PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ofiste sunucu barındırma

Nous
25/04/2007, 02:36
selam arkadaşlar konu başlıgından da anladıgınız gibi ofiste sunucu barındırmak istiyorum.. ama ne gibi sorunlarla karşılaşırım emin degilim o yüzden sorma geregi duydum.. şimdi aklımdan geçen olayı anlatayım öncelikle;

1024 sınırsız adsl bağlantım var
1 gb ram i olan amd bir makinayı sunucu olarak kurup yaptıgım siteleri makine içinde host etmek istiyorum.. geçenlerde bir abim söylemişti bunu bana artık bu şekilde yapıyorlarmış. ama aklıma takılan bir kaç nokta oldu. şimdi ben bunu kurup ayarlarını yapıp kullanılabilir hale getirdigim de. 1024 baglantı yeterli olucakmıdır? hız konusunda yetersizlik söz konusu olabilir mi? bir de şöyle bir şey var. siteye girecek insanların büyük çogunlugu türkiyeden girecek insanlar. o yüzden böyle bir sistem istiyorum..

gerekirse bağlantı hızını 2048 yapabilirm.. bu arada biraz inceleme yapma fırsatı buldum dedicated sunucular üzerine. sunucu lokasyonu türkiye olan bir firma bulmuştum bazı örnekleri vermek istiyorum..

İntel Pentium P4-2.8 işlemci 2 GB DDR bellek 60 GB Disk
256 Kb bağlantı hızı aylık
153$ + KDV

1024 Kb bağlantı hızı aylık
295$ + KDV

2048 Kb bağlantı hızı aylık
535$ + KDV

sanıırm bu firma benim dedigim sistemi yapmış.. sizce böyle bir olaya girmem ne derece dogru olur. ve hız bakımından abd üzerinede ki bir sunucunun hızını yakalaya bilir mi?

şimdiden teşekkürler..

Mingitau
25/04/2007, 03:09
1024 snırsız ADSL şu alama geliyor :

1024 kbps download, 256 Kbps Upload. Yani senin sunum amaçlı kullanabileceğin maksimum hız 256 Kbps. Bir de adsl hattı uzerinden TT tek bir ip sağlıyor, şu ana kadar ikinci ip ya da bir network tahsisi yaptıklarına şahit olmadım. Birde kesintisiz güç ve havalandırma sağlanması gerekliliği var, bu durumda diğer firmadan alman daha mantıklı.

cappytoi
25/04/2007, 08:44
ofiste kuracağın sunucu üzerinde dns server bulundurmayacaksan adsl kullanabilirsin. dns hizmetleri içinse zoneedit gibi firmaları kullanabilir ya da alan adı firmasının verdiği (bazılarının) dns hizmetlerini kullanabilirsin. bunun dışında makinem yanı başımda olsun demiyorsan ve makinen hazırsa bir de server için ayrıca para vermene gerek yok, varsa şehrindeki bir firmadan colocation alabilirsin.

Predator
25/04/2007, 09:14
Konu ile ilgili gerek forumda gerek internette çook ama çok bilgi var.

Eğer ofisinizde sunucu barındırmak ve web yayımlaması yapacaksanız, muhtemelen mailleride aynı sunucu üzerinde tutacaksınız?

Barındırdığınız sitelerin içeriğini, ziyaretçi sayılarını, kullanım yoğunluğunu vs. bilmeden maaliyet açısından nasıl yorum yapılabilinirki?

Şu anda ne kullanıyorsanız onun yıllık maaliyetini bi çıkarın, yaklaşık büyüme/ihtiyacınızı çıkarın, daha sonrada evinizde barındırdığınızda kullanağınız, bilgisayar, internet bağlantısı, elektrik, lisans, donanım arızasında, sistem arızasında neler yapabileceğinizi, sizden ne kadar zaman çalalacağını ve bunun ne kadara patlayacağını bir çıkartın ondan sonra karar verin.

