Tam Sürümünü Görmek İçin : domain hosting
bir cok domain register sitesi satin aldiginiz domain dnsleri üzerinden yönetme sansida taniyor. Ayni sekilde kendi dnsinizi de kurup domainlerimizi kendimizde host edebiliyoruz. hangi durumlarda kendi dnsimizi kurup kendimiz host etmemiz gerekli olabiliyor. fiyatsal bir uygunlugu var mi. domainlar daha ucuza geliyor mu mesela???
Öncelikle sürekli açık bir makineye ihtiyacın olacaktır, tabi bir de sistem sorumlusuna, sağlam bir UPS e. Tüm bunların maliyetlerini hesap etmek gerekiyor. Sizden daha ucuza u işi size sağlayabilecek birileri var ise bu işi bunlara yaptırmak gerekir diye düşünüyorum.
peki kendi dnsini kendi kuranlar bunu neden tercih ediyor
benim serverlerim calismiyorsa varsin dnslerimde calismasin o sorun degil tekniken :D
screamddtt
25/04/2007, 21:19
kendi üzerlerinde web site barındırdıkları için ns sunucusuna ihtiyaç duyarlar. ve kurrarlar
cach modunda ns sunucusuna kurmak baska bir durum.
kendi domainlerini kendin host etmen cok daha farkli bir durum.
cappytoi
25/04/2007, 21:59
kurumsal olarak çalışıyorsan kendi sitenden başka bir dns vermen müşteriyi tedirgin eder. prestij meselesi. ayrıca kontrolün tamamen senin elinde olması da başka bir güzellik. dns 'ler yenilenmiyor mu bas restart 'ı dns servera yenilensin :)
kurumsal olarak çalışıyorsan kendi sitenden başka bir dns vermen müşteriyi tedirgin eder. prestij meselesi. ayrıca kontrolün tamamen senin elinde olması da başka bir güzellik. dns 'ler yenilenmiyor mu bas restart 'ı dns servera yenilensin :)
bu daha aciklayiciydi.
Peki parasal bir getiris söz konusumu
yani domainlerin register ücretlerinin daha uyguna gelmesi gibi.
cappytoi
25/04/2007, 22:21
dns hizmetini ek olarak vermek müşteriye cazip gelebilir, demek istediğin buysa tabi. mesela şöyle düşünürsek, evimde adsl var sabit ip ile ama tek ip olduğu için dns server kuramıyorum. tabi ki ne yapacağım, domainimi aldığım yerde dns hizmeti arayacağım. en kötü ihtimal zoneedit 'e başvuracağım. bu tip senoryalar mevcut olabilir. ama genelde hosting için domain alanlar dns 'leri kullanmazlar yani eşantiyon gibi prestij amaçlı bir servis gözüyle bakıyorum ben buna.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.