PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hangi ÜNİVERSİTE?!?!

penarena
07/07/2003, 23:02
ya beyler ben java, html, flash mx, PHP bilen biriyim.... Anvak bunların hiç biriyle profesyonel değilim... Ve bunları üniversitede okumak istiyorum... Hangi bölümü seçecem.. O bölümde bize ne kadar ne öğretecekler?!? Yoksa bunlar sadece internetten öğrenilern şeyler mi?!?!? Nolacak benim halim...

Zerzevat Adam
07/07/2003, 23:11
Hiç birşey boş boş duracaksın:

Ya bilgisayar bölümünde donanım veya programlama ya da başka bölümlere gideceksin mesela iletişim gibi..

Ben valla endüstriyel tasarım'a gidip tasarımcı(reklamcı)olacağım...

Şuan çoğu tasarımcı (endüstriyel 3b tsarımcı) reklamcı oluyorlar...

Mesela abim, veya web firması kuruyorlar....
Ben her ikisini de yapacağım...

YANİ İNŞALLAH ;)

daha yaş 15te bakalım ayrıca tavsiyem;
bilsen bile kurslara, seminerlere gidip o programlar için sertifika al...

MUBNET
07/07/2003, 23:14
Konuyu yanlış yerde açmışsın.Bu konu Diğer Şeyler bölümünde olmalıydı.

Eğer (bu bölümde) yönetici olsaydım mesajı taşırdım.

Aslında bu bölümün yöneticisi olmadığına göre yönetici olabilirim.Hiç de fena fikir değil :)

Tabii isterlerse...

Mingitau
08/07/2003, 00:05
Bunları öğreten üniversite yok. Ne yazık ki... Ha daha derine inmeye kararlıyım, bilgisayar ya da başka bişi benim parçam olur diyorsan, www.gyte.edu.tr diyeyim. Ancak gidenlerin o kadar aklı başında insan olmadıklarını düşünmek gerek... ;)

Zerzevat Adam
08/07/2003, 00:11
Şekil 1a geyiği desene :cool:

MUBNET
08/07/2003, 00:13
Şekil 1a, grafik1, sf. 10 :D

LEthaL
08/07/2003, 01:23
:|
Aynı fikirdeyim üniversitede dediklerini öğrenemezsin Özellikle mühendislik bölümlerinde fakat IDO diye bir bölüm/fakülte daha doğru galiba burdan seçtiğin bölüme göre dediklerini görebilirsin. Arkadaşlara 2 haftada Photoshop, 3 haftada Vb falan gösteriyorlar.

Gidenlerde bize her şeyi öğrettiler diyorlar ama durum sakat.

Yazdıklarını geliştirmek (internetten) daha mantıklı olur JAVA derken Javascript mi demek istedin?

ayşenaz
08/07/2003, 08:09
Arkadaşlar ben BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA bölümünde okuyorum 2 yıllık olmasına rağmen hocalar tüm ders progr. değiştirdi ve JAVA,flash,internet kullanma...dersleri koydular yani istersen AKDENİZ ÜNİ. KORKUTELİ(YANLIZ HALKLA SORUN YAŞIYABİLİRSİN)MESL.YÜK.OKULU BİLGİ.TEK. VE PROG. BÖLÜMÜNÜ SEÇEBİLİRSİN:)

CrazyCat
08/07/2003, 10:32
Orjinal mesajı gönderen Axion
www.gyte.edu.tr diyeyim. Ancak gidenlerin o kadar aklı başında insan olmadıklarını düşünmek gerek... ;) [/B]

Bilg. Müh. Programını pek gözüm tutmadı :)
Malzeme bilimi dersinde ne anlatıyorlar?
bide kimya ?

bi kaç tane daha var :)

aslında ders programına bakınca sizin bölümün bir de elektroniik bölümünün ağırlığını görüyorum ordaki hocalar bayağı dişli herhalde :D

HunTER
08/07/2003, 10:58
Bı kac sene once duymustum sanırım bogazıcınde webtasarım adında bı bolum vardı? Yada o bolum degılde bı kursmuydu? Bılmıyorum..

