PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C de diziler...

esos
11/04/2007, 02:24
10 tane rastgele sayı üretip A dizisine aktar,10 tane rastgele sayı üretip B dizisine aktar ve bu iki diziyi C dizisinde birleştir ve sırala???????????

golgepapaz
11/04/2007, 03:37
Eger C++ ve standart kutuphane kullanabiliyorsan,

#include <iostream>
#include <algorithm>
#include <iterator>
#include <cstdlib>
int main()
{

srand(3); //buraya rastgele degerler girmezsen hep ayni degeri elde edersin
int a[10],b[10],c[20];
for (int i=0 ;i<10;i++)
{
a[i]=rand()%10000;
b[i]=rand()%10000;
}
std::copy(a,a+10,c); //ayi c'ye kopyala
std::copy(b,b+10,(c+10)); // byi c'ye kopyala
std::sort(c,(c+20)); // sirala
std::copy(c,(c+20),ostream_iterator<int>(std::cout,":")); //konsol'a yazdir

} eger sadece C kullanabiliyorsan , kopyalama isini for donguleriyle, siralama yi da C nin
qsort'unun kullanarak yapabilirsin(bu durumda fonksiyon isaretcilerden analama gerekiyor tabiiki)

acehreli
11/04/2007, 06:37
golgepapaz, bunun bir odev sorusu oldugunu anlamiyor musun? Neden ogrencilerin odevlerini cozuyorsun?

esos, soru da buyuk eksiklikler var. En temelinden "rastgele sayi" ile ne kastediyorsun? Bunu bile bilmiyoruz daha...

Ali

golgepapaz
11/04/2007, 08:36
hmm evet forum netiquette'ni okumamistim,ozur:uyku:. mesaji edit etmek isterdim
ama burdan yapamiyorum.....belli bir sure sonra yapamiyorum heralde.....

jamie
11/04/2007, 20:42
çok hazıra konmuş gibi oluyorsun.yukarda arkadaş c++ kodunu vemriş ama belli ki C alıyorsun. rastgele sayı dediğine göre kaçla kaç arasında olduğunun önemi yok ama madem işin içinde sort var rand()%100 kullanarak sayılar üret ki bir anlamı olsun sort işleminin.aslında işin basit a dizisine eleman at b dizisine eleman at.ondan sonra for döngüsüyle bu ilk önce a nın elemanlarını c ye at ondan sonra da b nin elemanlarını c ye at.buraya kadar her şey tamam.şimdi sıra geldi sor işlertine yaklaşık 10-15 tane sort çeşidir var verimliliğe göre.ama ödevden anladığım akdarıyla verimlilikten çok iş görmesini istemiş hocan.ondan dolayı ya internetten bir sort algoritması bulup koda dök ya da kafandan bir algoritma kurup onu koda dök.ikincisini yapmam tavsiyemdir :)

burda bütün bunları yazana kadar kodu da yazardım şimdiye ama malum ödev olduğu belli.yazıdklarımdan yola çıkarak çok rahat koda dökebilirsin ;)

acehreli
11/04/2007, 21:26
Eger jamie'nin dusundugu gibi siralama kodu yazilmayacaksa; standart qsort islevi de kullanilabilir herhalde.

Ali