PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : textbox enter olayı

deggial
20/04/2007, 23:29
selamlar..
Daha önce sorulmuştur çok büyük bir ihtimalle aynı soru. Ama baya aramama rağmen bulamadım böyle bir başlık.. Yardım ederseniz sevinirim..

ASP.NET 2.0
VB.NET

html veya asp bir textbox'ın klavyeden enter tuşu ile html veya asp bir butonu çalıştırmasını nasıl sağlayabilirim.
ASP.NET'de çok sinir bozucu bir olay var.. Şu bir türlü adam gibi anlayamadığım __eventTarget ve postBack zımbırtıları kafasına göre bir butonu atıyor textboxlar için..

Sayfada 8 - 10 tane buton var.. Her textbox'ın çağıracağı butonun farklı olmasını istiyorum.

if ((event.which && event.which == 13) || (event.keyCode && event.keyCode == 13)) {
document.form1.all['btn_login'].click();
return false;}
else return true;

şeklinde bi javascript kodu buldum onkeydown 'da çağırmak için.. Ancak bu da yemiyor.

Şimdiden teşekkürler..

deggial
22/04/2007, 15:45
hala uygun bir çözüm bulabilmiş değilim..
upTopic yapmam lazım başlığı kusura bakmayın..

her_mes
22/04/2007, 17:26
ne kadar işine yarar bilmiyorum ama html içinde accesskey diye söyle bir yöntem var. input içine eklediğin zaman alt+kusa yol tuşunu kullanarak submit yapabiliyorsun. Aşağıdaki örnekte Alt+S kısayol tuşu textarea içindeki bilgileri submit yaptırıyor.

<input type="submit" value="Gönder" accesskey="s" title="Kısayol Tuşu: Alt+S">

deggial
22/04/2007, 17:35
sağolasın her_mes.. Onu da öğrendiğim iyi oldu...

Fakat an itibari ile hallettim sonunda.. daha bi değişik javascrtipt kodu buldum bi yerlerden.. Bir de Butonlarım HTML tipi butondu. AspButonu yapmak gerekiyor.. doPostBack'in çalışması için sanırım..

aynı şeye ihtiyacı olacak olanlar için:

<script type="text/javascript" language="javascript">

function AnyInput_KeyDown (e, target)
{ if ((e.which && e.which == 13) || (e.keyCode && e.keyCode == 13))
{ __doPostBack(target, ''); return false; } return true; }

</script>

textbox'ın onkeydown özelliğine "AnyInput_KeyDown(event,'btn_login');"
yazınca çok güzel oldu..

fearlessalien
08/12/2007, 12:12
ne kadar işine yarar bilmiyorum ama html içinde accesskey diye söyle bir yöntem var. input içine eklediğin zaman alt+kusa yol tuşunu kullanarak submit yapabiliyorsun. Aşağıdaki örnekte Alt+S kısayol tuşu textarea içindeki bilgileri submit yaptırıyor.

<input type="submit" value="Gönder" accesskey="s" title="Kısayol Tuşu: Alt+S">

TAB 'a basılınca formu submit etmek mümkünmü?Ben accesskey="tab" yaptım olmadı tabii,ascii tablomda da bulamadım tab tuşunan değerini.ne önerirsin?

murats
21/12/2007, 11:56
tab'ın accsess keyini bulacaksın kaça denk geliyosa yazacağın kod eğer tab tuşuna basıldıysa bir javascript fonksiyonu çağıracaksın ve fonksiyonda formu sabmit edeceksin