Ama bana bılgısayar muhendıslıgı tercıh edılebılır (ne olursa olsun) gıbı gelıyor.. Yanı hem cok ıyı bı etıketın olur hemde genel programlama mantıgını ogrenırsın.. Sonra java htlm actionscript ne ıstersen onu yap..

Tabı kodlamadan cok tasarım agırlıklı bısey ıstıyorsan guzel sanatları da tercıh edebılırsın.. Ornegın grafık yada endustırel tasarım... Sonucta buda sana genel komposızyon kuralları, renk bılgısı vs. verıcektır..

Yanı okul bana herseyı versın demek sanırım hatalı.. Okul sana sadece ıyı bı temel kazandırıyor.. Ustune ne ınsaa edıcegın yıne sana baglı..

xXx
08/07/2003, 11:30
İnternet ve bilgi teknolojileri üniversitesi neden kurulmuyor bu memlekette

fasttech
08/07/2003, 11:56
Arkadaşlar Türkiye'de böyle bölüm yok demiyelim hemen.:) Bilkent üniversitesinde böyle bir bölüm var. Yane web tasarım filan diye dersleri olan. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri programın adı. Bir yüksek okul altında ama 4 yıllık. Mezunları genelde web tasarımcısı filan oluyormuş...
Diyeceksiniz Bilkent vakıf üniversitesi o kadar para bende nerde? O zaman burslu kazanın , bilkentin olanakları burslu öğrenciler için 1'e 1.
adresi verim size:
http://www.ctis.bilkent.edu.tr/t-ctis-course.html

Zerzevat Adam
08/07/2003, 12:14
NE GERREĞİ VAR EFENDİM!!!!!

onun yerine daha birçok cinci hoca evleri açılır, kıraathane & bilardo salonları, çoğunlukla chat ve oyun olan %1000'de 1 BT'cilerinde kullandığı yani kullananların 1000'de 1'i BTci olan İNTERNET KIRAATHANELERİ, efeeendiiiciime söyliyeyim; ne kadar kötü iş var onlara bişiler yapılırsa....

Analarımız, babalarımız "BİLGİ-SAYAR"ı "AMAAAAN EFENDİMMM ÇOCUK İŞTE İSTİYOR, ALMAK LAZIM "oynayacak" " gibi laflar onu çocukların öyle oyun amaçlı "ÇET" amaçlı bir aracı gibi gören bir toplum varken, genç kesim sayılan tarafa bilgisayar diyince hemen yanındaki arkadaşına "AGAAA SENİN TEST DIRAYVVV VE NİTFORSİPİT ALECANMIG?" gibi yada "AGİİİ GEÇEN GÜN BİR KIZLA GONUŞTUM ÇETTEEE UFFFF BANA AŞUK OLDU LAN HEAHAHEHA" gibi polemikler olupta:

Buna karşılık hala ebeveynlerin "ÇOCUUUUM PİLHİSYAAARR MEEEENDİSİ OLUVİRCEK" te diyorlarsa bence o okulu açıp okuyup sonuçta okuduğumuza değecek mi?

Ah keşke 2-3 tane öyle okul açılsa da gitsem ama bunları da düşünmek gerek sırf "BEDAVA İNTERNET, ÇET, OYUN" gibi şeyler düşünüp ailesine "ANNE GİDİP DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA BAĞLANCAM BİLGİ PAYLAŞACAM" diyip birçok kişi gelecekse hiç olmasın daha iyi...

Anca internette yarışma gibi bir yapılabilir yada okul'a alınırken mesela test yapılır ve sadece gerçekten başarabilecek kişiler alınır.... (Bilen değil başarabilecek çünkü ip'ini koparan ve 'ip'sini gizleyen'** herkes oraya gelecek)

Bence böyle açılsın bize yetişmiyecek ama sonuçta çıkınca ne olacak bir iş kursak bile çok hatta en iyi firma olsak bile acaba bu millet reklam'ı, reklamcılığı, internet reklamcılığı ve onun son yıllarda başka bir boyuta girdiği eticaret'i algılayabilip kendi firmasını "Sanal Alem"de bulundurmasının o'na ne yarar sağlıyacağını anlayabilecek mi?

