Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ fonksiyonu bulamıyor
Arkadaşlar projemde dışarıdan bir kütüphane kullanmak istiyorum. Kütüphanenin lib dosyasını, include dosyasını .NET 2003'e tanıttım ama proje içinde fonksiyonları kullanmaya çalıştığımda unresolved external symbol hatası veriyor. Kütüphane bana include ve lib dosyaları şeklinde geldi. Lib dosyalarında ise .lib .exp ve .dll dosyaları var. Include içerisindeki başlık kısımlarında tanımlanan fonklsiyonların bu bileşenlerde tanımlandığını düşünüyorum ama olmuyor işte. Ayrıca referans olarak bu .dll dosyalarını projeye eklemeye çalıştığımda ise hata mesajı ile karşılaşıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
acehreli
18/04/2007, 16:30
Dogru dusunuyorsun: derleyicinin mutlu olabilmesi icin kullandigin adlarin ne olduklarini ona onceden bildirmen gerekiyor (std::cout'un ne oldugunu bilsin diye <iostream>'i eklemek gibi.). Bu yuzden onlarin ne olduklarinin bildirildikleri basliklari #include ediyorsun...
Baglayiciyi mutlu etmek icin de kullandigin islevlerin (ve bazi baska nesnelerin) tanimlandigi kutuphane dosyalariyla birlikte bagliyorsun.
Evet, yardimci oluruz ama bize yardimci olacak hicbir bilgi vermiyorsun. .NET 2003'e nasil "tanittin"? Karsilastigin hata mesajini neden soylemiyorsun?
Ali
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.