PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : MEB'in Düzenlediği Yarışma Bu Kadar Olur !

Magic2Melody
21/04/2007, 17:24
Belki duymuşsunuzdur milli eğitim bakanlığı web tabanlı eğitim içeriği geliştirme projesi adında bir yarışması var...Yaklaşık 2 ay önce yarışmadan şans eseri haberdar oldum ve yaklaşık 1 haftada bir proje çıkarttım, 1 haftam buna gitti, diğer 1 haftada ise içerik orjinal olsun diye kendimiz deneyler yaptık ve videoya kaydettik daha sonra siteye aktardım bunları.. bugun baktım yarışmanın sonuçları açıklanmış. (http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2007/egitek/web_tabanli_yarisma/yarisma_sonuc.html)Sonuçları inceledim adım yok evet dedim olabilir acaba benden iyi mi projeler diye, proje linki yok adam ne yapmış göremiyorsunuz..Sonra 3.ye baktım İlkokul öğrencisi evet bir ilk okul öğrencisi benim asp.net,c# ile kodladığım css tasarımını yaptığım sitemi frontpageden yaptığı projesi ile geçmiş :)

Evet gülüp geçmek gerek ben 2 ihtimal üzerinde duruyorum...
Ya gönderdiğim proje cdsindeki aspx dosyalarını direkt açmaya çalıştılar :)(bu ihtimali göze alıp online demo adresini verdim cd içinde)
Ya rastgele 10 proje seçiyorlar ve aralarında değerlendiriyorlar.Daha önce bitek-o yarışmasına katılmıştım ve ordanda türkiyedeki lise programcıları az çok tanıyorum, tanıdığım simalardan biri katılsada geçse yapmıştır diyeceğim ama....Projemin ilkokul öğrencisinin yapabilceği projeden kötü olacağını sanmıyorum :)

Proje üzerinde çok uğraşmadım derslerden bulabildiğim vakitlerimi kullandım ki bu vakitler benim için çok önemliydi şimdi ise bu değerlendirmeyi görünce insanın içi gidiyor, emeğin boşa gittiğin görmek üzdü beni...

http://www.muratturan.com/projects/ew

Magic2Melody
21/04/2007, 17:27
Şimdi baktım mansiyonda alamamışım :D

the_alorak
21/04/2007, 20:00
Proje şartlarını bir ara okumuştum HTML olması gerekmekteydi..

mrcplus
21/04/2007, 20:51
proje linki yok adam ne yapmış göremiyorsunuz

İlkokul öğrencisi evet bir ilk okul öğrencisi benim asp.net,c# ile kodladığım css tasarımını yaptığım sitemi frontpageden yaptığı projesi ile geçmiş

Proje linki olmadan öğrencinin frontpage programı ile projesini yaptığını anlamak güç gerçekten. Ayrıca sonuçta bu bir yarışma. Burada ne ilk okul öğrencisini küçümsemenin ne de MEB'e çamur atmanın gereği yok. Madem MEB'in yaptığı yarışma bu kadar oluyor ozaman katılmanın bir gereği yok.

Magic2Melody
22/04/2007, 10:58
Proje linki olmadan öğrencinin frontpage programı ile projesini yaptığını anlamak güç gerçekten. Ayrıca sonuçta bu bir yarışma. Burada ne ilk okul öğrencisini küçümsemenin ne de MEB'e çamur atmanın gereği yok. Madem MEB'in yaptığı yarışma bu kadar oluyor ozaman katılmanın bir gereği yok.

İlkokul öğrencisini küçümsediğim yok bende ilkokuldayken farkım yoktu.Ben projemin linkini verdim eğer sen diyorsan ilkokul öğrencisi bundan daha başarılı bir proje çıkartır diyorsan susuyorum.Bir dahada katılmayı düşünmüyorum zaten.

Proje şartlarını bir ara okumuştum HTML olması gerekmekteydi..

2-3 kere okudum klavuzu boyle birşey görmedim eğer varsa bu yüzden derece almamış olabilir ama boyle bir kuralıda anlamak mümkün değil(ileri teknoloji kullanılmasın!)

ProJecT
22/04/2007, 11:14
Bir başka bahara =) .. eeuhe şaka takibi . yani bende sabit sayfalardan çok dinamik sayfalar daha dikkat çekici . garip bir durum .

perlci
22/04/2007, 11:24
Senin yaptığın iş kitaplarda anlatılıyor zaten,yarışmanın esas amacını yerine getirmemişsin. Ondan kaybetmişsin.

memila
22/04/2007, 11:26
eğer varsa bu yüzden derece almamış olabilir ama boyle bir kuralıda anlamak mümkün değil(ileri teknoloji kullanılmasın!)
'ileri teknoloji kullanılmasın' söylemi burada çok yanlış. Kurallar böyleyse demek ki adamlar senin katılmanı istemiyorlar. Seviyeyi düşük tutup ilkokul öğrencilerinden birşeyler çıkarmak, onları daha o yaşlarında bu işlere yönlendirip bu ödüllerle de kendilerine destek vermek istiyorlar.

Sen sonuçta belli bir seviyeye ulaşmışsın. Adamların amacı ödül dağıtmak değil, daha çok kişiyi daha o yaşta bu işlere yönlendirebilmek. Senin birinciliğin onlara ne getirecek ki? Hiçbirşey.

Magic2Melody
22/04/2007, 13:57
'ileri teknoloji kullanılmasın' söylemi burada çok yanlış. Kurallar böyleyse demek ki adamlar senin katılmanı istemiyorlar. Seviyeyi düşük tutup ilkokul öğrencilerinden birşeyler çıkarmak, onları daha o yaşlarında bu işlere yönlendirip bu ödüllerle de kendilerine destek vermek istiyorlar.

Sen sonuçta belli bir seviyeye ulaşmışsın. Adamların amacı ödül dağıtmak değil, daha çok kişiyi daha o yaşta bu işlere yönlendirebilmek. Senin birinciliğin onlara ne getirecek ki? Hiçbirşey.

Eğer amaçları seviyeyi düşük tutup ilkokul öğrencilerine birşeyler dağıtmak istiyorlarsa lise ve ilköğretimi ayırsınlar bu kadar basit yada desinler bu yarışma ilköğretim için bende emek harcamayayım.

Bir başka bahara =) .. eeuhe şaka takibi . yani bende sabit sayfalardan çok dinamik sayfalar daha dikkat çekici . garip bir durum .

Bu aralar word'de hazırlanan sayfalar daha popüler :)

Senin yaptığın iş kitaplarda anlatılıyor zaten,yarışmanın esas amacını yerine getirmemişsin. Ondan kaybetmişsin.

Yaptığım iş kitaplarda mı anlatılıyor ? Yarışmanın amacı en son imkanları kullanarak görsel olarak eğitim vermek değil mi ? Ben bunu sitede test sistemi, video&ses deneyler ve konu anlatımıyla en iyi şekilde anlatmaya çalıştım zaten daha ne yapayım ?

Neyse arkaşlar sağlık olsun ben başlığı ödül alamadım diye açmadım zaten 1 haftalık emeğimin boşa gitmesi üzdü beni ve 1 haftalık zaman benim içn çok değerliydi çünkü gerekti yazılı akşamı çalışmadım projeyi yetiştirmek için uğraştım son günler. Bu yüzden üzüldüm tekrardan sağlık olsun

civciv
22/04/2007, 14:30
gecmis olsun, turkiyede bu tip zirvaliklar artik kimseyi sasirtmiyor..

albatt
22/04/2007, 21:50
arkadaşım aynı yarışmaya bizde eğitim fakültesi öğrencisi olarak katıldık.Bizim projenin konusu biraz farklıydı ama adamlara mail attık böyle böyle bir proje ile yarışmanıza katılanabilir mi diye onlar da bize neden olmasın dedi.

sonrasında gönderdik projeyi cd de.Ve geçen sonuçlar açıklanmış baktım. Ve benim dalımda 3. yok yani 3. lüğe değer eser bulunamamıştır yazmışlar adama sanki küfreder gibi.Benim anlamadığım eğer o yarışmaya 3 yada daha fazla proje varsa o yarışmada niye 3. lüğe değer eser bulunamasın ki. O yarışmaya benim dalımda en az 3 projenin katıldığından eminim hadi 2 proje katıldı desek. :mad: Ki bundan da eminim 1. var 2. var sonra en azından benim proje de var.Burdan şu sonuç çıkar demek ki bi 3. olmak zorunda.

benim aklıma göre 3. olmamasınının sebebi ise ya meb ödüllere kıyamadı ya da gerçekten yarışmaya uyan eser yok.İşte o zaman şu soru akla geliyor "madem değerlendirmeyecekseniz niye bizim projeye olur diyorsunuz.".
bu sorudan hareketle de adamın aklına bin türlü soru geliyor.Niye beni uğraştırdın?, niye bana masraf yaptırdın?, niye benim zamanı aldın?, niye beni umutlandırdın?, herşeyden önemlisi niye benim projenin her şeyine sahip oldun?
halbuki ben sana sordum bu proje olur mu diye.