Bence eğer bu olsa şuan gerçekten başarılı bir çok kişi var, milletim gerçekten ekonomik dar boğazda olabilir ama WEB SİTESİ'mi? PARA VAR MI PARA? OLSA YAPTIRIRIZ BUGÜN GİT YARIN GEL diyen çok ama yeri geliyor en abzürt şeylere DİJİTÜRKLERE, SİNE BEŞLERE, ŞAMDAN,GALA,SOLO ne tip şeyler varsa onlara para yatırıyorlar....

Biz ancak sineklere site yaparız...

Keşke dediklerim olmasa olumlu yönde güzel şeyler olsa da :cool:

:cool:Mer BALYALI

** = Espri :p

penarena
08/07/2003, 12:29
ya beyler vallla ben bu siteye yeni girdim, ve forumdaki ilk mesajım. Sabahleyin umutsuz bi şekilde cevaplerı okumak için açtım birde baktımki bu kadar mesaj atmışlar.... Ya Eğer böyle bir üniversite yoksa... Bu kadar millet nasıl öğrenmiş bööle ağır sayfalar yapmayı.... İternette milyarlarca sayfa var... Bunların hepsi internetten okuduğumuz bilgilerle mi yapılmış... Hayır iin kötüsü bu ihtimalde var... Belki internetten okuduğumuz bu yazılar zaten hotmail yahoo sanane ceviz gibi karışık sistemi olan bi portal kurmaya yeter.?!?! Ne dersiniz.?!?

HunTER
08/07/2003, 12:30
Iyı guzelde omer sende su turkceyı bıraz daha duzgun kullansan?

HunTER
08/07/2003, 12:36
Belki internetten okuduğumuz bu yazılar zaten hotmail yahoo sanane ceviz gibi karışık sistemi olan bi portal kurmaya yeter.?!?! Ne dersiniz.?!?

Elbette yeter.. Kı bu sana baglı.. Yanı ıstersen ustunden gelemıyecegın bısey degıl.. Tek yapman gereken okumak ve okudugunu uygulamak.. Hepsı bu..

Ama herseyden once (eger bılmıyorsan) ıngılızce ogrenmenı tavsıye ederım.. Bu engelı astıktan sonra kımsenın senı tutabılecegını sanmam..

fasttech
08/07/2003, 12:43
bir daha yazayım dedim.:D

bu okul değil mi?
Arkadaşlar Türkiye'de böyle bölüm yok demiyelim hemen. :)Bilkent üniversitesinde böyle bir bölüm var. Yane web tasarım filan diye dersleri olan. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri programın adı. Bir yüksek okul altında ama 4 yıllık. Mezunları genelde web tasarımcısı filan oluyormuş...
Diyeceksiniz Bilkent vakıf üniversitesi o kadar para bende nerde? O zaman burslu kazanın , bilkentin olanakları burslu öğrenciler için 1'e 1.
adresi verim size:
http://www.ctis.bilkent.edu.tr/t-ctis-course.html

HunTER
08/07/2003, 12:46
Iyı guzelde omer sende su turkceyı bıraz daha duzgun kullansan?

Yanı soylemek ıstedıgım ımla kuralları felan degıl.. Sadece yazmadan once dur ve nefes al bıraz.. Dusun anlatmak ıstedıklerını oturt zıhnınde sonra anlasır paragraflar halınde yazıya dok..

Yanı elını klavyeye koyup ıcınden geldıgı gıbı karalama artık..
Cunku ınan artık yazdıklarını okumamaya basladım...

LEthaL
08/07/2003, 14:52
Evet Ömer yazdıklarını herkes okuyor[dur] sonuçta.