Sistem güvenliğini nasıl sağlarım, yedekleme olayını nasıl hallederim, viruslerle , mail sunucusunun zırtpırt spam listelerine düşmesiyle nasıl uğraşırım bir düşünürdüm.

Ayrıca bu iş adslle olmaz, simetrik bir bağlantı en azından G.shdsl kullanmanız gerekir, şu anda 10 ytl karşılığıda 10 adet ip veriyor. Aşağıda çok yakın bir zamanda aldığım ghsdsl için giderler var.

G.SHDSL Zyxel 792H MODEM 203$ + KDV
Bağlantı Ücreti 201 YTL
Devreye Alma 41 YTL
Aylık Ücret 1024k 377 YTL
ekstra ip 10 YTL

hakansor
25/04/2007, 12:21
benim aklımdada iki soru var.
- bir dedicated in sadece bana ayrılmış bir makine olduğunu nasıl anlarım. virtual şeklinde yapılabiliyormuş. yani benden başka sunucuda kimseler olup olmadığını.

- amerikadaki dedicated lar neden ucuz ve baglanti hızı yüksek oluyor ?
Türkiye de hem pahalı bağlantı hızı düşük.

cappytoi
25/04/2007, 12:50
amerikanın altyapısı türkiyede olmadığı için olabilir hakansor

zbahadir
25/04/2007, 12:52
- bir dedicated in sadece bana ayrılmış bir makine olduğunu nasıl anlarım. virtual şeklinde yapılabiliyormuş. yani benden başka sunucuda kimseler olup olmadığını.

Deticaded olursa root şifresi sizde oluyor. SSH ile login olduktan sonra makinenin her şeyini görebilirsiniz.

Türkiye de internet pahalı olduğu için fiyatlar yüksek ve yüksek hızlı internet erişimi de henüz yok.

Mingitau
25/04/2007, 13:00

VPS/Cage mi yoksa gerçek sunucumu ayrımını yapmak kullanılan sisteme gre değişir mesela Virtuozzo kullanıldığını farzedersek Linux sistem için ifconfig yeterli.

Mingitau
25/04/2007, 13:06
Deticaded olursa root şifresi sizde oluyor. SSH ile login olduktan sonra makinenin her şeyini görebilirsiniz.

Türkiye de internet pahalı olduğu için fiyatlar yüksek ve yüksek hızlı internet erişimi de henüz yok.

VPS'de de aynı şekilde root şifresi sana verilir.

Türkiye'de altyaı yok o yuzden. sana 1 GBPS çekiyo telekom ancak nere kadar 1 GBPS

kelalaka
25/04/2007, 13:10

bölünmüş makinalardada root şifresi veriyorlar işlemci ve ram paylaşımı var aynı makine üzerinde 7 tane sunucu var hepside root'tan giriyor. bu şekilde insanları kandıran çok firma oldu(bkz. trbil)

Scorpion
26/04/2007, 10:26
bölünmüş makinalardada root şifresi veriyorlar işlemci ve ram paylaşımı var aynı makine üzerinde 7 tane sunucu var hepside root'tan giriyor. bu şekilde insanları kandıran çok firma oldu(bkz. trbil)

CPU ve ram durumundan anlamak zor olmasa gerekli ama

Ercan
30/04/2007, 20:14
adsl ile deneyenler var ama çok yavaş olduğundan bahsediyordular yani imkansız diyorlar adsl ile metro ethernet lazım telekoma yakınsanız olabilir.

Scorpion
02/05/2007, 09:20
aslında imkansız değil... Siteye kaç kişinin geleceği , toplam site sayısı ve yapılacak anlış veri transferi ile alakalı bir durum... bunlar göz önüne alınarak iyice değerlendirilip uygulanabilir...

$babacan
29/05/2007, 16:19
ben bi firma ile konuştum 512 sınırsız artı bakım ve güvenlik kadv dahil 135 doalr demişlerdi dizce bu fiyat normal mi?