PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : google da sandbox a gitme nedenleri

ajnglagla
15/04/2007, 20:38
Google'da sandbox'a gitme olayı hangi durumlarda / ne gibi şeyleri ihlal edersek olur?

deli dana
15/04/2007, 21:46
Goole neden sandboxa alır?
1) Sitenin istikrarını, devamlılığını irdelemek için
2) Cezalandırmak için.

Cezalandırma nedenleri?

1) Google de üst sıralara çıkmak için hile yapmıştır. (seospam)
2) Çok fazla backlink almıştır kısa sürede bundan google kıllanmıştır.

ajnglagla
16/04/2007, 14:11
ben yakında açacağım bir sayfa için "yakında yayında" manasında bir açılış sayfası açmıştım da onda da tabii meta taglar var hatta sayfa içine de yazdım google amca kızmasın diye..
ama şimdi içim içimi yiyiyor acaba google sandbox a atar mı diye

xmls
16/04/2007, 14:46
sayfa içeriğinde hiçbirşey olmamasına rağmen sayfayla ilgili olmayan keywords'lar eklenirse birsüre sonra Sandbox'a gidebilir... Bende kendi web sitem için sandbox'a düşmesin diye sayfa içine hiçbirşey yazmadım Meta tag'larda yok sadece Title'da sitenin adı yazıyor o kadar... ama yinede sitenin adını yazınca Google'da çıkıyorum... Ve nedendir bilmem ama 1 yıldan beri "çok yakında yayında" yazan websitemin Page Rank değeri 2 :) :)

Virtuozzo
16/04/2007, 16:44
Sandbox'a düşme olayını basite indirgememek gerekir.
Zira bir çok spam site bile hala Google tarafından tespit edilip Sandbox'a alınamamıştır.
Sitenize üç-beş meta tag eklediniz diye Sandbox'a düşmezsiniz, merak etmeyin.

Ani backlink artışına gelince; DMOZ'a giren bir sitenin backlinkleri birden bire aşırı derecede artmakta iken yine de Sandbox'a düşmemektedir.
Eğer Google, DMOZ kayıtlı siteler için bir ayrıcalık uygulamıyorsa ani backlink artışı da Sandbox nedeni değildir.

ajnglagla
16/04/2007, 17:32
ani back link artışı dediniz ya bir yerde alakasız back link diye de okudum, bunun doğruluğu nedir. hakkında bir bilginiz var mı?

bir de benim pagerank ı yüksek olan sitelerime, diğer sitemin adresini(pr'si 0 olan sitemin linkini) koysam, fakat anasayfaya değil.. bir html oluşturup o sitemin bir alt sayfası yapsam onu, içinde de back link olsa?
sorum pr'ı yüksek olan bir sitenin neresinden, hangi çıkmaz sayfasından back-link yazıldığı önemlimidir?

Virtuozzo
16/04/2007, 17:51
ani back link artışı dediniz ya bir yerde alakasız back link diye de okudum, bunun doğruluğu nedir. hakkında bir bilginiz var mı?

Alakasız backlinklerin bir zararı olmamakla birlikte faydası az olmaktadır.
Örneklemek gerekirse; sizin içeriğinizle aynı içeriğe sahip bir siteden aldığınız backlinkin sitenize etkisi ile farklı içeriğe sahip bir siteden aldığınız backlinkin etkisi farklıdır.
Backlink aldığınız sitenin içeriği sizin sitenizle aynı ise faydası artmaktadır.

bir de benim pagerank ı yüksek olan sitelerime, diğer sitemin adresini(pr si 0 olan sitemin linkini) koysam

Aynı IP blokunda olmaması kaydıyla faydası olacaktır.
Örneğin; reseller hesabınıza 4-5 site açıp birbirleri ile yaptığınız link değişiminin faydası çok az olacak, belki de hiç olmayacaktır.

pr'ı yüksek olan bir sitenin neresinden, hangi çıkmaz sayfasından back-link yazıldığı önemlimidir?

Önemlidir.
Backlink veren sayfanın PageRank değeri dışarıya verilen linklere belirli hesaplama mantığı ile bölüştürülür.