Tam Sürümünü Görmek İçin : Dedicated Hosting Co-Location Reseller
Herkese selamlar arkadaşlar,
Forumlar içerisinde baktım nereye açıyım diye uygun bir alan bulamadım. Bu konu bence herkes tarafından bilinmesi gereken bir konudur ve herkesin görüş öneri ve yorumlarını bekliyorum. Profesyonel düünmenizi bekliyorum arkadaşlar. Altta verdiğim şekilde açıklamaları sırayla yaparsanız sevinirim. Umarım bir UP konu olur bu.
Not: Ayrıca açıklama ve tavsiyeleri Windows ve Linux ikilisini vererek yaparsanız bence daha iyi olur.
Siz bir Sunucu/Reseller/vs almak isteseydiniz acaba hangisini neden tercih ederdiniz_?_
Dedicated Server
Co-Location
Reseller Paketler
Hosting Paketler1- Dedicated : ..... için winsows ve linux
2- Co-Location : ..... için winsows ve linux
3- Reseller : ..... için winsows ve linux
4- Hosting : ..... için winsows ve linux
Şimdiden herkesin eline koluna klavyesine aklına sağlık diyorum...
Oy kullanan arkadaşlar ayrıca açıklamada yaparlarsa sevinirim. Şundan dılayo a şıkkı şundan dolayı b şıkkı şeklinde daha açıklayıcı ve daha bilgilendirici olur diye düşünüyorum :)
cappytoi
21/04/2007, 17:36
öncelikle baştan belirteyim firma vermiyoruz, genel bir konu olarak isteyen istediğini yazsın, ilan tahtasına dönüşmesin konu.
projenin büyüklüğüne göre seçilebilir. Reseller ve hosting aynı şey. Sunucu yönetmeyi bilmiyorsanız ve proje paylaşımlı bir hostta tutunabilecekse bu tip bir tercih yapmak mantıklı olacaktır. Bunun yanında yine sunucu yönetmeyi bilmiyorsanız ve yeterli gelmiyorsa paylaşımlı host, managed dedicated dediğimiz firmanın sizin için herşeyi yaptığı hizmeti kullanabilirsiniz.
colocation ülkemizde mantıklı bir seçim olabilir, çünkü uyduruk uyduruk makinelere 100gb bandwidth 'i dayayıp 200ytl gibi meblağlara satmaya çalışıyorlar. 1mbit hat alıp şöyle güzel bir xeon sunucu kurmak güzel olur, kurulumu pahalı olur ama uzun vadede karlı olacaktır.
Magic2Melody
21/04/2007, 17:56
Dedicated alırdım ve ev1servers'dan.Projenin ihtiyaçlarıda seçim kadar önemli.
@cappytoi (http://forum.ceviz.net/member.php?u=1332) kardel konu için ve bilgiler için teşekkütler.
Arkadaşlar mümkünse firma ismi vermeleyelim firma ismi verecekler PM atsınlar Yönetimden arkadaşlar firma isimleri ile burasının reklam alanına döneceğini belirttiler ve haklılar. İlginize teşekkürler bu konu sadece bilgilendirme amaçlı olması açısından verilsin ve anketlerde onun içindir.
Dedicated alırdım ve xxxxxxx'dan.Projenin ihtiyaçlarıda seçim kadar önemli.
Magic2Melody
21/04/2007, 18:45
UnPoo ev1server'in reklam olacağını sanmıyorum dünyanın en büyük hosting firması o yüzden yazdım zaten, yoksa bir türk firma ismi falan olsa reklam kokusu alır herkes.
cappytoi
21/04/2007, 19:00
yapmaz magic2melody öyle şeyler :)
yapmaz magic2melody öyle şeyler :)
Walla hoca ben senin yazılarına dayanarak demiştim :hey: yoksa benim için farketmez. Hatta tavsiyede bulunacak arkadaşlar için PM gönderim yazmıştım. :super:
Peki arkadaşlar bi şey soracam dedicated leri baya bi araştırdım ben özellikle yabancı firmalardan büyük bir kaçı ile Türkiyede bu işi yapanları ( irili ufaklı ) arada uçurumlar görüyorum.
