PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : corelde yavaş boş sayfa açma sorunu

gurcel
23/04/2007, 11:20
Arkadaşlar bir matbaada grafiker olarak çalışıyorum. Corelin 11 sürümünü kullanıyorum. Programda çalışırken problem yok ama ilk sayfa açarken ve daha önce yaptığım çalışmalarımı açarken çok yavaş açıyor. sistemim 1.7 ghz işlemci 512 ram. Bunun için sistemi bile tekrar kurdum. daha sonra Coreli de kurduğumda hiç bir sorun olmuyor. Fakat 2 gün sonra bu duruma geliyor. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

pretty
24/04/2007, 11:48
temp dosyalarını silersen biraz daha hızlı kullanabilirsin. bunu da C de Documents and Settings de temp dosyası var. orayı temizlersen çalışman daha rahat olur;)

gurcel
26/04/2007, 11:31
Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat onu denedim. Yine de bir değişiklik olmadı. Başka bir öneriniz varmı?

G-Ö-L-G-E
26/04/2007, 18:57
Sanırım bilgisayırınızın performansıyla ilgili bir sorununuz var ...
Bilgisayarda devamlı surette çalışan programlar olabilir. Bir virüs taramasından geçirmenizi tavsiye ediyorum. İkincisi ; Denetim masası, sistem, gelişmiş sekmesi , Performans çerçevesi ayarlar butonu, en iyi performans seçeneğini bir deneyebilirsiniz. Üçüncüsü ; Başlat, donatılar, sistem araçları, dist birleştiricisi. Bu yöntemide deneyin. Fazla dosya parçalanması nedeni ile bilgisayarınızda performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Umarım faydamız dokunmuştur.
Saygılarımla ....

gurcel
06/05/2007, 16:35
Bunların hepsini denedim. Sanırım bilgisayarın özelliklerinden dolayı yavaş çalışıyor. en iyisi bir tane anakart bir tane de işlemci almak. Cevaplarınız için teşekkürler.

pher-d
07/05/2007, 10:44
Benim ofiste kullandığım pc p4 3.2Ghz işlemciye sahip ve 1.5gb ram var. Ancak bazen ben bile zorluk çekebiliyorum sayfa açılışlarında. Corel içindeyken Ctrl+J yapıp Options'a gir, Memory kısmından daha boş bir disk seçmeyi dene. Ama muhtemelen pc'den kaynaklanıyor bu yavaşlık.

Hikmet
17/05/2007, 03:20
Bilgisayarım sekmesine sağ tuş yapıp ÖZELLİKLER oradan GELİŞMİŞ kartına geliyorsun burada üç bölüm var bunlardan PERFORMANS bölümündeki AYARLAR sekmesine tıklıyorsun yeni bir pencere açılıyor ve PERFORMANS SEÇENEKLERİ karşında EN İYİ PERFORMANS İÇİN AYARLA seçeneğini seçiyorsun UYGULA ardından TAMAM bilgisayarı yeniden başlat böyle bir sorun kalmayacak... Benimde başıam gelmişti windowsun görünümünde bazı değişiklikler oluyor ama idare edeceksin artık... Esas çaresini bende bulamamıştım... Umarım yardımcı olabilmişimdir...