PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows birkaç saat sonra ağdan kopuyor

thinker84
24/04/2007, 11:35
merhaba,

yönettiğim networkteki pclerden birinde, yaklaşık iki haftadan beridir şöyle bir sorunla karşılaşıyorum:

kullanıcı remote desktop ile evinden bilgisayarına bağlanabilmek için akşamdan bilgisayarını açık bırakıp çıkıyor. akşam bağlanmak istediğinde bilgisayara ulaşamıyor. sabah bana sorunu bildirdiğinde bakıyorum ki bilgisayar açık fakat networkten kopuk; ne ağda görünüyor, ne de pingleri yanıtlıyor. reboot edince düzeliyor.

güç ayarlarını gözden geçirdim, loglarını inceledim, remote desktop ayarlarına baktım fakat, olağan dışı bir gelişmeyle karşılaşmadım.

cevaplarınızı merakla bekliyorum, teşekkürler.

fgenc
24/04/2007, 12:55
baglanti nereden kesiliyor onu inceledin mi
router beli bir süre netkullanimi olmadigi icin adsl devre disi birakabiliyordur
gerci adsl baglantinmi var bilmiyorum.. bunu sebebi su diyelimki siniirli konta var
ve net kullanilmadigi zaman bosuna cevran yazmasin diyene.. router akili davranarak baglantiyi kesiyor...

auto connet gibi bir secenegi yokmu routerin icine kurcala...
birde baglantinin tam olarak nerden koptugunu bulmaya calis..
router kablo winxpkendisimi kesiyor. v.s.

Predator
24/04/2007, 14:58
Benzeri bir sorun kendi bilgisayarımda başıma geldi, İlk başta kablo vs. uğraştım ancak sorunun ethernet kartının driverından kaynaklandığını buldum, bwmeter yada wincap benzeri networkle ilgili bir yazılım kullandıktan sonra olmuştu.

İçeriden de pinge cevap vermediğine göre sorunun wan tarafında değil lan tarafında olma ihtimali yüksek. Yerinizde olsam ilk olarak switche bağlı olan portu kontrol edip (değiştirip gerekirse kabloyuda) sırayla ethernet kartı ve driverina kadar aşamalı ilerlerdim.

thinker84
24/04/2007, 16:13
predator' önerileri sorunumla daha alakalı geldi. söylediğin testleri yazıp sonucu paylaşıcam.

thinker84
26/04/2007, 13:18
sırayla:

1- switch ten portu değiştirdim: olmadı.

2- network kartının driverini yeniledim: olmadı.

3- ipsini değiştirdim: oldu

smsniff kullanıyorum belki bundan kaynaklandı ama daha önce olmamıştı.

teşekkürler

fgenc
26/04/2007, 13:22
ip caksimasi olsa bunu fark etmenlazim
sistem ayni ipyi kullanan bilgisayar var seklinde uyarir
garip