şu sebeb de olabililir adamlar konuyu başlatan arkadaşın dediği gibi yaptığımız proje php olduğu için kuramadılar, kullanamadılar ve dolayısı ile 3. lüğe değer eser bulamadılar.Ki eğer böyle bir sebeb varsa gerçekten ayıp etmişlerdir.

saygılar...

Magic2Melody
22/04/2007, 22:28
MEB'e mail attım buraya yazdıklarımı aynen kopyaladım bakalım ne cevap gelecek ?(yada gelecek mi ?)

Bir daha bir devlet kurumunun yaptığı yarışmaya katılmak için emek harcamak mı aman kalsın !

İşte açtığım başlık herşeyi özetliyor büyük ihtimal bütün projeler arasından 4-5 proje seçtiler ve eminim konuyla alakasız juriler tarafından değerlendirildi, hiç kimse MEB'e çamur atıyorum diye kusura bakmasın, MEB'in Düzenlediği Yarışma Bu Kadar Olur !

Magic2Melody
22/04/2007, 22:35
Bu arada eklemeyi unuttum MEB yarışma sonuçları 25'inde açıklanacak demişti 24 ünde siteye girdiğimde çoktan sonuçları açıklamışlar ve 24ünde ödül töreni yapmışlar, yani MEB projemi gerçekten inceleseydi ödül alamayacaktım ama MEB'e çamur atmayalım dimi :)

mrcplus
22/04/2007, 23:57
arkadaşım aynı yarışmaya bizde eğitim fakültesi öğrencisi olarak katıldık.Bizim projenin konusu biraz farklıydı ama adamlara mail attık böyle böyle bir proje ile yarışmanıza katılanabilir mi diye onlar da bize neden olmasın dedi.
Size yarışmaya katılabileceğinize dair bir şey söylemişler. Bu durum sizin dereceye gireceğinizi garantilemez.

albatt
23/04/2007, 00:20
acaba bi yarışma yapılıyorsa katılan, birşeyler hazırlayan çabalayanlar arasından en iyi 3 ü seçmek mi mantıklı yoksa en az 3 yarışmacının katıldığı bi yarışmada 3. lüğü değer eser bulamamak mı?

gameoverclocker
23/04/2007, 22:02
Sonra 3.ye baktım İlkokul öğrencisi evet bir ilk okul öğrencisi benim asp.net,c# ile kodladığım css tasarımını yaptığım sitemi frontpageden yaptığı projesi ile geçmiş :)
....

Projemin ilkokul öğrencisinin yapabilceği projeden kötü olacağını sanmıyorum :)

-- Anlamadığım şey şu diyelim ki ben senin 100 katı iyi bir proje yapsam bu seni yerden yere vurmamı gerektirir mi?
-- Peki hadi diyelim dediğin kadar kötü bir geliştirme yapmış o ilkokul çocuğu. Adamın belki okumayı yazmayı doğru dürüst öğrenemeyen yaşıtları arasında onu bu kadar kötülemenin ne alemi var.
-- Belkide çocuğun projesi GERÇEK KRİTERLERE uygundur.

Proje üzerinde çok uğraşmadım derslerden bulabildiğim vakitlerimi kullandım ki bu vakitler benim için çok önemliydi şimdi ise bu değerlendirmeyi görünce insanın içi gidiyor, emeğin boşa gittiğin görmek üzdü beni...

Bak burası daha hoş ama. Aynı yarışmadan benimde haberim vardı. Oturup uğraşsam ve kaybetsem senin gibi bunu demezdim. Sebebi basit bu bir yarışma. Bak bu sitede yarışma düzenliyo. Şimdi biri çıkıp dese yaff uğraştım en azından banada ödül verin bu sence ne kadar doğru bir yaklaşım olur. Herkese bişeyler verilse buna yarışma denmez.

Yinede projeni eleştirmek bana düşmez. Eleştirilmek isteniyorsa üniversitelerden birinin Bilgisayar ve Öğretim Tekno. başvur onlar sana belki neden olmadığını anlatır.

caytuna
23/04/2007, 23:15
Merhaba, sanırım yarışmanın değerlendirme ölçütleri hakkında biraz yorum yapmak gerekiyor. En başta belirteyim, MEB'de zaten doğru yapılan işlerin sayısı az. Doğru başlanıp yanlış bitiriliyor!..
Hazırlamış olduğunuz Web Tabanlı İçeriğin yani "online öğretim yazılımının" bazı eksikleri var.(benim fikrim)
1. Renkler çok iyi değil.
2. Konu anlatımı çok zayıf, görsellerde daha da desteklenmeli, atıflarla zenginleştirilmeliydi.
3. Testlerdeki soru sayısı yetersiz.
4. Yardım bölümü yok.
5. Sesli anlatım, ses desteği veya buna benzer erişilebilirlik opsiyonları yok.
6. Anasayfa çok sade (bence) yeterli. Ama yine de bir görselle desteklenmeliydi.
7. Bu yazılımın (ki siz .net kullanmışsınız bu programlamadır o nedenle yazılım diyorum) hangi dersin hangi ünitesi veya hangi konusunu anlattığını bilmek için öğretmen ya da ilgili seviyede öğrenci olmak gerekiyor.
8. Amaçlar ve kazanımlarla ilgili birşey yok.
9. Konu anlatımı içine deney videolarının bağlantılarını koysaydınız daha iyi olurdu.

Bunların yanı sıra iyi yönleri (yine benim fikrim)
1. Her sayfadan her sayfaya bağlantının her an olması (navigasyon) çok iyi. Ayrıca bağlantılar çok net ve hep aynı yerde ve kullanıcıların alışıl olduğu bir yerde (üstte) (kafa karıştırmıyor)
2. Başlık ve yazı hiyerarşisi çok iyi.
3. Deneylerin özgün biçimde video kaydının bulunması en önemli artısı.
4. Konu anlatımındaki benzeşimler (simülasyon) emek verilerek hazırlanmış belli.
5. Kullanılan web teknolojisi en yenisi (bazılarına göre en iyisi).
6. Sayfa hızlı yükleniyor.

Yazdıklarınızı okudum. Bence projenizin aspx dosyalarını çalıştıramamış olabilirler:) Benzer bir yarışma geçen yıl yapılmıştı. Macromedia (adobe olduya şimdi) Flash ile hazırlanan bir proje hazırlamıştık ben ve eşim. İl milli Eğitim müdürlüğünde komisyondan bizi çağırdılar incelerken. Çalıştıramamışlar. Adamlar swf dosyasını quicktime ile çalıştırmış. Bu yüzden "exec" kodumuz (bilirsiniz) yazılımdan çıkış butonunda fakat çıkış butonu çalışmıyor. "Bu çıkış işini de halletseydiniz keşke" demez mi! Ya adam, sen önce flash player yükle ondan sonra konuş. Neyse....
Dediğiniz gibi ben de duyuru yapıldığında inceledim baktım adres yok, demo yok. Eee o zaman kim naslıl birşey yaptı. Madem vatana millete hayırlı bir iş biz de görelim.
Geçen seneki yarışmada da dereceye girenlerin çalışmalarını göremedik. Biri de bizi temsilen Amerika'ya gitti.
MEB'de işler zor. Biz istediğimiz kadar kendimizi geliştirelim birşey farketmez. Geçen seneyi protesto için ben bu sene bu yarışmaya katılmadım.
Bu konu beni deşer:) Uzun sürer...
Not: Yorumlarımı yaparken branş bilgilerimi kullandım. Bir kısmı da kendi deneyimlerim sonucunda vardığım saptamalar. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeniyim.

Magic2Melody
24/04/2007, 02:19
-- Anlamadığım şey şu diyelim ki ben senin 100 katı iyi bir proje yapsam bu seni yerden yere vurmamı gerektirir mi?
-- Peki hadi diyelim dediğin kadar kötü bir geliştirme yapmış o ilkokul çocuğu. Adamın belki okumayı yazmayı doğru dürüst öğrenemeyen yaşıtları arasında onu bu kadar kötülemenin ne alemi var.

Bak burası daha hoş ama. Aynı yarışmadan benimde haberim vardı. Oturup uğraşsam ve kaybetsem senin gibi bunu demezdim. Sebebi basit bu bir yarışma. Bak bu sitede yarışma düzenliyo. Şimdi biri çıkıp dese yaff uğraştım en azından banada ödül verin bu sence ne kadar doğru bir yaklaşım olur. Herkese bişeyler verilse buna yarışma denmez.

Yinede projeni eleştirmek bana düşmez. Eleştirilmek isteniyorsa üniversitelerden birinin Bilgisayar ve Öğretim Tekno. başvur onlar sana belki neden olmadığını anlatır.

Kötüleyen yok mesajlarımı doğru okursan şu ifademi görürsün "Bende ilkokulda frontpage ile site yapardım"...Kimseyi yere vurduğum yok ama bir ilköğretim öğrencisi frontpage sitesi ile sözde benden daha başarılı olduysa emek harcadığım için sinirlenirim.

Uğraştım vermiyorsunuz demiyorum ben benim projem bariz daha iyi neden vermiyorsunuz diyorum.Haklıyımda sonuna kadar.

