Tam Sürümünü Görmek İçin : dekupe yaptıktan sonra...
Selam. Bir katalog çalışması için yaklaşık 50 kadar resmi photoshopta dekupe edip çalışmak üzere corele aktardım. Resimler genelde oval hatlardan oluştuğu için olsa gerek çalışmaların çoğunun kenarları yakından bakılınca rahatsız edecek derecede kesikli çizgiler halinde görünüyor. Son aşamaya gelmiş olmama rağmen bu durum kafama takıldı ve baskıda nasıl çıkacağı ile ilgili hiçbir fikrim yok. Olumsuz bir ihtimali düşünmek bile istemediğimden burada bu konuda tecrübe sahibi arkadaşların fikrini almak isterim.
(Artık biraz geç ama sonradan öğrendim dekupeden sonra hafif feather ile daha iyi sonuç alınırmış.)
Öncelikle selam...
soruna gelince photoshop ta fotoğrafları tek tek aç ctrl ye basılı tutarak layer'a mouse la tıkla sonra ctrl +shift+ı yaparak dışını seç sonrasında ctrl+alt+d ile feather değerini 1 veya 2 ver (fotoğrafın boyutuyla alakalı bir durum ) daha sonrasında eraser ile fotoğrafın dış kısımlarını sil kolay gelsin
sağolasın aynen dediğin gibi yapptım. Son çare olarak düşündüğüm bir fikirdi. Testi kırılmadan halletmek daha doğru diye düşündüm.Teşekkürler...
ben bi şey dicem şimdi bu kullanacağın fotolar 300dpi değilse o dediğin bozukluk oluşur bence sen imajların boyutunu kontrol et ona göre çalış elbetteki bir bozulma olur ama imajın boyutu baskıya uygunsa herhangi bir rahatsızlık vermez sonuçta vektör değil pixel zaten indesign da yapıyorsan işini pdf yaparken uyarıları görürsün program senin yerine bakıyor her şeye.. kolay gele..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.