Zerzevat Adam
08/07/2003, 17:24
Hım bundan sonra demek ki biraz daha dikkatli yazayım

Mingitau
08/07/2003, 21:50
Orjinal mesajı gönderen CrazyCat
Bilg. Müh. Programını pek gözüm tutmadı :)
Malzeme bilimi dersinde ne anlatıyorlar?
bide kimya ?

bi kaç tane daha var :)

aslında ders programına bakınca sizin bölümün bir de elektroniik bölümünün ağırlığını görüyorum ordaki hocalar bayağı dişli herhalde :D

Hocam kolay değil adamlar öncelikle yapıyı öğrenecekler sertifikalı müh yetiştirmiyoruz gibisinden espriler dolaşıyor ortalıkta... :D

Malzeme Bölümü derslerini yakında göreceğiz, bir aksilik olmazsa bir iki ay içinde biraz daha interaktif bir ortam haline gelecek Malzeme Web sitesi tabii bir de ben tambellik etmezsam :D

Sanırım bizim bölümün baskın olması kurucu rektör Ayhan Beyin gayretlerinden dolayı. Zira kendisi en çok hassasiyeti bizim bölüme gösteriyordu.(Ben yüksek lisansların yalancısıyım :D) Tabii Şu an ki rektörde bu bölümün önemini vurguluyor her fırsatta umarım yakın zamanda şu yeni YÖK yasasıyla görev alacak olan rektörde bu tutumu sürdürür.

hayalet
09/07/2003, 00:11
çoğu okulda bunlar okutulmuyor. okutulanların çoğunda da giriş olarak veriyolar. yada "hadi öğrenin ve şu projeyi yapın" diyolar - ki öğrenek için çok güzel bir yöntem.

insanlar nasılmı yapıyor bu sayfaları? hırs.. inanç.. azim.. oturup çalışacaksın. daha fazlasını arzu edeceksin. bu konuda okulun yardımı ise biraz altyapı sağladıktan sonra sana çalışmayı öğretmek, öğrenmeyi öğretmek... gerisi kolay.

kolay dediğimede bakma, kolay değil elbet. ama birşeyi öğrenmeyi kafana koyduğun zaman, bunun için çok fazla zaman harcağını bilerek başla..

neyse, yazdıkça konuyu saptırıyorum. (bi an kendimi psikoloji dersinde gibi hissettim:))

Shift
09/07/2003, 13:06
Cok komik bir topic, bu tur seyleri ogrenmek icin universiteye felan gitmeye gerek mi var? veya professionel olmak icin. Professionel nedemek ? Programlari her ayrintisi ile kullanabilmek demektir. Bilgisyar islerini en iyisi evde PC arkasinda ogrenirsin, burada adama gulerler 'ben Dreamwaver Universitene gidiyorum' dersen (ornek), 13 yasindaki cocuklar dreamwaver'i a dan z ye kadar biliyorlar, bende hic bir okula gitmeden Delphi/C#/PHP/MySQL/PostgreSQL/MSSQL dreamwaver/photoshop gibilerini yuiksek seviyede biliyorum, okula gitme ihtiyacinida hic duymadim, bana tek lazim olan "google" :)

Okuma ihtiyaci duymadimla hic okumadim demek istemiyorum, orta ve liseyi bitirdim, ve yuksek meslek unversite seviyesinde okumuslugum vardir, ayrica CCNE MCSE (NT4-2000 ve 2003 icin upgrade yapacagim) A+ ve MSSQL certificalarim da vadir bunlari hepsini okuldisinda aldim.

'Universite bilgisyar bla bla bla bolumu' bence sadece pahali bir title hic bir anlami olmayan, evde kendin ogrendigin seyler bir universite mezunundan daha fazladir. Cunku onlar her gun 8 saat bilgisyar uzerine ders gormuyorlar, ve dersler genelde senin aklindaki plana uymazlar.

Benim dusuncem ve tecrubem bu, belki biraz agir gelebilir :D

Mingitau
09/07/2003, 14:42
Bilgitaydaki ogretim planlarinin senin kafana uymamasi cok normal cunku bebek bakimi degil is yapmak zorundalar. Agir gelebilir bu soylediklerim. Ancak durum bu bilgitayda asil amac ogrenim metodlarini ogretmektir. Sen kendin ogrenirsin/arastirirsin geri kalanini...