Ayrıca eleştirilmek istiyorsan yok şöyle yap tavrın hiç hoşuma gitmedi,daha önce katıldığım ve çok daha ciddi olan bitek-o yarışmasında birincilikle eleştirildim yine eleştirilmem gerekirse herhangi bir üniversitenin bilmemne bölümüne başvurmak yerine ceviz.net'de başlık açarım burdaki çok deneyimli ve bilgili insanlar bahsettiğin bölümden çok daha yararlı oluyorlar.

@caytuna: yapıcı yorum için teşekkürler, zaten diyorum kasmadım projeyle dediğim gibi azda olsa çokda olsa bir emek verdim.İlk 3'e giren siteleri toplasan zaten o özellikler yine biraraya gelmez :) ama boyle saçma bir değerlendirme olunca insan sinirleniyor...

Bu arada meb'e attığım mail'e cevap hala gelmedi zaten birinin ilgilenip olumlu veya olumsuz bir yanıt yazacağını sanmıyordum.

ajnglagla
24/04/2007, 12:21
yok çocuk ilkokulda nasıl bir sayfa yaptı da 1. seçildi merak ediyorum, daha ne bileyim abisi yapmıştır belki. çok mu şüpheciyim ne :garip: yarışma web yarışması link yok

arkadaşın bu konuyu dile getirmesi senin onu yerden yere vurmanı gerektirir mi?

ovus
26/04/2007, 00:32
OĞUZHAN CAN

Bursa Kültür Koleji Öğrencisiyim
8. Sınıfa gidiyorum...

BILMEDEN KONUSUYORSUNUZ ISTE ALIN PROJE SIZE !!!
www.oguzhancan.com (http://www.oguzhancan.com)

SONUC SAYFASI DA BURASI !!

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2007/egitek/web_tabanli_yarisma/yarisma_sonuc.html (http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2007/egitek/web_tabanli_yarisma/yarisma_sonuc.html)

ABIM YOK !
EZMENIZE GEREK DE YOK !

LISEYE GITTIGINIZ ICIN BENI KUCUMSEDINIZ BURDA..

YAZILANLARIN HEPSINI OKUDUM

SITEYI DREAMWEAVER ILE YAPTIM
KONU ANLATIMLARI ICIN MACROMEDIA CAPTIVATE KULLANDIM
TEST BOLUMU ICIN DE AYNI SEY GECERLI!

3D ANIMASYONLAR SWFIT 3D ILE YAPILDI
KONU ANLATIMINDAKI ANIMASYONLARIN TAMAMI BANA AITTIR.
FLASH ILE YAPILDI!

ALIN PROJE ELESTIRIN BAKALIM

OYLE OTURUP KONUSMAKLA OLMUYOR

Sözüm sadece belli kişilere...

Herkese TEŞEKKÜRLER...

ovus
26/04/2007, 00:42
@caytuna: yapıcı yorum için teşekkürler, zaten diyorum kasmadım projeyle dediğim gibi azda olsa çokda olsa bir emek verdim.İlk 3'e giren siteleri toplasan zaten o özellikler yine biraraya gelmez :) ama boyle saçma bir değerlendirme olunca insan sinirleniyor...

OZELLIKLERI GOZDEN GECIRMENIZI ONERIYORUM...

yok çocuk ilkokulda nasıl bir sayfa yaptı da 1. seçildi merak ediyorum, daha ne bileyim abisi yapmıştır belki. çok mu şüpheciyim ne :garip: yarışma web yarışması link yok

LINKI MEB YERINE BEN VERIYORUM...

Uğraştım vermiyorsunuz demiyorum ben benim projem bariz daha iyi neden vermiyorsunuz diyorum.Haklıyımda sonuna kadar.

GORMEDIGIN PROJELER HAKKINDA BU KADAR KESIN KONUSMAMALISIN...

TESEKKURLER...

turker
26/04/2007, 01:03
neden bu kadar içerledin ki?

civciv
26/04/2007, 01:11
"benim kaale alinmadigim yarismada ya hile vardir ya juri salaktir" havasindaki arkadaslar oguzhan'in cevabina ve calismasina dikkat etsin.her ne kadar hafiften kibirli yazmissa da hakettiginizi yazmis.yarismayi elestirmekte haklisiniz ama, basarisizliginizi yuceltip basarili olanlari asagilamaniz cirkin bir davranis.

oguzhan'in medeni cesareti ve calismasi, gosterdigi tepki tamamen yerinde.

Magic2Melody
26/04/2007, 17:58
"benim kaale alinmadigim yarismada ya hile vardir ya juri salaktir" havasindaki arkadaslar oguzhan'in cevabina ve calismasina dikkat etsin.her ne kadar hafiften kibirli yazmissa da hakettiginizi yazmis.yarismayi elestirmekte haklisiniz ama, basarisizliginizi yuceltip basarili olanlari asagilamaniz cirkin bir davranis.

Oğuzhan dikkatli okursan senin projen için değil o ilkokul çocuğu lafları 3. proje için.

Ha istersen gelelim projeni eleştirmeye, projen harika gibi anlatmışsın. Bence projenin projenin sadece konu anlatım bölümü başarılı...

Projeni özetlememi istersen;

1-) Menü tasarımı Flash
Menü oldukça basit bir menü flash kullanmayı az çok bilen herkez yarım saate yapabilir.

2-) Konu anlatımı ve Testler
Sitenin çoğunlu zaten Captivate ile yapılmış.Captivate kullandığını ilk bakışta anladım, captivate kullananlar bilir ne kodlama nede bilgisayar bilgisi istemez, mouse tıklmasıyla herşeyi yaparsınız, Flash'lı word yani.

Testler dediğim gibi Captivate işi ama buna rağmen projedeki toplam soru sayısı 11 ?

3-) Animasyonlar
Animasyonlarda çok fazla birşey yok, flash ile(swift daha basit hatta) 2 saate tüm animasyonlar yapılabilir.

Kişisel değerlendirmem: Tekrar söyleyeyim projede abartılacak birşey yok çünkü projenin %90'ı hazır programlarla 3-5 mouse tıklaması ile yapılmış ama yaşına göre iyi bir iş çıkartmışsın...Kullandığın programlar her ne kadar programcılık becerileri istemesede bu projeyi benim projemin önüne koyulmasına ses çıkartmam.Çünkü seslendirmeler hoşuma gitti.

@civciv:
MEB'in düzenlediği yarışma bu kadar olur konusunda ben iddamı devam ettiriyorum nerde görülmüş projeyi yapan kişiyle görüşmeden derecelendirme yapıldığı. 500 ytl verip flash web sitesi yaptırıp yollasam demek ki ödülleri göterecektim :)

ProJecT
26/04/2007, 19:41
Biri 8 e giden öğrenci .. öbürü hayattan nasibini almış olgun bir birey :)

ne diyeyim .

Fuzz
26/04/2007, 20:09
...Uğraştım vermiyorsunuz demiyorum ben benim projem bariz daha iyi neden vermiyorsunuz diyorum.Haklıyımda sonuna kadar...

Aynı zamanda "bencilim ve süper egom tatmin olamayınca sinirden çıldırıyorum" da diyor musun ?!

Sırf kendin kazanamadın diye Milli Eğitim Bakanlığı gibi bi kurumun yarışmasını kötüleyip kazanan yarışmacılara (ki kazanan projeleri görmediğin halde) çamur atamazsın. Kazanamadıysan kazanamamışındır, bu kadar basit.
M.E.B yetkilerinin buraları okuyup sana mansiyon vereceğini de sanmıyorum; bundan sonra böyle konularak açarak ne kendi vaktini ne de bizlerin vaktini boşa harcarsın.

ovus
26/04/2007, 20:29
Yaşma göre iyi işmiş...

EVET MERAK EDIYORUM TESTIN DISINDA NEREDE KULLANDIN ASP.NET'i?

KONU ANLATIMINA GELINCE...

AYRICA BILGILER COK KISA..
OZET GIBI SANKI...
BILMIYORUM INSANLAR KOPYALA YAPISTIR BILGIYE NE DENLI ONEM VERIYORLAR ??

TESTLERE VE DENEYLERE LAFIM YOK, GUZEL CALISMA TEBRIK EDERIM

ASPX ASPX...
KONUSUYORSUN...

BEN DE PHP BILIYORUM PHP ILE DE YAPABILIRDIM HERSEYI...

CAPTIVATE ISI OLDUGU HALDE SORULAR 11 TANE DIYORSUN NE FARKEDER??
ASPX ILE YAZINCA KOD KOPYALAMAK ZOR MU GELIYOR ??
BIR KAC DEGISIKLIK YAPMAK ??

HERKESE TESEKKUR EDERIM ARKADASLAR

AMA YASINA GORE IYI IS DIYE KONUSMASIN KIMSE BURADA!!

mrcplus
26/04/2007, 20:53
Haklı olan konuşur ama bunun da bir sınırı vardır.

Magic2Melody
26/04/2007, 21:21
Aynı zamanda "bencilim ve süper egom tatmin olamayınca sinirden çıldırıyorum" da diyor musun ?!

