PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Visual Basic'te yazdırmak

memo35izm
07/07/2003, 12:55
Ben eski Quick Basic programlamadan gelen biriyim. Access ve Visual Basic’te yeni başlayan biri olarak Programlar yapıyorum. Ancak bazı sorunlar nedeniyle Programlarımda sorun yaşıyorum.
Benim sorunum şu:
Eski Dos programlarında Nokta vuruşlu yazıcılarda Sürekli Formla yazıcıya yazdırdığım formlar daha hızlı ve Noktalı şekilde çıkıyordu. Ancak Visual Basic veya Access’ten yazıcıya gönderdiğim formlar Windows fontlarında yazdığından yazıcı yavaş ve kaliteli baskıya göre yazıyor. Dos ortamındaki gibi noktalı ve daha hızlı yazıya nasıl geçebilirim? Bunun yolunu anlayabileceğim şekilde anlatacak biri olursa sevinirim.
Mail adresim : memo35izm@mynet.com

acemi
07/07/2003, 14:26
Sanirim artik bircok yazici sadece grafik modda calisiyor, text mod kullanma imkanin yok. Text mod destekleyen yazicilar icin Windows surucusunu kurcalamak lazim, program icinden bunu halletmek oldukca zor olur.

Belki yine grafik mod kullanip baski kalitesini dusurmek isine yarayabilir.

memo35izm
07/07/2003, 15:37
Cevabın için teşekkürler. Ancak ben zaten Dot Matrix yazıcı kullanıyorum. Yani benim sorunum yazıcıdan değil, programlamadan kaynaklanıyor ve bunun bir şekilde yolunun olduğunu hazır programlarda görüyorum.
İyi günler.

Revlis
08/07/2003, 22:27
yazıcıdan normal yazı formatında yazı çıkarmak için

printer.print [string]

kullanman gerkli pozisyon ve diğer ayarlarda printer. ile ayarlanıyor.

memo35izm
08/07/2003, 23:12
Cevabın için çok teşekkürler. Visual Basic'te Dos ortamındaki gibi Dot Matrix yazıcıda form yazdırmak için bu yeterli mi? Bir de Access'te de böyle bir yol var mı?

Revlis
08/07/2003, 23:50
dene... çünkü vb yazı yazdırmanın tek yolu bu eğer form.print kullanırsan yazıları resim şeklinde yazıyor.. bir de font u yazıcının desteklediği bir fonfa ayrlaman lazım. Access midir nedir anlamam (veri tabanı olrak kullanıyorumda programın kendisi kullanmıyorum)

lordkyhn
27/07/2003, 20:38
[string] yazmak zorunlu mu

Revlis
02/08/2003, 21:48
[string] yazan yere string olarak tanımlanmış bir değişken girilmesi zorunlu

selami_32
19/04/2004, 08:34
merhaba saygılar,
qb biliyorsan küçükken
open "lpt1:" for output as 1
dersen yazıcı portunu 1 nolu dosya olarak açıyordurk.
şindi aynı şey vb'de de geçerli
print #1, "bilmem ne" komutu yazıcıya doğrudan bilgi gönderir windows alt yapısını kullanmadan her türlü şeyi bu şekil yazdırabilirsin.
saygılar saygılar tekrar sayglıar :2:

Cekici
19/04/2004, 12:23
vb.' den diyelimki DataReport kullanıyorsun buradan zaydırırsan misal 5 sn'de yazar ama vb den direkt olarak yazdırırsan 3 sn'de dostan 1 sn'de yazar (nokta vuruslular için) kaliteyi düşürürsen biraz daha zaman kazanırsın

[string] ' kullanımı bence zorunludur neyin yazdırılacağını göstermez isen makine yazdıracak bir şey bulamaz buda sorun çıkartır bence belirt. kolay gelsin

ya revlis yazıları arasnda niye boşluk bırakmıyorsun da bize eziyet ediyorsun anlamadım gitti.

asmin80
16/03/2006, 20:34
[string] yazmak zorunlu mu
[string]olmazsa ne yazdıracan daha olamadı nesne adı text1.text oda işine yaramazsa bi değişken dene...
Kolay Gelsin...

Revne
18/03/2006, 03:33
merhaba saygılar,
qb biliyorsan küçükken
open "lpt1:" for output as 1
dersen yazıcı portunu 1 nolu dosya olarak açıyordurk.
şindi aynı şey vb'de de geçerli
print #1, "bilmem ne" komutu yazıcıya doğrudan bilgi gönderir windows alt yapısını kullanmadan her türlü şeyi bu şekil yazdırabilirsin.
saygılar saygılar tekrar sayglıar :2:

Evet printer nesnesini kullanabilirsin...
Ama
open "lpt1" for output as 1
print #1,.........
.....................
close 1

seklinde yaparsan yazma olayı cok daho hızlı olacaktır....

Revlis
21/03/2006, 00:13
2003 de ki mesaj hayat buldu, bence 3 yılda çözmüştür sorunu
ama herkes in aklında bir daha pekişti

ZuCChiNi
23/03/2007, 12:36
Merak etmeyin bu konuda halâ çözüm arayanlar var.
Benim gibi.
Biraz daha araştırayım bakalım.

Revne
26/03/2007, 05:17
Kime nasip kime kismet :)

Kolay Gelsin