Yabancı firmaların fiyatları gerçekten çok çok ucuz bunun nedeni sizce ne olabilir merak ettim.
cappytoi
23/04/2007, 07:41
türkiyede 5mbit çıkış 1000-1500ytl civarında yanlış bilmiyorsam. sebebi bu olması muhtemel.
Birkere ortada bir projen varsa ona uygun olan platformu seçmelisin bu asp, asp.net ise windows olamlı çözümün php gibi bir dil kullanıyorsan sisteminde elbette linux bir sistem olmalı ayrıca eğer tek bir site host edecek ve gelirin cidden iyi olacaksa bence colocation yap sonucda dedicationda alsan colocationda alsan onu yönetecek bir bilgiye sahip olman gerek. yurt dışı ucuz çünki adamların imkanları fazla biz burda 1 mbit adsl için havaya uçarken arkadaşım hollandada 7 mbit kullanıyor sen düşün. Türkiyede hizmet çok pahalı yurt dışına kıyasla, haliyle hizmetide ucuza veriyorlar ama şunuda göz önüne al yurt dışından alacağın dedicationda Türkiyeye kıyasla yavaş olacaktır. Aynı site Türkiyedeki bi sunucuda 15 saniyede yükleniyorsa yurt dışındaki serverden 25-30 saniyeden aşağı yüklenmez. Bunları göz önüne alarak yurt dışından al ayrıca telekomun yurt dışı kesintileride olmuyor değil :D bide o var
Türkiye'de hemen hemen teknolojik tüm imkanlar pahalı, çünkü ülkemizde bu altyapıyı sağlayacak araçlar pahalı.
Mesela; 60MBIT Metro Ethernet Türkiye'de aylık 6.000 YTL iken, Fransa'da aylık 400 $ / 560 YTL.
Mesela; Sunucuların tutulacağı ortamın kirasına bakacak olursak, Fransa'da en kötü 100 metre kare bir alanın kirası aylık ortalama 200 $ / 280 YTL, Türkiye'de bunu hesaplamıyorum bile.
Mesela; Yurtdışında yaşanan kesintiler aylık 2.2% iken, Türkiye 24 saat yüzebilen dalgıçlarıyla sürekli kablo bantlıyor.
@Ömer kardeşim gerçekten güzel bir yazı. Yalnız ben USA dan, Almanya dan ve Türkiyeden bazı server ları test ettim. Hız olarak USA diğerlerinden baya hızlı çıktı. Üstelik bununla kalmayıp IP lerinden aldığım bilgilerden yararlanarak diğer sitelerinide göz önüne aldım bi tane site cidden çok büyüktü oda USA Serverlarda barınmakta ve inan bana süper hızla açılıyor. Ülkemizde teknoloji gerçekten pahalı. Bunun sebebi de tabii altyapıdır. Kesintilere gelince onda sonuna kadar haklısınız. Ama 2 aydır test ettiğim Türk firmalarına bakıyorum ve bazıları cidden berbat ve bunda Telekomla ilgili bir sorun yok adamlar server ayarlamayı bilmiyorlar haftada 3 gün kapalı gecelere kapalı gündüzler açık veya tam tersi olan bir sunucudan başka ne beklenebilirki. Üstelik bunu yetkililer takip etiyor siz düşünün!!!
Mingitau
23/04/2007, 17:30
Fransada ev bağlantıları ciddi derecede ucuz ancak ticari olarak bir hizmet veremiyorsunuz bir çok port kapalı oluyor, ticari bağlantılar ise aşağı yukarı Türkiye kadar fiyatları, tabii siz X altyapı şirketine kesintisiz enerji ve alan taahhüdünde bulunursanız onlarda ise Gbitlik erişimlerinde oldukça büyük indirimler yapıyorar bir çok DC de bu şekilde kuruluyor zaten birer exchange noktası olarak.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.