Tam Sürümünü Görmek İçin : c ödevim acil!!!
merhaba arkadaşlar 2 mayıs çarşambaya kadar yetiştirmem gereken bir cödevim var.ve kaç gündür uğraşıyorum bir türlü yazamadım yardımcı olursanız sevinirim.ödevim:
1. ortalamaya en yakın ikinci elemanın dizideki sıra numarasını ve değerini bulan fonksiyonu yazın.
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen!!!!!!!!!!!!
acehreli
25/04/2007, 16:10
Yardimci oluruz tabii.
Ama neyi yapamadigini anlamadik ki. Dizileri mi anlamiyorsun acaba? Onlarla ilgili bir suru kaynak var. Ortalama almayi mi bilmiyorsun? Cok kolay: butun degerleri topla, kac deger topladiysan o sayiya bol.
Ali
PlayG7SeveN
25/04/2007, 16:24
arkadaşlar bence bu üniversitede okuyupta ödevim var diyenlere direk projeyi teslim etmeyin..... nasıl yapılacağını anlatın...yoksam başka zaman yine gelirlerler yine ödev yapmalarını isterler, örenmedikten sonra...hem onlara için kötülük yapmış oluyoruz...
vuraldo sen bir başla istersen projene... kaldığın bir nokta olursa ozaman yardım edelim istersen...
arkadaşlar ödevim tam olarak şu bir dizide ortalamaya en yakın 2. sayıyı dizideki yerini ve değerini ekrana yazdıran program.ben şunu yaptım olmadı.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <math.h>
#include<stdlib.h>
int a[10]={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10};
float ortalama(void);
void enyakin(float b);
main()
{
int a[10],min=0; float c=0.0;
c=ortalama();
printf("ortalama=%f\n",c);
enyakin(c);
getch();
}
float ortalama(void)
{
int i;
float ort=0,toplam=0;
for(i=0;i<10;++i){
toplam=toplam+a[i];}
ort=toplam/10;
return ort;
}
void enyakin(float b)
{ int k,t; float min=0.0;
for(k=0;k<10;++k){
if(b>a[k]){
b=a[k];
}
}
printf("ortalamaya en yakin sayi= %f",b);
getch();
}
acehreli
25/04/2007, 18:54
main'in icindeki a[10]'u kaldirsan iyi olur. Kafa karistiriyor, cunku aslinda global olan a[10] kullaniliyor.
En yakin islevini biraz daha dusunmen gerekiyor. Sen orada en buyuk sayiyi buluyorsun. Bence once b ile a[i]'nin farklarini alabilirsin. Senin isin, o farklardan en kucuk olanlariyla ilgili.
Ali
KaNveGuL
26/04/2007, 04:34
arkadaşlar bence bu üniversitede okuyupta ödevim var diyenlere direk projeyi teslim etmeyin..... nasıl yapılacağını anlatın...yoksam başka zaman yine gelirlerler yine ödev yapmalarını isterler, örenmedikten sonra...hem onlara için kötülük yapmış oluyoruz...
vuraldo sen bir başla istersen projene... kaldığın bir nokta olursa ozaman yardım edelim istersen...
Arkadaşım gerçekten çok süpersin :D
Yorumunu okuyunca epey güldüm hemde saat 04:30 iken
ama bi yandan da sana kesinlikle hak veriyorum. Ben okuldaki 2 ödevimide böyle forumlara yazarak başkalarına yaptırmıştım.
Birinci ödev Pascaldı şimdi sor pascaldan bişey Aklımda kalan sadece Begin ile program başlıyor End ile bitiyor hee birde gotoxy yi azbuçuk hatırlıyorum. O ödevi oturup kendim yazsaydım şimdi pascalıda biliyor olacaktım.
Bu dediklerim C ve C++ içinde geçerli gerçi C++ da az buçuk yol aldım ama PHP ye kaçınca oda elden gidiyor yavaş yavaş.
Eğer öğrenci dersten bile kalacak olsa ödevini yapmayalım. Sadece yol gösterelim. Neyi nasıl yapacağını anlatalım. Yoksa bu ülke nasıl gelişecek bilişimde
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.