Sırf kendin kazanamadın diye Milli Eğitim Bakanlığı gibi bi kurumun yarışmasını kötüleyip kazanan yarışmacılara (ki kazanan projeleri görmediğin halde) çamur atamazsın. Kazanamadıysan kazanamamışındır, bu kadar basit.
M.E.B yetkilerinin buraları okuyup sana mansiyon vereceğini de sanmıyorum; bundan sonra böyle konularak açarak ne kendi vaktini ne de bizlerin vaktini boşa harcarsın.

Dünyada kaç yarışmada yarışmacının projeyi yaptığına hiç dikkat edilmeden ödül verilir ! Yada kaç yarışmada 25inde ödüller verilecek diyip, 24 ünde siteye baktığımda ödüllerin dağıtıldığını görürsün ? Yada Kaç Yarışmada Kazanan Eserleri Göremezsin ? adam gibi yarışma olursa çamur atmam, önüne bakmadan nasılsa MEB diye dalma.

Egomu boyle saçma ve özen gösterilmeyen bir yarışmayla tatmin etmem merak etme, Bitek-O 2006 Programlama kategorisi sonuçlarına bi göz gezdir boş vaktinde...Milletle sidik yarıştırıyoruz sanki yahu..

Yaşma göre iyi işmiş...

EVET MERAK EDIYORUM TESTIN DISINDA NEREDE KULLANDIN ASP.NET'i?

KONU ANLATIMINA GELINCE...

AYRICA BILGILER COK KISA..
OZET GIBI SANKI...
BILMIYORUM INSANLAR KOPYALA YAPISTIR BILGIYE NE DENLI ONEM VERIYORLAR ??

TESTLERE VE DENEYLERE LAFIM YOK, GUZEL CALISMA TEBRIK EDERIM

ASPX ASPX...
KONUSUYORSUN...

BEN DE PHP BILIYORUM PHP ILE DE YAPABILIRDIM HERSEYI...

CAPTIVATE ISI OLDUGU HALDE SORULAR 11 TANE DIYORSUN NE FARKEDER??
ASPX ILE YAZINCA KOD KOPYALAMAK ZOR MU GELIYOR ??
BIR KAC DEGISIKLIK YAPMAK ??

HERKESE TESEKKUR EDERIM ARKADASLAR

Afedersin abi işte biz asp.net sağdan soldan kod bulup kopyala yapıştır yapıyoruz, müsait bi zamanda captivede nasıl tıklanıyor öğretirmisin :) bir daha olmaz kusura bakma acemi programcılarız biz :)

Dark-Masterr
26/04/2007, 21:54

+1.

HunTER
26/04/2007, 22:45
Oncelıkle ovus buyuk harfle yazmaktan vazgec.. Haklı olsan dahı bu kımseye bagırıp cagırabılecegın anlamına gelmez.. Hanı ses etmıyoruz dıye tepemıze cıkmanın alemı yok..

Tartısmaya gelınce.. Magic2Melody'nın ısı oyle ahım sahım bırsey sayılmaz.. Ne tasarım ne programlama adına.. Hatta bana kalsa ovus'un projesını buna tercıh ederım.. En azından seslı anlatım ustunlugu var..

Ama Magic2Melody'ı sırf C# Captivate (ya da Flash'dan) cok daha zor dıyerek takdır gormek ıstıyorsa kusura bakmasın.. Onemlı olan ortaya konan urundur.. Eger ovus Captivate ıle senın zor teknolojın ıle basaramadıgını basarıyorsa havanı alırsın..

Bu gercek hayatta da boyledır, uzgunum..

ovus
26/04/2007, 23:07
Arkadaşlar
Forumunuza rahatsızlık verdiğim için özür dilerim sizden...

Buraya hiç bir şey yazmamam gerekirdi...
Linki kaldırıyorum

Magic2Melody beni yanlış anlamışsın.
Copy paste derken, içerikten bahsediyordum.
Sorudaki olay da her soru için oluşturduğun kodu tekrarlayarak soru sayısını arttırabilirdin sen de bunu anlatmaya çalıştım..

Kusura bakmayın
Ben ne de olsa 8.sınıfa gidiyorum
Küçümsenmem gerekir...

HERKESE HAYATTA BAŞARILAR...

Fuzz
26/04/2007, 23:09
Dünyada kaç yarışmada yarışmacının projeyi yaptığına hiç dikkat edilmeden ödül verilir ! Yada kaç yarışmada 25inde ödüller verilecek diyip, 24 ünde siteye baktığımda ödüllerin dağıtıldığını görürsün ? Yada Kaç Yarışmada Kazanan Eserleri Göremezsin ? adam gibi yarışma olursa çamur atmam, önüne bakmadan nasılsa MEB diye dalma.

Egomu boyle saçma ve özen gösterilmeyen bir yarışmayla tatmin etmem merak etme, Bitek-O 2006 Programlama kategorisi sonuçlarına bi göz gezdir boş vaktinde...Milletle sidik yarıştırıyoruz sanki yahu..

Yarışmanın ayrıntılarını bilmiyorum, fakat sonuç ortada: kazanamamışsın.
Buraya gelip konu açıp uzun uzun cevaplar yazıyorsan bunun anlamı kazanamamayı sindirememektir. Tüm bunları yapman ve sağa sola kızman mucize olup yarışmada derece almanı da sağlamayacak, bunu sen de biliyorsundur.
Ve hala görmediğin, inceleyemediğin kazanan yaklaşık 20 proje hakkında "kötü" yorumlaması yapabiliyorsun... Sanırım bu konuda insan üstü güçlere sahipsin ki göremediğin bi' şeyin iyi veya kötü olduğunu anlayıp "ben haklıyım, en iyisi benim projem" demeye devam edebiliyorsun.

Konumuz Bitek-O'nun değil, M.E.B'in yarışması.
"Yarışma" olayı senin sokak ağzı tabirinle "sidik yarıştırma" işidir. Bi organizasyona katılırsın, yarışmanın şartlarını iyice anladıktan sonra eforunu ortaya koyarsın, senden daha iyileri varsa veya yarışma şartlarına uymamışsan kaybedersin. Gayet basit.

Son olarak; üslubunu düzeltmedikçe benim mesajımdan alıntı yapıp bana çıkışırmış tadında cevaplar yazmazsan sevinirim, zira sonuçları üzücü olabilir...

turker
26/04/2007, 23:23
Kusura bakmayın
Ben ne de olsa 8.sınıfa gidiyorum
Küçümsenmem gerekir...
sen önce kendi ezikliğinden bir kurtul...ben 8. sınıf bile olsam senin kadar X den anlamasam bile senden daha fazla Yden anlarım diyeceğine ettiğin lafa bak.

Karşılıklı atışmayın!

civciv
26/04/2007, 23:29
MEB'in Düzenlediği Yarışma Bu Kadar Olur !
harbiden bu kadar olur.kazanamayanlarin derdi basarisizligi yuceltmek, kazananlarin da basariyi yuceltmek.koca koca harflerle isim yazmalar, noktalama isaretleriyle yapilan oyunlar, hirs, hile, ihtiras ne ararsan var..

500 ytl verip flash web sitesi yaptırıp yollasam demek ki ödülleri göterecektim
goturememen durumunda ne olurdu merak ediyorum.sanirim internet ve is forumunda "x in yaptigi flash web sitesi bu kadar olur!" basliginda tartisiyor olurduk (:

memila
26/04/2007, 23:36
Egomu boyle saçma ve özen gösterilmeyen bir yarışmayla tatmin etmem merak etme, Bitek-O 2006 Programlama kategorisi sonuçlarına bi göz gezdir boş vaktinde...

Bitek-o'nun alakası nedir burada? Oradaki başarıyı başarı mı sayıyorsun? Üzüldüğünde kendini Bitek-o ile mi sevindiriyorsun? Bu tür konularda haksız duruma düştüğünü anlayınca 'Bitek-o sonuçlarına bakın' diyerek bizi mi susturuyorsun?

Cevap verme rica ederim. Soruların cevaplarını zaten biliyorum.

Diğer yandan, projeyi göstermeden kazanan arkadaşın arkasından atıp tutuyordun. Fakat kazanan kişi burada olduğuna, ve biz de projeyi gördüğümüze göre bırak bundan sonra yorumu biz yapalım.

Genel olarak mesajlarını yazmadan önce iki kere düşünmeni, üslubunu düzeltmeni rica ediyorum.

Buraya gelip konu açıp uzun uzun cevaplar yazıyorsan bunun anlamı kazanamamayı sindirememektir. Tüm bunları yapman ve sağa sola kızman mucize olup yarışmada derece almanı da sağlamayacak, bunu sen de biliyorsundur.
Ve hala görmediğin, inceleyemediğin kazanan yaklaşık 20 proje hakkında "kötü" yorumlaması yapabiliyorsun... Sanırım bu konuda insan üstü güçlere sahipsin ki göremediğin bi' şeyin iyi veya kötü olduğunu anlayıp "ben haklıyım, en iyisi benim projem" demeye devam edebiliyorsun.

"Yarışma" olayı senin sokak ağzı tabirinle "sidik yarıştırma" işidir. Bi organizasyona katılırsın, yarışmanın şartlarını iyice anladıktan sonra eforunu ortaya koyarsın, senden daha iyileri varsa veya yarışma şartlarına uymamışsan kaybedersin. Gayet basit.

Buna da tamamen katılıyorum...

Magic2Melody
26/04/2007, 23:49
Oncelıkle ovus buyuk harfle yazmaktan vazgec.. Haklı olsan dahı bu kımseye bagırıp cagırabılecegın anlamına gelmez.. Hanı ses etmıyoruz dıye tepemıze cıkmanın alemı yok..

Tartısmaya gelınce.. Magic2Melody'nın ısı oyle ahım sahım bırsey sayılmaz.. Ne tasarım ne programlama adına.. Hatta bana kalsa ovus'un projesını buna tercıh ederım.. En azından seslı anlatım ustunlugu var..

Ama Magic2Melody'ı sırf C# Captivate (ya da Flash'dan) cok daha zor dıyerek takdır gormek ıstıyorsa kusura bakmasın.. Onemlı olan ortaya konan urundur.. Eger ovus Captivate ıle senın zor teknolojın ıle basaramadıgını basarıyorsa havanı alırsın..

Bu gercek hayatta da boyledır, uzgunum..

Ertuğrul abi ben zaten yarışmayı sallamadım projemlede uğraşmadım diye ilk mesajımda yazdım, sen beni az çok tanıyorsun nasıl projeler çıkarabileceğimi biliyorsun zaten.

Captive ile bende flash birşey yapardım hatta hazır tema indirirdim captive'me çokda güzel olurdu C# bişiyler karaladım onun yerine dereceye giremesemde boyle yaptığım için memnunum.

Ah şu ilk 3'ün linkini bi verselerde millet neler yapmış bi görebilsek...

Son olarak; üslubunu düzeltmedikçe benim mesajımdan alıntı yapıp bana çıkışırmış tadında cevaplar yazmazsan sevinirim, zira sonuçları üzücü olabilir...

Sabır sen bana ya hala derece almak için mi bağırıp çağırdımı sanıyorsun ? Benim yarışmalara katılırken ödülden çok prestiji ile ilgileniyorum.

Yok kazanamamışsında yok sindiremiyorsun, neyi sindiremeyeceğim ? Benim projelerim, ortaya koyduğum ve olduğum yer belli ben buraya gelipte şurda birinci oldum şurda şu projem var yok şurda şunu başardım diye yazacak halim yok çok merak ediyorsan araştırırsın.Sokak ağzı seviyene getirende sensin.

Sense gelmiş hala yok MEB çamur atma kazanamışsn işte diyorsun bide gelmiş üzülürsün diyorsun, buyur üz.

Bitek-o'nun alakası nedir burada? Oradaki başarıyı başarı mı sayıyorsun? Üzüldüğünde kendini Bitek-o ile mi sevindiriyorsun? Bu tür konularda haksız duruma düştüğünü anlayınca 'Bitek-o sonuçlarına bakın' diyerek bizi mi susturuyorsun?

Cevap verme rica ederim. Soruların cevaplarını zaten biliyorum.

Diğer yandan, projeyi göstermeden kazanan arkadaşın arkasından atıp tutuyordun. Fakat kazanan kişi burada olduğuna, ve biz de projeyi gördüğümüze göre bırak bundan sonra yorumu biz yapalım.

Genel olarak mesajlarını yazmadan önce iki kere düşünmeni, üslubunu düzeltmeni rica ediyorum.

Buna da tamamen katılıyorum...

O halde cevabını bildiğin soruları sorma yada cevap verilmesine izin ver.

Bitek-O yazmamın sebebi Fuzz'un insanı çileden çıkartıcak mesajları.Bitek-O'yu başarımı sayıyorsun demişsin, gurur duyuyorum.

Üzüldüğünde demişsin, ne için üzüleyim boyle bir yarışmada dereceye giremediğim için mi ?

--------------

Şimdi laf sokmaları, didiklemeri bırakın lütfen.Amaç ne burda senin projen kötü yada sen boylesin demek mi ? İlk mesaja bakarsanız ben yarışmayı kötüledim hala kötülüyorum, hala anlamayanlar için;

1-) Hangi yarışmada dereceye laik görülen projeler saklanır ?

2-) Kaç yarışmada direkt projeye bakılır ve yarışmacı hiç sorgulanmadan ödül verilir ? Projeleri gerçekten katılanların yaptığını kanıtlayabilir misiniz ? Ben bu şekilde olacağını bilsem 300 milyona çok güzel bir flash yaptırırdım.(Bu yarışma seneye tekrar olursa ve eğitim konusu şart olmazsa proje vbulletin scriptini göndereceğim.)

3-) Bir yarışmanın takvimi olur 25 inde ödül verilecek deniyorsa 25'inde verilir, MEB'in yaptığı gibi 25inde sonuçlar açıklanacak denildikten sonra 24'ünde ödüller verilmez.(yani dereceye girsem ödül törenini kaçıracaktım :))

Şimdi bu yarışmayı öven aman MEB'e çamur atma diyen arkaşlar şu üç sorunun cevabını verebiliyorlar versinler.

ovus
26/04/2007, 23:54
Yarışmaya bir şey demiyorum ben artık...

Alın 3.üncünün çalışmasını buldum...

http://www.emineornek.com/ogrenciweb/azotdongusu/azotdongusu.html (http://www.emineornek.com/ogrenciweb/azotdongusu/azotdongusu.html)

2.ciyi bulamadım...

memila
27/04/2007, 00:04

http://www.emineornek.com/ogrenciweb/azotdongusu/azotdongusu.html (http://www.emineornek.com/ogrenciweb/azotdongusu/azotdongusu.html)

2.ciyi bulamadım...

Şimdi sorayım sana sevgili Murat (magic2melody), sen bunlar kadar emek verdin mi çalışmana?

Emek emek diye yırtınıyorsun ama, verilen gerçek emeği görebiliyoruz bu çalışmada... Anlamak istemediğin birşey var ki, o da MEB'in profesyonel bir yarışma düzenlemediği... Verilen emeğe, sitenin gözde bıraktığı etkiye bakıyor. Ve ben bunu üçüncü sitede görüyorum. Gerek video ve sesli anlatım, gerek şirin videolar bu sempatiyi bende bırakıyor. Sen istediğin kadar kullandığın programlama dillerinle yırtın, senin çalışman bu etkiyi bende bırakamıyor.

Çünkü burası bir programlama yarışması değil. Bu bir 'WEB TABANLI EĞİTİM İÇERİĞİ GELİŞTİRME YARIŞMASI'

Söylenecek birşey var mı ki daha?

Magic2Melody
27/04/2007, 00:05
Yarışmaya bir şey demiyorum ben artık...

2.ciyi bulamadım...

Çok iyi oldu bu link.

Şimdide şöyle düşünmenizi istiyorum bir okulda kaç tane 7. öğrencisi Flash'ın ne olduğunu bilir(Flash kullanmayı demiyorum Flash nedir diyorum) ve bu 3 öğrencide aynı okuldanmış gerçekten iyi bir araya gelmişler 3 tane flash bilen 7. sınıf öğrencisi.

Bitek-O'ya bu yüzden yarışma diyorum çünkü projeyi kimin yaptığını kontrol ettiler.Özellikle Web Tasarım kategorisinde ve özel okullardan katılan öğrencilerde genelde okullarının bilgisayar öğretmeni yardımcı oluyor. Olur mu öyle şey diyenler Bitek-O 2006 dan diskalifiye edilen ilköğretim öğrencilerine nedenini sorsunlar.

Edit: Emek emek vermiş diye yırtınanlar bi zahmet bu sitedeki kaynak bölümüne tıklasınlar...

- Öğrencilerin ilk web tasarım deneyimleri buymuş :) hızlı başlamışlar Allah yollarını açık etsin

- Swish Kullanmayı öğrenip, animasyonlarını bitirmişler ne güzel :)

Artık konuşacak birşey kalmadı yarışmanın ciddiyeti belli oldu.

3. tane 7. sınıf kolej öğrencisi çok güzel bi proje çıkarmışlar bunun sayesinde hayatlarında site yapmamış 3 öğrenci 1 ay içinde swish kullanmayı öğreniyor yetmiyor web sitesi yapmayı öğreniyor yetmedi buda bide video montaj ve convert olaylarına girip projesini yapıyor, actionscript'de yarın öbürgün başlarlar buna inanlarda bak ne kadar emek harcamıs sen bu kadar harcadın mı diyor veya ödülü veriyor tebrikler :hey:

Magic2Melody
27/04/2007, 00:27
Dereyeceye giren 5 öğrencininde 4'ününde özel okuldan olması ne güzel değil mi ?

ama eminim hepsi bir raslantıdır.

TheOldMan
27/04/2007, 01:21
Sevgili Gençler,

Amacım Oğuzhan'ın avukatlığını yapmak değil ama, bu onun ilk başarısı değil.
Geçen yıl ikincisi yapılan Ulusal e-dream Animasyon ve WEB Tasarım Yarışmasında, Animasyon dalında Mavi Gezegenin Doğuşu adlı projesiyle yine birinciliği var.