Tabii Akademik ortam ticari ortama uyum saglayacak diye bisi yoktur. Teknik eleman yetistiren okullar ticari ortama uyum saglayabilir ama akademik calismalarin yapilmasi gereken okullarda bu kesinlikle olmamalidir. Simdi bir okulun Bilgisayar Bilimleri ve Muhendisligi bolumunden mezun kisinin ugrasmasi gereken seyler de php, web tasarim, flash bla bla bla olmamalidir. Ancak direkt is yasamina atilmak isteyen ve kisa yolda kose donmek isteyen herkes bu akima kapiliyor. Tabii buyukler icin yolunacak semirmis kaz e-devlet olmasa bu akimlarin ne kadar para getirecegi de tartisilir.

HunTER
09/07/2003, 14:44
Etıket onemlıdır ama.. O olmadan bu ulkede ıs bulabılmek zor.. Yanı etıketın olsun ama soylendıgı gıbı cok kasma.. Yanı "aman ben bunları okulda ogrenebılırmıyım" gıbı.. Elbette ogrenemezsın..

Oturup calısman gerekıyor bunun ıcın..

ee++
09/07/2003, 15:57
Yazılanların tamamını okumadım ama bir kac sey soyleyim:

Adam akilli bir bilgisayar muhendisligi bolumu (ki aslinda disarda Computer Science diye gecer, sadece bilgisayar alaninda muhendislik diye karsiliyoruz, belki de biraz hibrit bir egitim verdigimizden..) ne bir programlama dili ile salt kodlamayi, ne bir isletim sistemini operatoru olmayi ne de herhangi bir guncel teknolojiyi kullanmayi ogretir. Ogrenilecek en iyi sey ogrenmeyi ogrenmektir. Bundan sonrasi sizin kisisel cabalariniza ve bolumunuzun sizi ne kadar zorladigina kalmistir, proje ortamlari verilen odevler, sinavlarin ne kadar kastigi filan size fazladan bazi seyler katabilir..

Eger dogrudan programlama ogrenmek istiyorsa sahis, Bilgisayar Programlama bolumune gidebilir. Ya da daha kotusu piyasadaki programlama kurslarina filan gidebilir. Ama sadece ilgili dili ogrenir, programlamayi degil, yazilim tasarimini degil.. Bunlar bilgisayar muhendisliginde ya da dah alt bir brans olarak yazilim muhendisliginde kazanilir. Ama illa ki burada kazanilir demiyorum, bu ortamlar bunun icin en guvenilir ve kolay ortamlardir. Eger literatur cok iyi takip edilirse cok kaliteli kitaplar ile de bu is halledilebilir ama o kadar da kolay olmaz.

Eger guncel teknolojileri takip etmek, web tasarımı, flash ile animasyon vs yapmak istiyorsa sahis, piyasadaki kitaplar veya iyi bir klavuz (insan) yeterli olacaktir. Bunun icin cok ust duzey bir egitime gerek yok.

Bi de su piyasadaki ms, aptech, bilmem ne sertifikalarini alinca bir adam alim olmaz. Ben sahsen bu sertifikalara pek guvenmem cunku, cok dar bir cercevede islenir konular. Ama eger ki sertifika bir program dahilinde uygulanmis ve cisco'nun CCIE'si gibi bir sey olursa o ayri. Demek istedigim bir isle ugrasiliyorsa o isin inceliklerini bilmek gerekir. Guvenlikciyim diye gecinen birisi, guvenlik onlemlerini piyasadaki araclarla saglayip tcp/ip'nin nasil calistigini bilmiyorsa bence kiymeti yoktur, ornegin..

Iyi gunler.

brace08
30/11/2004, 17:17
Valla bölüm olarak Matematik mühendisliği okuma da ne okursan oku..

euler
30/11/2004, 19:36
Matematik mühendisliğini bilemicem ama seviyorsan matematiği, matematik okuyabilirsin. Ama az da olsa tereddütün varsa bulaşma derim. Algoritmik düşünce yönünden katkısı olur en azından. Ama doğru düzgün bir dil falan öğrenebileceğini de düşünme bu bölümde...

Bu arada matematik mühendisliği hep matematik ile mühendislik arasında kalmış boş bişey gibi gelmiştir bana. Yani ne matematik öğrenebileceğin ne de mühendislik alanında iyi bilgi sahibi olabileceğin bir yer. Azıcık ondan azıcık da bundan...
Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorum...