PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : sqldatasource1.select Parametreden dolayı Yaşanan sorun

flashtr
20/04/2007, 12:20
Değerli Aradaşlar,

Gridview kullanarak bilgileri listeliyorum. veritabanı sql.
data source olarak SQLDATASOURCE1 olarak ayarladım burada select için query yazmadan. bir button ekleyip

Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

SqlDataSource1.SelectCommand = "SELECT SIPARS FROM TBLURETPAKETSEVK WHERE SIPARISNO=?"

SqlDataSource1.SelectParameters.Add("SIPARISNO", "")

SqlDataSource1.SelectParameters("SIPARISNO").DefaultValue = terskarakterkontrol(TextBox1.Text)

GridView1.DataBind()

End Sub

buraya kadar herşey normal gridview dolduruyorum yanlız 2 sayfa geçmeye çalıştığımda gridden veriler kayboluyor.

eğer select cumlesını ve parametresını datasourcenin ozelliklerinde tanımlarsam

Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

SqlDataSource1.SelectParameters("SIPARISNO").DefaultValue = terskarakterkontrol(TextBox1.Text)

GridView1.DataBind()

End Sub

bu sekılde yaparsam bir sorun yaşamıyorum neden bu şekilde oluyor.

3 -4 tane arama buttonum var hepsınınde select cumlelerı ve select parametreleri deşik yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Volkan Uzun
20/04/2007, 18:41
tam soruyu anlamadim ama sayfa 2 ye gecmekten kastin nedir ? eger gridview paging ise, her paging sonrasi grid i tekrar bind etmen gerekiyor.

flashtr
21/04/2007, 08:22
dun gece baya uğraştıktan sonra sorunun sqldatasource1.selectcommand kaybolması olarak gordum pageindexchange event da select cumlesı kayboluyor.
SqlDataSource1.SelectCommand = "SELECT SIPARS FROM TBLURETPAKETSEVK WHERE SIPARISNO=?"
SqlDataSource1.SelectParameters.Add("SIPARISNO", "")
GridView1.DataBind()
End Sub
burda herşey normal gridview 2 nci sayfasına geçerken gridviedeki bilgiler kayboluyor.

Protected Sub GridView1_PageIndexChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles GridView1.PageIndexChanged
MsgBox(SqlDataSource1.SelectCommand.ToString)
End Sub
select cümlesini her eventa sabitleyemezmiyim. sızın dediğiniz gibi
gridview1.databind desem bile olmuyor pageindexchangede