Galiba bu, olayın bazı arkadaşların ifade ettiği gibi rastlantı olma olasılığını azaltıyor...

Hepinize başarılar diliyorum...

turker
27/04/2007, 01:29
Dereyeceye giren 5 öğrencininde 4'ününde özel okuldan olması ne güzel değil mi ?

ama eminim hepsi bir raslantıdır.
kolejlerin imkanları daha fazla, bu tür yarışmalar okul için bir prestij meselesi, öğretmenler belki ek gelir elde edebiliyor yada bu tür etkinliklere öğrencileri hazırlamaları şart koşuluyor vs. rastlantıdan ziyade bunlar daha mantıklı bence...

(birden fazla üyelik hesabı açmana gerek yok ovus)

Magic2Melody
27/04/2007, 03:52
Peki turker kolejin imkanlarına tamam ama #42'nolu postda mı rastlantı....

HunTER
27/04/2007, 04:30
Edit: Emek emek vermiş diye yırtınanlar bi zahmet bu sitedeki kaynak bölümüne tıklasınlar...

Tıkladım ve orda rehber ogretmenler eslıgınde proje gelıstıren uc ılkogretım ogrencısı gordum.. Bunda sasılacak bırsey yok..

Yanı.. Bence durumu fazla kısısellestırıyorsun.. Bu cocuklara da haksızlık edıyorsun.. Hanı fazlada cıddıye almadıgın bır yarısmada ılkokul cocukları tarafından elenmek sana degerınden bırsey kaybettırmez..

pirilti
27/04/2007, 08:44
@MagicMelody
danışıklı döğüş işte..hatır gönül..meselesi..maksat eşe dosta..şirinlik yapmak..
ama yaşadığım için biliyorum..şöyle durumlarda olabiliyor..seçici kurul içinde bu işten anlamayan insanlar olabiliyor..adamın o günkü ruh durumuna göre yada kendisiyle ilgili hoşuna giden bir ayrıntıyı yakaladığında..aa bu güzelmiş diyip seçim yapabiliyorlar...bir seçici kurulda ilk konuşan evet derse o kuruldan geçer..biri birşeyden anlamaz yada kıl olursa istersen programla dolma sardır..işi bitmiştir...bu nedenle yarışmaya katılıyorsa bir insan en aptalalrın bile anlayabileceği basitlikte olmalı..mümkünse anlamaya bile insanlar çaba göstermemeli..basit şekil yada görsel olmalı!...Örneğin mynet dünyada bukadar hit alıp bukadar rezil yapılan sayfalar olamaz değilmi..anahtar basit görünmesi!!! işte yarışmayı bunlar kazanır!!..istersen sen programla dolma sardır anlamı yok...

Yarışmaya katılan öğrencilerin yaşını düşünür ve flash gibi bir programla bu kompozisyonu bu arkadaşların uygulamaya sokmaları dahada zor..! özellik üçüncü çalışmada öğrencilerin tek tek tanıtım yapılması...tecrübe ister..!!!!..

Özetle @MagicMelody seni çok iyi anlıyorum ve ben sana hak veriyorum!..tepki göstermende bence çok güzel...
Öss sınava az kaldı..kafana bunları takma!!!

turker
27/04/2007, 12:37
yarışma şartlarını bilmiyorum ama büyük ihtimalle gözden kaçırdığınız birşey var o da projenin tamamen projeyi üreten öğrenciler tarafından yapılmasının gerekmediği. dolayısıyla alt yapıdan çok görünen kısımda kimin ki daha farklı ve detaylıysa o kazanmıştır diye tahmin ediyorum.

CeaSeR
27/04/2007, 14:57
MEB'in yarışmasının muhteviyatı hakkında çok fazla bilgim yok ancak.
Forumdan takip ettiğim kadarı WEB TABANLI EĞİTİM İÇERİĞİ GELİŞTİRME YARIŞMASI -ymış

şimdi

Magic2Melody arkadaşım Ohm kanununun nesini geliştirdin allah aşkına
bir "düğüme giren akımlar toplamı çıkan akımlar toplamına eşittir " bu cümle klişedir ve ben ömrümün sekiz senesini bu kelime üzerinden formül türeterek geçirdim. Amacı Web tabanlı geliştirme olan bir yarışmadı En.Mes.Lisesi birinci sınıfta Elektronik dersinin birinci konusunu koyarsan ben kendim senden kümeler konusunuda istiyorum şahsen

programlamada Flash - C# - hede - höde envayi çeşit programlama dili kullansan ne fayda sen kendi içinde;
hehe bak şimdi kimsenin bilmediği bir dil kullanıcam juri üyeleri apışıp kalacak
diye kodluyorsan senin verdiğin tepki çok normak çünkü juri üyeleri seni ters köşeye yatırdı.

ben kendi fikrimle senin daha önceden yaptıklarını biliyorum eğer sen illa aspx ile yapacam en zor benimki olacak css olacak demeseydin cidden başarırdın çünkü gerçekten görsellikte yok . Özet olarak boşuna çırpınıp dövünüyorsun maden böyle hazımsızlık çekecektin bari yarışmaya katılmasaydın da kendine yazık etmeseydin. Peki ya ha keza kazansaydın ne olacaktı ?. bir başka yarışmada kazanman seni mükemmel yapmaz.

Revlis
27/04/2007, 17:03
Çok iyi oldu bu link.
...
- Swish Kullanmayı öğrenip, animasyonlarını bitirmişler ne güzel :)

Artık konuşacak birşey kalmadı yarışmanın ciddiyeti belli oldu.

3. tane 7. sınıf kolej öğrencisi çok güzel bi proje çıkarmışlar bunun sayesinde hayatlarında site yapmamış 3 öğrenci 1 ay içinde swish kullanmayı öğreniyor yetmiyor web sitesi yapmayı öğreniyor yetmedi buda bide video montaj ve convert olaylarına girip projesini yapıyor, actionscript'de yarın öbürgün başlarlar buna inanlarda bak ne kadar emek harcamıs sen bu kadar harcadın mı diyor veya ödülü veriyor tebrikler :hey:

Ya güldürme beni... Bu çocuklar 7. sınıfta ben programlamaya 6.sınıfta başladım 7.sınıfta iyi düzeyde asp biliyordum. Windows Registry si üzerine hazırladığımız arşiv sitesi çok fazla hit aldı. O sistedeki flashların çok daha ötesini yapacak bilgiyede sahiptim.

Ama eğer işi illa YAŞA vuracaksan şunu diyeyim senden küçük o çocuklar senden daha fazla emek göstermişler sende yaş ile emek arasında bir orantı kurulursa çok geride kalırsın . MEB e sürekli *** atıyorsun adamlar süper programlama , ajax son teknoloji , süper tasarım istemiyorlar sadece bir konunun ilk-orta okul düzeyinde bir çocuğun anlayacağı basitlikte ve doyurucu bilgi ile olmasını istiyorlar.

Misal eğer harcayacak vaktim olsaydı tüm siteyi flash la yapmayı seçerdim. Ama benim yapacağım flashda ineklere ağaçlara tıklanabilir , deneyleri flash üzerinden yapabilme imkanı vs. olurdu.

Topyekün de haksız sayılmazsın , sitelerin linkleri ve açıklanma tarihi gibi konularda haklısın.

caytuna
27/04/2007, 23:46
Jüri konusunda haklı da olabilirsiniz (o anki ruh hali vb..) ama muhtemelen jüri üyeleri öğretim üyeleriydi. Ankara'daki üniversitelerden elbette. Tabi Eğitek içinden öğretmenler de mutlaka vardı. Ayrıca Fen ve Teknoloji - Sosyal Bilgiler öğretmenleri ve akademisyenleri de eminim aralarındaydı.
Ben adaletli bir değerlendirme yapıldığı düşüncesindeyim. Bu yarışmanın klıavuzunu inceleme imkanı olanlar ne kadar detaylı planlandığını ve aslında "ne" istendiğini anlayacaktır. İstenen şey başarılı ve öğretici (pekiştirici de olabilir) içerik hazırlamak ve "kullanıcı dostu" yapmaktı. Bizim-sizin muhteşem tasarımlarımız çocukların umurunda değil emin olun. Yarışma ürünlerinin hedef kitlesi "öğrenci"lerdi.
Siz hiç bir eğitim yazılımı hazırlayıp (flash-captivate-authorware-vb...) öğrencilerinizin kullanımına sundunuz mu? Sunduktan sonra sizin özenle hazırladığınız yönergeleri öğrencilerinizin hiçe saydığını:) gördünüz mü? Büyük özenle ve ren düzenlemeleri ile butonları hazırlarsınız ama öğrenci döner "örtmenim buraya mı tıklayacağız" der! İlginç deneyimler yaşıyoruz gerçekten.
Takvime uyulmaması belki önemsenmeyebilir ama yarışmada dereceye girenler mutlaka afişe edilmelidir. Doğrusu budur. Böylece herkes meraktan kurtulur ve buna benzer tartışmalar daha yapıcı olabilir.
3.olan projelerden birinin bağlantısı verilmiş. Bulan arkadaşın klavyesine sağlık. Çocuklar "yardım" almışlar tartışılmaz. Hiçbiryerde almamışlarsa bile web projesinin SENARYO'su öğretmenlerden yardım alınarak hazırlanmış.
"Flash ile hazırlanan animasyonlardak hayvanlara tıklanabilir yapardım" diyen forum üyesinin diline sağlık. Harika bir fikir. Bence bir öğrenci bu proje içinde anlatılan "azot döngüsü" konusu öğrenmek için sayfayı açtığında ilk önce hayvanlara tıklamak isteyecektir.
Eğitim yazılımlarına (özellikle küçük yaştaki öğrencilere yönelik) güzel bir örnek arayanlar "mine'nin bilim evi" adlı yazılımı incelemeye çalışsın derim. Üst seviyede öğrencilere hitap eden bir yazılım incelemek için "akademedia (http://www.akademedia.com.tr/akademedia.htm)" yazılımını inceleyiniz.

