddtt
25/04/2007, 21:11
şimdi ftp site ile ııs yönetimi farklıdır.
o zaman şöyle anlatayım. ftp site'a sağ tıkla orda permission göreceksin. oraya istediğin kullanıcıları ekle ve istediğin şekilde izin ver write read modify vs, sonrasında ise ftp site'a sağ tıkla ve özelliklerine gir security account tabına gel ve orda gördüğün bütün kutucukları temizle ve ııs servisini restart et ve tekrar dene

roennn
25/04/2007, 22:16
Tesekkurler sorun kalmadı :))) cunku iss göçtu inteinfo.exe hata veriyor servisleri durdu tekrar kurmam gerekıyor