Tam Sürümünü Görmek İçin : IP adresini maskeleyen program
Selamlar.
Arkadaşlarım, şimdi ben IP adresini maskeleyen bir program yazacağım.Yani bildiğiniz gibi server'a bağlıyken IP adresini değiştiremezsiniz(ki zaten siz değiştiremezsiniz).Ancak çeşitli şekillerde IP adresini maskeleyebilirsiniz;mesela bir siteye girdiğinizde IP adresininzi periyodik olarak maskeleyerek(bir programla)sanki o siteye farklı bilgisayarlardan girmiş gibi yaparsınız, yapabilir misiniz?Yapabilir miyim? :)
Nasıl?
Teşekkürler...
Ip maskelemek ne oluyor? Hep görürüm ama hiç öğrenme fırsatım olmadı.
Anonym Proxy kullanmak gibi birşey mi?
Ya da Spoof?
Zerzevat Adam
07/07/2003, 17:35
Spoof herhalde ama her ikiside kırılıyor ama yinede lamer'ları bir derece önler
Predator
07/07/2003, 18:34
Bende ne yapmak istediğini anlayamadım ama sanırım anonymizer yapmak istiyorsun.?
Siteye dogrudan baglanmayip araya baska bir makine sokarsan (ornegin anonymous proxy) olur ama araya baska bir makine koymadan olmaz.
Araya konan makinenin IP adresini, web sitesi bilir. Aradaki makine de sizin IP adresinizi bilir. Ama baglanti aninda bilse bile, log'lama yapmiyor olabilir.
Web sitesini gezerken (IP'sini verdigin makineyi veya ona giden paketleri dinleyemiyorsan) IP spoofing yapamazsin.
Evet, IP Spoofing hakkında bilgi alabileceğim bir site var mı?
Mantığını da mümkünse C++ olarak öğrenebileceğim...
TCP/IP ile ilgili RFC dokumanlarini okumakla baslayabilirsin.
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Spoof herhalde ama her ikiside kırılıyor ama yinede lamer'ları bir derece önler
Hoh?
Olayin C/C++ ile olan kismi icin de socket programlamaya ve ozellikle raw socket'lere bakman lazim.
Yalniz ben hala olayi tam anlamadigini dusunuyorum. Spoofing, tek basina isini gorebilecek birsey degil.
spoofing gonderdigin paketlerin hedaer kismindaki source ip kisminin degistirildikten sonra gonderilmesi olarak tanimlanabilir basitce.
Ama bu yontem aceminin de dedigi gibi tek basina senin isini gormez, zira cikan paketin source ip kismini degistirirsen, paketi alan makina cevabini (dogal olarak) senin verdigin fake ip ye yollar. Yani sen gonderdigin paketlerin cevabini alamazsin...
Geri donen paketleri almanin tek yolu yine aceminin de belirttigi gibi, hedef makina ile verdigin fake ip ye ait makina arasinda biryerlerde mevcut trafigi dinleyebiliyor olmani gerektirir...
Bu gibi durumlarda proxy sunucular kullanilir. Bu sunucular basitce, kendilerine gelen paketleri alir, bu paket icin bir oturum acar, source ip kismini kendi ip si ile degistirir, paketi hine header dan okudugu destination ip ye gonderir. Hedef makina cevabini source ip kisminda yeraln proxy nin ip sine yollar, proxy gelen pakete bakar, daha once actigi oturumlari tarar ve paketi ilk istek yapan makinaya geri gonderir.
Yani, hem iki yonlu bir trafik kullanacak, hem de gercek ip leri saklyacaksan, bir proxy sunucuya ihtiyacin var. Ama is bununla bitmiyor, ornegin http proxy ler adindan da anlasilacagi uzere sadece http isteklerini islerler. Peki ben makinadaki butun ag trafigini benzer bir mantikla yurutmek istersem? Bu durumda sock proxy mantigi devreye giriyor ki, konu oldukca cetrefilli.
Ama sorundan anladigim kadari ile senin yapmak istedigin sey sock proxy nin mantigi ile ortusuyor.
Son olarak mr. google dan sock proxy ile ilgili oldukca fazla detay alabilirsin
Hatirladigim kadari ile olympos.org da da konu ile ilgili detayli bir makale mevcuttu...
Selamlar,
Eğer istediğin sistemi kurmak istiyorsan, bu yazılım konusunda seni bir hayli uğraştırır. Üstteki mesajları okumadım direk cevap yazıyorum sana zamanım kısıtlı.
PCde sürekli ipni periyodik olarak değiştiren programlar mevcut. Bu programlar mutlaka iletişim için bir ip belirtmeliki sana yollanan paketleri alabilesin. Aralarda Proxy ( ara server ) kullanırsan proxyden sana paketler gelir. Bu işi yapan profesyonel programlar var ben sana bir iki tanesinin adını vereyim hoşuna gidebilir kullanırsın veya mantığı anlayınca kendi programını yazarsın.
Benim bildiklerim
Anonymizer , Anonymous Proxy Verifier ( Sunucuları test edersin ) , MultiProxy ( Ben kullanıyorum hem test hemde ip değiştirebiliyor ) , Stealther.....
Bu programları Google aracılığıyla temin edebilirsin...
Alki$lar redial & jaws'a :super:
:cool:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.