Magic2Melody
28/04/2007, 01:59
Ya güldürme beni... Bu çocuklar 7. sınıfta ben programlamaya 6.sınıfta başladım 7.sınıfta iyi düzeyde asp biliyordum. Windows Registry si üzerine hazırladığımız arşiv sitesi çok fazla hit aldı. O sistedeki flashların çok daha ötesini yapacak bilgiyede sahiptim.

Ama eğer işi illa YAŞA vuracaksan şunu diyeyim senden küçük o çocuklar senden daha fazla emek göstermişler sende yaş ile emek arasında bir orantı kurulursa çok geride kalırsın . MEB e sürekli *** atıyorsun adamlar süper programlama , ajax son teknoloji , süper tasarım istemiyorlar sadece bir konunun ilk-orta okul düzeyinde bir çocuğun anlayacağı basitlikte ve doyurucu bilgi ile olmasını istiyorlar.

Misal eğer harcayacak vaktim olsaydı tüm siteyi flash la yapmayı seçerdim. Ama benim yapacağım flashda ineklere ağaçlara tıklanabilir , deneyleri flash üzerinden yapabilme imkanı vs. olurdu.

Topyekün de haksız sayılmazsın , sitelerin linkleri ve açıklanma tarihi gibi konularda haklısın.

7. sınıfta ileri düzeyde asp mi biliyordun hmmm ben şuan asp bana yetmediği için asp.net'e geçtim fakat hala tam olarak asp ustasıyım diyemem, sense 12 yaşında ilerdi düzeyde asp biliyorsan tebrik ederim.

Projelerin doğru düzgün incelenmediği belli, projelerin proje sahiplerimi yapıyor yoksa yaptırılıyor mu belli değil, projelerin linkleri belli değil, yarışma belli değil...Şimdi bu yarışmayı ister MEB yapsın ister MS yapsın hiç fark etmez kötülerim, benim emeğim bu kurallar yüzünden boşa gidiyor çünkü kim bana o dereceye giren projelerin öğrenciler tarafından yapıldığını kanıtlayabilir ?

@pirilti
destek için teşekkür ederim.takdığım yok zaten dostum boyle bir yarışmada derece alsam neye yarar ? ama burdaki bazı insanlar beni çileden çıkarttı yok yapamamışsın işte yok MEB'e çamur atmada falan fişmekan...Herkes kendinin ne olduğunu biliyor, ben bu başlığı doğru düzgün bir yarışma yapılmadığı için açtım ve bellide oldu bir çok anlamsız kural var, olması gereken bir çok kuralda yok. neyse sadece bir yarışmaydı 1 haftalık emek verdim boşada gitmedi derslerden biraz kodlamayı hatırladım :)

Harika(!) MEB'in eseri Öss'ye hazırlanıyoruz bakalım iyi bi yer olur inşallah.

civciv
28/04/2007, 02:30
ben programlamaya 6.sınıfta başladım 7.sınıfta iyi düzeyde asp biliyordum.
bunu soyleyen su an 15 yasinda degilse eger, komik olmus.programlamaya 11 yasinda baslamak muhim degil, gecen yil 8 yasinda baslayan hindistanli bir cocuk unlenmisti hatirlarsiniz.muhim olan su, 12 yasinda kendini iyi yerlere tasiyan birinin yillar sonra ufakliklarin sidik yarisina girdigi bir tartismada bu ozelligiyle ovunmesi ne garip!

DOĞUHAN
28/04/2007, 07:54
...
Harika(!) MEB'in eseri Öss'ye hazırlanıyoruz bakalım iyi bi yer olur inşallah.
ÖSS ÖSYM'den alınıp MEB'e verildi de ben mi kaçırdım?:garip:

caytuna
18/05/2007, 00:17
Yarışmada dereceye giren tüm projeler meb sayfasında yayınlanmış. Dileyen inceleyebilir. Birçoğu flash tabanlı, öğretici içeriklerin bir kısmı hariç ben pek beğenmedim. Tasarımlara gelince onu da siz yorumlayın, ben kendi adıma sosyal bilgiler - öğretmen projesinde 2.olan'ı çok beğendim ama onun bile kendi içinde sorunları var.

axiyim
22/06/2007, 02:34
Merhabalar gençler;
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yarışması hakkında yapmış olduğunuz düşüncelerinizi okudum. Yalnız bazı cümle ve kelimelerinizin neyden! kaynaklandığını anlayamadım.

Yarışmada 1.olan Oğuzhan CAN Bursa Kültür Koleji'nde 7.ve 8.sınıfları okuyup busene mezun olmuş oldukça çalışkan bilgili ve saygılı bir öğrencidir.
7.sınıfdan itibaren diğer arkadaşları ile birlikte bilgisayar dünyasında hızla ilerlemiş ve kendisine has özgün web tasarım ve animasyon çalışmalarıyla hep bir adım önde olmuştur.
2006 E-Dream Ulusal Animasyon yarışmasında TÜRKİYE 1.si olmuş ve bu sene 2007 MEB yarışmasında da TÜRKİYE 1.si olmuştur.
Okulunda hep bilgisayar alanında örnek olmuş bir öğrencidir.

Bu sene yaptığı çalışmayı yarışmaya haftalar kala görmüş olup, daha ilk gördüğümde bu projenin birinci olacağını çevremdeki herkese söylemişimdir.
Nitekim düşüncelerim her zaman olduğu gibi yine beni yanıltmamıştır!..

MEB in bu seneki yarışmasında 1. ve 3. olan Oğuzhan, Emre, Berkay ve Birce benim öğrencilerimdir.
Bu bana çok büyük bir grur vermektedir.

Bu tür yarışmalara bir çok kendine ve projesine güvenen öğrenci katılmaktadır. Malesef 1. olarak adı üstünde sadece BİR kişi seçilmektedir.

Önemli olan hangi programı ne kadar iyi bildiğin değil, hangi programı hedefin için ne kadar iyi kullanabildiğindir.

Herkes çok şey bildiğini zanneder, aslında bu tür insanlar en az şey bilenlerdir. Özellikle Bilgisayar dünyasında!...

İşte size bazı başarılar ve kullanılan programlar :

2004 - Interschool Web Design Competition 2004 - 6.lık "Kelebeğin Rüyası" - SWISH
(Bursa Kültür Koleji)
2005 - BİTEK-O - Türkiye 4.lüğü "Hayalimdeki " "DR.CELL" 4.sınıf öğrencisi - MS
PowerPOINT-(Bursa Kültür Koleji)
2005 - BİTEK-O - Türkiye 4.lüğü "Lise Programlama (İlköğretim 7.sınıf öğrencisi)"
"ODYO" - PASCAL-(Bursa Kültür Koleji)
2006 - Ulusal E-Dream Web-Animasyon Yarışması - Animasyon Türkiye 1.liği - Mavi
Gezegen- FLASH
2006 - BİTEK-O - Web Tasarım- Türkiye 2.liği - "Deniz Sporları" - FLASH +
Dreamveawer- (Bursa Kültür Koleji)
2007 - MEB Eğitim içeriği geliştirme proje yarışması - Türkiye 1.liği - FLASH - (Bursa
Kültür Koleji)
2007 - MEB Eğitim içeriği geliştirme proje yarışması - Türkiye 3.lüğü - SWISH- (Bursa
Emine Örnek Koleji)
2007 - İstanbul Bahçeşehir Koleji Web Tasarım YArışması - Türkiye 1.liği - SWISH -
(Bursa Emine Örnek Koleji)

2003-2006 yıllarında Bursa Kültür Koleji Bilgisayar Öğretmeni ve
2006-2007 ve halen Bursa Emine Örnek Koleji Bilgisayar Öğretmeni
Şevket ÖZDAN

olarak, bu başarılara tüm özverileri ile imza atan ve tüm kıskanç bakış ve sözlere her zaman en güzel cevabı başarıları ile veren ÖĞRENCİLERİME sonsuz TEŞEKKÜR ederim.

SİZ HER ZAMAN BAŞARIRSINIZ.....
YETERKİ İSTEMEYİ BİLİN...

