PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : InDesign Kullanımı İle İlgili Bir Soru..

nothing__
15/04/2007, 22:58
Arkadaşlar yaklaşık 1000sayfalık bir katolog hazırlancak. Forumdan araştırdığım kadarıyla böyle büyük işler için Indesign ve Quarkı öneriliyor. Ama ben adobe programlarına daha aşina olduğum için Indesignde çalışmaya karar verdim. Ancak şöyle bişey aklıma geldi sonuçta photoshop bu işlerin babasıysa ben sayfa sayfa photoshopta çalşıyım sora birleştrirmek için hepsini indesign'e import ediyim. Artık uygun format neyse tiff mi olur psd mi jpg mi bilmyrm. Böle bişey sormamın nedeni hem photshop yetenekleri hemde aşinalık bakımından photshopla daha hızlı çalşbilceğimi düşünüyrm. Değerli fikirlirinizi bekliyorum. Kolay gelsin..

xmls
20/04/2007, 13:29
Olurda birgün büyük bir şirkete giricek olursan. Ve elindeki işi referans olarak göstericeksen bu büyük broşür çalışmasını Photoshop'da yapman senin için dezavantaj olur... Çünkü Indesign broşür ve matbaa içindir.. Photoshop'u resim efektleri gibi v.s. bitmap işlerinde yine kullanırsın resmi Indesign'e import edersin. Ama broşürü Indesign ortamında yaparsan senin için her zaman +puan olucaktır...

doronty37
21/04/2007, 10:21
Çalışmayı direkt InDesign ile yapamayacaksan, başka programlarla yapıp PDF olarak kaydederek InDesign'e import edebilirsin.

RakyoL
23/04/2007, 06:10
bak şimdi baştan kaybettin alacaksan bir para bence şimdiden ben yapamam de çekil kenara şimdi diyeceksin ki niye bi kere photoshopun yaptığı işi indesign yapamaz ve indesign ın yaptığı işi photoshop yapamaz şimdi açıkçası 1000 sayfalık bir katalog çok büyük bir şey yani sen 1000 sayfayı tek tek oturup photoshopta yaparsan hiç yoktan bir sayfayı hazırlaman 2 saat sürse ki daha fazla sürer malzeme topla tasarla felan 1000 sayfa 2000 saat yapar bu da kaç gün kaç ay felan o değil de şöyle ne bilim 1000 sayfalık broşür mü yoksa 1000 adet broşür mü tam anlayamadım neyse sen illa yapacam dersen de şöyle yap imajları photoshopta yazıları freehand te sayfa düzenini de indesign da yap
hadi kolay gelsin...

Fuzz
23/04/2007, 08:12
bak şimdi baştan kaybettin alacaksan bir para bence şimdiden ben yapamam de çekil kenara şimdi diyeceksin ki niye bi kere photoshopun yaptığı işi indesign yapamaz ve indesign ın yaptığı işi photoshop yapamaz şimdi açıkçası 1000 sayfalık bir katalog çok büyük bir şey yani sen 1000 sayfayı tek tek oturup photoshopta yaparsan hiç yoktan bir sayfayı hazırlaman 2 saat sürse ki daha fazla sürer malzeme topla tasarla felan 1000 sayfa 2000 saat yapar bu da kaç gün kaç ay felan o değil de şöyle ne bilim 1000 sayfalık broşür mü yoksa 1000 adet broşür mü tam anlayamadım neyse sen illa yapacam dersen de şöyle yap imajları photoshopta yazıları freehand te sayfa düzenini de indesign da yap
hadi kolay gelsin...

Belki konuyu dağıtmış olucam ama her ortamda sorgularım, burada da sorguluyorum; "felan" ne yahu ?! :yaaa:
Elimde değil, acayip rahatsız ediyor bu kelime beni.

www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&Kelime=felan
www.eksisozluk.com/show.asp

Sahin
23/04/2007, 09:59
1000 sayfalik bir brosur rakyol'un dedigi gibi cok cok uzun surer photoshopta yapacagin her hata icin ya da eklenecek cikarilacak her sayfa icin tekrar tekrar en bastan yapman gerekir bazi seyleri cunki photoshopta indesigndeki gibi bir sayfalama fonksiyonu yok kisacasi indesigni biraz kurcala ama cok buyuk benzerlikte bekleme photoshopa eger daha önce bir masaustu programinada asina degilsen bencede yapamayacagini söylemen en iyisi.

RakyoL
24/04/2007, 01:45
Belki konuyu dağıtmış olucam ama her ortamda sorgularım, burada da sorguluyorum; "felan" ne yahu ?! :yaaa:

www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&Kelime=felan

sanırım konu dışı oldu açıklayayım amaç anlaşılmak olduğu için yazıma dikkat etmiyorum iyi yerine ii yazıarım selam yerine slm buna burada rahatsız olmanı anlayamiyorum açıkçası yoksa edebiyat mı okuyorsun...

hakansor
24/04/2007, 12:11

olucam kelimesi de rahatsızlık verici gibi :(

Fuzz
25/04/2007, 02:10
olucam kelimesi de rahatsızlık verici gibi :(

Diksiyon (günlük konuşma dili) ile imla hataları arasında büyük fark vardır hakansor ;)

Fuzz
25/04/2007, 02:18
Bu arada şimdi farkettim ekşi sözlük linkini yanlış kopyalamışım, doğrusu bu olucaktı : www.eksisozluk.com/show.asp?t=felan

hakansor
25/04/2007, 12:26
Diksiyon (günlük konuşma dili) ile imla hataları arasında büyük fark vardır hakansor ;)

mesaj yazacağını biliyordum :)
teşekkür ederim edebî yazın için. Ümîd dolu oldum.