Tam Sürümünü Görmek İçin : ntfs to fat32 nasıl ?
arkadaşlar ntfs olan d'yi fat yapmak istiyorum nasıl olur bu iş (xp home)
Zerzevat Adam
08/07/2003, 11:57
xp pro bende, bende aynısını istiyorum ama güç galiba adamlar fat32den ntfs'e geçişi iyi sağlamış...
ntfs: daha yavaştır ama dosyalar biraz daha sağlam korunur
fat32: daha hızlıdır pc'yi adam gibi kullanmazsan zaten dosyalar bozulur :cool: :D
gibi biliyorum yanlış mı?:confused:
bu salak xp home kıl oluyorum
her yerde sorun çıkıyor
mesela kazaa yı kuruyorum kurulum tamamalanıyor çift tıklıyorum açılmıyor bir kum saati çıkıyor sonra hemen kayboluyor ve açılmıyor
mesela fly3000 tv kartı var capture yapmıyor
şu cine_5 olayını merak ettim hayatımda bir defa olsun deneyeyim dedim başıma bela aldım sanki çalışmıyor oğlu çalışmıyor
daha ne diyeyim mesela fax talk diye program kurmaya kalktım kurulumda 99%'da çakıldı
daha böyle bir sürü program hep burada çakılıyor
win 98'i özledim ya
bu sorunlar acaba xp pro da da çıkarmı ki ?
XP'ye kurmaya çalıştığın programlar XP destekli mi acaba ?
Predator
08/07/2003, 14:11
ESLEM, Acaba yenidenmi kurarak yapmak istiyorsun bu işlemi yoksa kurulu ve çalışan dosya ve programlarlamı?
evet xp destekleyenlerde var mesela kazaa
@predator ; elimdeki xp ile yapmayı düşünüyorum
eh bide veri kaybetmesekte fena olmaz hani :)
Verileri gecici olarak bir yere alip (baska partition, ikinci bir harddisk veya CD-ROM) partition'i yeniden formatlayabilirsin.
Predator
08/07/2003, 17:11
Aceminin dedigi gibi olur hemde baya kolay olur.Bootable XP cdsinde zaten seçenekleri sunuyor sana.
Sistem çalışırken ntfs yi fat32 yapabilen bir program duymadım olabilirde.
Normal olrak yapılacak tek yol fdisk :) ayrıca kazaa kullananlara kazaa lite ı öneriyorum spyware içermiyor daha hızlı..
www.kazaalite.com
Selam ile,
Ben XP Pro kullanıyorum.
Denetim Masası=>Performans ve Bakım=>Yönetimsel Araçlar=>Bilgisayar Yönetimi=>Disk Yönetimi şeklindeki uzuun bir yoldan sonra hdd yönetimine ulaşabiliyorsunuz. Burada fdisk ve format işlemlerini istediğiniz özelliklerde yapabiliyorsunuz. FAT , FAT32 ve NTFS olarak ta seçim yapmak mümkün. Bilgileri başka bir yere taşıyıp sonra geri almak en iyisi galiba.
Kolay gelsin
Zerzevat Adam
09/07/2003, 00:16
Fakat ordan ayar değiştirilmiyor :(
partition magic dosya sistemini dönüştürmek için işinizi görür sanırım.
not:işletim sistemlerini tavsiye edilen dosya sistemiyle kullanmak her zaman daha iyi sonuç verir.
yönetimsel araçlardan fat32 ye çeviremiyorsan .
Xp kurulum cd ni tak ve cd den bot yap kuruluma geçmeden önce xp sana yüklemek istediğin bölümü seçmeni isteyecek.
Unutma burada alt tarafta yazanlara dikkat etmeni istiyorum .
ntfs olan bölümü alt taraftaki aynen yazıyorum " enter -devam d bölümü sil" d bölümü sil seçeneği ile o bölümü sil.ve yine oradan tekrar oluşturup. bölümü fat 32 yap .
kolay gelsin.(ntfs yi fat32 ye çevirmek o kadarda sorun yapılacak bir şey değil. Çünkü kolay altarnatifleri çok.hiç olmazsa W98 boot cd sinden bilgisayarı aç ve fdisk ile dos olmayan bölümü yani sileceğin bölümü sil ve tekrar oluşturup fat32 ye çevir) :super:
teşekkür ederim arkadaşlar
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.