:super: SAYGILARIMLA...:super:

Şevket ÖZDAN
Bilg.Öğrt.
:ginginn:
:sus:

yaso_19
22/06/2007, 03:17
ben şuan o projeleri yapan gençlerden belki daha bilgiliyim..
Ama yemin ederim onlara imrendim. Onların yerinde olmayı çok isterdim. O yaşta Türkiye'de çocuklarımız web nedir onu bile bilmiyo nerdeyse. Bilse de ya cafelere gidip counter strike oynar yada araba yarışları :) işte bu projeleri yapan çocuklarda gerçekten gelecek gördüm. önemli olan bir programcının aspx ile kodlama yaptığı değil, önemli olan ilköğretim öğrencisinin(binlerce, belki milyonlarca yaşıtının bilmediği) programları kullanıp, interaktif cd ler gibi çalışmalar ortaya çıkarmasıdır. Gerçekten çok imrendim. Bu çocuklar, projelerini devam ettirirlerse, 20 ye geldiklerinde dünya genelinde programlar yazarlar :)
teşekkürler Hocam bizi bilgilendirdiğiniz için, öğretmenlik hayatınızda başarılar, umarım nice Oğuzhan lar eğitirsiniz.. Öğretmenlerin öğrencilerine böyle destekler verdiğini görmek çok güzel, zira bizim ünide hocalara soru bile soramıyoruz, adamdan saymıyorlar bizi...

mTuran
22/06/2007, 03:49
Merhabalar gençler;
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yarışması hakkında yapmış olduğunuz düşüncelerinizi okudum. Yalnız bazı cümle ve kelimelerinizin neyden! kaynaklandığını anlayamadım.

Yarışmada 1.olan Oğuzhan CAN Bursa Kültür Koleji'nde 7.ve 8.sınıfları okuyup busene mezun olmuş oldukça çalışkan bilgili ve saygılı bir öğrencidir.
7.sınıfdan itibaren diğer arkadaşları ile birlikte bilgisayar dünyasında hızla ilerlemiş ve kendisine has özgün web tasarım ve animasyon çalışmalarıyla hep bir adım önde olmuştur.
2006 E-Dream Ulusal Animasyon yarışmasında TÜRKİYE 1.si olmuş ve bu sene 2007 MEB yarışmasında da TÜRKİYE 1.si olmuştur.
Okulunda hep bilgisayar alanında örnek olmuş bir öğrencidir.

Bu sene yaptığı çalışmayı yarışmaya haftalar kala görmüş olup, daha ilk gördüğümde bu projenin birinci olacağını çevremdeki herkese söylemişimdir.
Nitekim düşüncelerim her zaman olduğu gibi yine beni yanıltmamıştır!..

MEB in bu seneki yarışmasında 1. ve 3. olan Oğuzhan, Emre, Berkay ve Birce benim öğrencilerimdir.
Bu bana çok büyük bir grur vermektedir.

Bu tür yarışmalara bir çok kendine ve projesine güvenen öğrenci katılmaktadır. Malesef 1. olarak adı üstünde sadece BİR kişi seçilmektedir.

Önemli olan hangi programı ne kadar iyi bildiğin değil, hangi programı hedefin için ne kadar iyi kullanabildiğindir.

Herkes çok şey bildiğini zanneder, aslında bu tür insanlar en az şey bilenlerdir. Özellikle Bilgisayar dünyasında!...

İşte size bazı başarılar ve kullanılan programlar :

2004 - Interschool Web Design Competition 2004 - 6.lık "Kelebeğin Rüyası" - SWISH
(Bursa Kültür Koleji)
2005 - BİTEK-O - Türkiye 4.lüğü "Hayalimdeki " "DR.CELL" 4.sınıf öğrencisi - MS
PowerPOINT-(Bursa Kültür Koleji)
2005 - BİTEK-O - Türkiye 4.lüğü "Lise Programlama (İlköğretim 7.sınıf öğrencisi)"
"ODYO" - PASCAL-(Bursa Kültür Koleji)
2006 - Ulusal E-Dream Web-Animasyon Yarışması - Animasyon Türkiye 1.liği - Mavi
Gezegen- FLASH
2006 - BİTEK-O - Web Tasarım- Türkiye 2.liği - "Deniz Sporları" - FLASH +
Dreamveawer- (Bursa Kültür Koleji)
2007 - MEB Eğitim içeriği geliştirme proje yarışması - Türkiye 1.liği - FLASH - (Bursa
Kültür Koleji)
2007 - MEB Eğitim içeriği geliştirme proje yarışması - Türkiye 3.lüğü - SWISH- (Bursa
Emine Örnek Koleji)
2007 - İstanbul Bahçeşehir Koleji Web Tasarım YArışması - Türkiye 1.liği - SWISH -
(Bursa Emine Örnek Koleji)

2003-2006 yıllarında Bursa Kültür Koleji Bilgisayar Öğretmeni ve
2006-2007 ve halen Bursa Emine Örnek Koleji Bilgisayar Öğretmeni
Şevket ÖZDAN

olarak, bu başarılara tüm özverileri ile imza atan ve tüm kıskanç bakış ve sözlere her zaman en güzel cevabı başarıları ile veren ÖĞRENCİLERİME sonsuz TEŞEKKÜR ederim.

SİZ HER ZAMAN BAŞARIRSINIZ.....
YETERKİ İSTEMEYİ BİLİN...

:super: SAYGILARIMLA...:super:

Şevket ÖZDAN
Bilg.Öğrt.
:ginginn:
:sus:
Ben Magic2Melody,
Hocam bana bir iki paragraf boyunca yerindeyse "laf sokmuşsunuz".Öncelikle ben çok bildiğimi zannetmiyorum, okulun başarılarını buraya yazmanızın nedeninide anlayamadım ama yazıyorsanız lütfen bilgileri çarpıtmayın örneğin MEB yarışmasında öğrenciniz projenin %85 bölümünde FLASH kullanmamış mouse tutma bilgisi isteyen Captivate kullanmıştır.

ben şuan o projeleri yapan gençlerden belki daha bilgiliyim..
Ama yemin ederim onlara imrendim. Onların yerinde olmayı çok isterdim. O yaşta Türkiye'de çocuklarımız web nedir onu bile bilmiyo nerdeyse. Bilse de ya cafelere gidip counter strike oynar yada araba yarışları :) işte bu projeleri yapan çocuklarda gerçekten gelecek gördüm. önemli olan bir programcının aspx ile kodlama yaptığı değil, önemli olan ilköğretim öğrencisinin(binlerce, belki milyonlarca yaşıtının bilmediği) programları kullanıp, interaktif cd ler gibi çalışmalar ortaya çıkarmasıdır. Gerçekten çok imrendim. Bu çocuklar, projelerini devam ettirirlerse, 20 ye geldiklerinde dünya genelinde programlar yazarlar :)
teşekkürler Hocam bizi bilgilendirdiğiniz için, öğretmenlik hayatınızda başarılar, umarım nice Oğuzhan lar eğitirsiniz.. Öğretmenlerin öğrencilerine böyle destekler verdiğini görmek çok güzel, zira bizim ünide hocalara soru bile soramıyoruz, adamdan saymıyorlar bizi...

http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=293681&postcount=40

yaso_19
22/06/2007, 12:31
Ben Magic2Melody,
Hocam bana bir iki paragraf boyunca yerindeyse "laf sokmuşsunuz".Öncelikle ben çok bildiğimi zannetmiyorum, okulun başarılarını buraya yazmanızın nedeninide anlayamadım ama yazıyorsanız lütfen bilgileri çarpıtmayın örneğin MEB yarışmasında öğrenciniz projenin %85 bölümünde FLASH kullanmamış mouse tutma bilgisi isteyen Captivate kullanmıştır.

http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=293681&postcount=40
bütün mesajları okudum, o mesaj da dahil. nolmuş?
o çocuklar senin bilgine göre o yaşta yapamıycakları bi iş yapmışlar, oysa ki senin her zmnki bildiğin iş... bence ödülü senden daha çok haketmişler kusura bakma.

civciv
22/06/2007, 12:56
kibir gozunuzu kor etmis, birinci olan cocugun etrafindakiler de ayri birer kose yazari otorite kesilmis.

takilip kalmissiniz "14 yasinda cocuklar web nedir bilmiyor, bu cocuklar pascal ile programlama yapip dreamweaver ile sayfa yapti" muhabbetlerini.nerde yasiyosunuz afrikada falan mi? 15 yasinda kalkip pcnet'e makale yazan cocuklari gorduk, yeni de degil yillar once.her neyse, oyle tahmin ediyorum temelinde cehalet olan bir kibirle yazisiyorsunuz, fakat sunu bilmelisiniz ki, sizi roketleyen calismalarinizin hicbir numarasi yok, bu tip yarismalara da zaten cidden iyi gelistiricilerin katildigini sanmiyorum.10 sayfa tartisip birbirinizle sidik yarisina girdiniz hatta cocugun babasi bile geldi "oglum soyledir boyledir" daha devam ettirip akrabalarinin falan da sacmasapan yazilarini okutacak misiniz?

bu aptal yarismalara egonuzu sisirmek icin degil maddi cikariniz icin girin bence.kazanamayinca veya kazanamayanlar sizi kiskaninca gurur yapmazsiniz boylece.

turker
22/06/2007, 14:51
son söz söylenmiş zaten